Rabarberclafoutis er en nem og dejlig dessertkage inspireret af den franske kirsebærkage claufoutis. Her med nye, danske rabarber.
Rabarberclafoutis er en skøn kage, som du kan vælge at servere til kaffen eller som dessert med en kugle god vaniljeis til.
Clafoutis er en fransk kage, der typisk indeholder kirsebær og en lille sjat rom. Her har vi dog udskiftet bærrene med gode, danske vinrabarber.
Det tager ikke mange minutter at forberede kagen, som skal bage ca. en halv time i ovnen. Den kan sagtens laves dagen før servering.
Se også: Opskrift på rabarberkage med kokos.
Opskrift på rabarberclafoutis
Ingredienser
- 400 gram rabarber - i skiver
- 70 gram rørsukker
- 3 stk æg
- 3 deciliter hvedemel
- 3 deciliter sødmælk
- 40 gram smør - smeltet
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 1 spiseskefuld flormelis - drys på toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Begynd med at skylle rabarber og skær top og bund af. Skær dem i skiver, kom dem i en skål og vend dem godt med lidt under halvdelen af sukkeret, ca. 30 gram. Lad dem trække i et kvarter, vend af og til sukker og rabarberskiver.
- Pisk æg, resten af sukkeret, vaniljesukker og hvedemel hurtigt sammen, tilsæt sødmælken lidt efter lidt. Bland halvdelen af det smeltede smør i - dvs. 20 gram.
- Smør en lille form ca. 20 cm i diameter med resten af smørret.
- Hæld lidt dej i formen og bag i 5 minutter. Tag dejen ud af ovnen, drys rabarberne derned og hæld resten af dejen henover.
- Bag i 30 minutter, drys din rabarberclafoutis med flormelis gennem en sigte og pynt med trevlede rabarbertråde eller spiselige blomster.
Næringsindhold
Noter
Rabarberclafoutis kan serveres med creme fraiche rørt med vaniljesukker eller et scoop vaniljeis.
Hvis du vil kaste dig ud i den traditionelle franske kage, finder du opskriften på clafoutis med kirsebær her.
Vi har også en version med pærer: Pæreclafoutis med chokolade.

Comments
No Comments