Clafoutis med kirsebær er en lækker sommerdessert, som smager frisk , og så er det bare den dejligste måde at bruge sommerens bær på.
Clafoutis med kirsebær er en lækker sommerdessert, som er en af mine absolut yndlingsdesserter. Og det siger en del, eftersom jeg er kæmpe fan af søde sager og lækre kager.
Lad mig fortælle, hvorfor netop denne kage er helt speciel. Det er den blandt andet fordi, at dejen minder lidt om smagen af pandekager, og så bliver det bare balanceret perfekt af de søde kirsebær.
Den er elegant og delikat. Jeg vil anbefale at lave den, når du får gæster, da du klart ville imponere alle.
Opskrift på clafoutis med kirsebær
Clafoutis med kirsebær
Ingredienser
- 250 gram kirsebær - med sten
- 3 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 4 dl mælk
- 85 gram creme fraiche
- 2 tsk vaniljesukker
- 65 gram sukker - plus en spiseskefuld
- 65 gram hvedemel
- 1 spsk rom
- smør - til smørrelse
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader almindelig ovn. Tag også en form på 20 centimeter i diameter og smør den med lidt smør, drys derefter en spiseskefuld sukker ud over formen.
- Tag en skål og tilføj æg, mælk og creme fraiche. Brug nu en elpisker og pisk det godt sammen. Tilføj derefter vaniljesukker, sukker, hvedemel og rom.
- Pisk det sammen. Hæld nu halvdelen af dejen i formen og lad den bage i 10 minutter.
- Fjern sten fra kirsebær og placer dem i dejen, der er bagt i 10 minutter. Hæld derefter den resterende dej udover bærrene. Bag nu kagen i cirka 25 minutter.
- Lad claufoutis køle ned i fem minutter og server den lun.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne på opskrift på clafoutis med hindbær kan i princippet bruges med alle frugter og bær, så du kan sagtens være kreativ og prøve lidt forskelligt af.
Server eventuelt med en kugle god vaniljeis eller creme fraiche tilsat lidt vaniljesukker.
Se også andre desserter med kirsebær:
Nem dessert med kirsebær og flødeskum
Del dine ideer og tanker med os andre her: