Clafoutis er i virkeligheden en meget nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld. Her er den lækre clafoutis lavet med pære og chokoladestykker.
Clafoutis (udtales kla-fu-ti') er en skøn kage, der typisk bruges som dessert. Derfor kan du med fordel stille den i ovnen, mens I nyder hovedretten. Så er der lun kage til dessert.
Her får du min dejlige udgave med pære og chokolade, som jeg synes passer perfekt til kagen.
Typisk laver man clafoutis med friske eller syltede kirsebær, men du kan også anvende andre typer af frugt og bær.
Grundlæggende laves den på en tynd pandekagedej, som derefter bages i ovnen. Det kan du se mere om i opskriften herunder.
Du skal dog vide, at dejen er ret tynd, og det er altså meningen. Det er med andre ord ikke en fejl, men præcis som en dej til en clafoutis skal være.
Opskriften er til mindst otte personer.
Ingredienser til clafoutis
80 gram sukker
10 gram vaniljesukker
4 æg
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
3 deciliter mælk
2 deciliter fløde
100 gram hvedemel
4 halve syltede pærer
30 gram mørk chokolade
Et nip salt
Derudover anvendes
Lidt sukker til drysning
Flormelis til pynt
Fremgangsmåde
- Vej sukker og vaniljesukker af og kom det i en skål sammen med æg og æggeblommer. Pisk det luftigt med en elpisker.
- Pisk derefter hvedemel i, og derefter mælk og fløde sammen med et lille nip salt. Nu har du en tynd pandekagedej, og den er hel perfekt.
- Smør en springform med smør. Springformen skal have en diameter på cirka 24 centimeter, men du kan også lave din clafoutis i en anden form. Husk blot, at dessertkagen hæver en del under bagningen.
- Hæld cirka halvdelen af dejen i formen, og bag den i 10 minutter i en 195 grader varm ovn (varmluft).
- Skær imens de syltede pærer i mindre stykker, og hak den mørke chokolade groft.
- Tag formen ud af ovnen, og fordel pærer og chokolade over den. Hæld derefter den sidste halvdel af dejen over. Drys den med lidt sukker.
- Stil formen tilbage i ovnen, og bag den nu i yderligere cirka 30 minutter.
Tag kagen ud, og nu vil den de efterfølgende minutter falde lidt sammen. Det er helt normalt.
Sigt kagen med lidt flormelis og server straks - eventuelt med lidt creme fraiche, letpisket flødeskum eller en dejlig hjemmelavet vanilje parfait.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Clafoutis opskrift