• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  6. maj 2022

Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.
  2. Opskrift på coq au vin
  3. Coq au vin
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
  8. Rødvin til coq au vin
Gå til opskrift

Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.

Coq au vin er en af mest klassiske retter fra det franske køkken, hvor du steger en parteret unghane eller kylling i en gryde med en hel flaske rødvin.

Deraf navnet hane med vin, og retten smager forrygende godt.

Normalt laves den med rødvin, men vælger du i stedet at tilberede med en fransk hvidvin, så kaldes retten coq au blanc, og kyllingeretten bliver selvfølgelig så lidt lysere og lettere i det.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Fransk mad
  • Fransk kylling i fad

Opskrift på coq au vin

Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Coq au vin

Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.
Bedømmelse
4.8 fra 21 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 unghane - eller kylling på ca. 1,5 kilo
  • 4 skiver bacon - tykke og håndskåret
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 30 perleløg - fra glas
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 flaske rødvin - jo bedre vin, jo bedre sovs
  • 2 dl bouillon - 2 deciliter vand + en terning
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld persille
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Unghane (eller kylling) parteres i henholdsvis over- og underlår, og brystfileterne deles hver i to eller stykker. Det er grundlaget for en god coq au vin. Skroget kan anvendes til en nem kyllingsuppe.
  • Skær fire tykke skiver bacon af et helt baconstykke, gerne tørsaltet bacon. Skær derefter baconskiverne i grove tern. Steges sprøde i en stor stegegryde, gerne en støbejernsgryde. Afhængig af hvor lidt eller meget fedt baconen smider, kan du tilsætte en sjat olivenolie. Læg baconstykkerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  • Kom en sjat olie mere i gryden, og brun nu unghane- eller kyllingestykkerne grundigt. Gør det ad to omgange, og sørg for de bliver brunet godt af. Krydr med salt og peber og læg til side på en tallerken.
  • Imens kødet brunes godt, gør du grøntsagerne klar. Gulerødder skæres i grove stykker, bladselleri i en centimeter tykke skiver, hvidløgsfed hakkes groft og champignon deles i kvarte. Perleløg skylles i en sigte og dryppes af.
  • Kom lidt mere olie i gryden og sauter nu gulerødder, bladselleri og hvidløg i et par minutter og læg til side.
  • Så svitses champignon grundigt sammen med perleløg, hvorefter du drysser tre spiseskefulde hvedemel over. Gerne med lidt top. Rør rundt og hæld så en hel flaske god rødvin på. Lad det koge lidt ind i cirka fem minutter - selvfølgelig uden låg på gryden.
  • Tilsæt sukker, hakket persille, timian, rosmarin og et par laurbærblade, og læg nu de brunede unghane- eller kyllingestykker forsigtigt tilbage i gryden.
  • Tilsæt også bacon og grøntsager sammen med bouillon, hvorefter du vender det forsigtigt rundt.
  • Læg låg på, skrue ned for varmen og lad nu din coq au vin simre i en time.
  • Smag til med salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
629
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
102
mg
34
%
Natrium
 
1223
mg
53
%
Kalium
 
1271
mg
36
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
8064
IU
161
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
119
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige coq au vin serveres straks direkte i gryden.

Tilbehør kan være en kartoffelmos eller mine ovnstegte kartofler.

Rødvin til coq au vin

Hvilken rødvin skal man så vælge til denne franske klassiker med unghane i vin?

Du kan med fordel bruge en god, fransk rødvin til retten, og her har jeg anvendt en La Chässe Prestige fra 2018. En Cötes Du Rhone, som blandt andet kan købes i SuperBrugsen.

Den passer perfekt til gryderetten, men andre rødvine er selvfølgelig også fine.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mohammed

    december 30, 2022 at 5:49 pm

    af bare nysgerighed mange opskrifter vælger at sigte grøntsagerne til sidst men det gør du ikke. hvordan kan det være

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required