Ribscoulis med kirsebær og vanilje laves på ganske få minutter, og så har du en frisk sauce til alt fra grød og skyr til is, kager og desserter.
Ribscoulis har den mest sommerlige smag, man kan tænke sig. Derfor er det så skønt at have coulis i køleskabet, så der altid er en sauce til desserter.
Man kan sagtens lave denne coulis uden kirsebær, men jeg bruger en håndfuld for at søde saucen.
Når man bruger søde, mørke kirsebær, er det nemlig ikke nødvendigt at komme ret meget sukker i. Og hermed bliver smagen mere frisk.
Opskrift på ribscoulis med kirsebær
Ribscoulis med kirsebær
Ingredienser
- 1 håndfuld kirsebær
- 250 gram ribs
- 0,5 dl sukker
- 1 spsk vaniljesukker - el. en stang
- vand - efter behov
Sådan gør du
- Begynd med at udstene kirsebærrene og skylle både dem og ribsene.
- Kom en sjat vand i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
- Når sukkeret er smeltet, hælder du bærrene i gryden.
- Lad blandingen koge i fem minutter. Tag gryden af og blend. Bagefter sier du frugtmassen gennem en si.
- Sæt din coulis på køl, så du har den, når du skal bruge den. Opbevares i op til en uge.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringsforslag og opskrifter
Skal I have en hurtig dessert, kan du serverer portionsanrettet vaniljeis i glas og toppe med coulis samt hakkede mandler eller hasselnødder.
Du kan også bruge coulis til for eksempel i panna cotta og koldskål. Vi har også en opskrift på en dejlig koldskålsis, som klæder frugtsaucen.
Anita Bechmann Pedersen
Kan man hælde det på glas og gemme det?