Crepes Suzette er pandekager i en karamelliseret appelsinsauce med Grand Marnier. Denne dessert fra Frankrig smager helt fantastisk.
Crepes Suzette er en fransk dessert, som kan imponere alle og en hver. Den smager skønt og er en meget elegant ret.
Jeg har brugt Grand Marnier som franskmændene ofte gør, da det giver en intens smag af appelsin.
Kombinationen af appelsinskal, appelsinsaft og appelsincognac er virkelig bare en drømmekombination, især når det kommer til helt tynde og lækre crepes.
Du kan lave pandekagerne dagen i forvejen og så varme dem i ovnen pakket ind i sølvpapir, før de bliver serveret sammen med saucen.
Opskrift på Crepes Suzette
Crepes Suzette - franske pandekager
Ingredienser
Crepes
- 3 stk æg
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 4,5 dl mælk
- 50 gram smør
Appelsinsauce
- 40 gram sukker
- 40 gram smør
- 1 spiseske appelsinskal
- 1 dl appelsinsaft
- 0,5 dl Grand Marnier
Sådan gør du
Pandekager
- Start med at lave pandekager. Først tilføjer du hvedemel, vaniljesukker og æg. Pisk det let sammen med en elpisker. Smelt derefter smørret og tilføj.
- Tilføj mælk og pisk dejen let sammen, pas endelig på med at piske for længe.
- Varm nu en pande op og begynd at stege en pandekage af gangen. Prøv at lave dem så tynde som muligt.
- Når pandekagerne er færdige, foldes de hver især i trekanter og stilles til side.
Appelsinsauce
- Start med at tage en pande og smelt sukkeret forsigtig uden af røre for meget i det. Tilføj smør og appelsinskal, lad det smelte sammen.
- Tilføj nu Grand Marnier og sæt ild til saucen. Lad alkoholen "brænde" af, og når der ikke er flere flammer tilføjes appelsinsaft.
- Tag nu hver enkelt pandekage og vend den i saucen, put den derefter på en serveringstallerken. Forsæt med dem alle sammen.
- Server straks de lune Crepes Suzette.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan bruge forskellige slags alkohol til denne opskrift så længe, at det er en form for cognac eller brandy med appelsinsmag.
Du kan også fuldstændig undlade alkoholen i Crepes Suzette, hvis pandekagen skal være børnevenlig, så bliver saucen bare en slags appelsinkaramelsauce.
Lis
Punkt 1 i appelsinsauce er forkert - der står smør i stedet for smelt sukker