Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Clafoutis med pære og chokolade - dessertkage

Clafoutis med pære og chokolade - dessertkage

Clafoutis er en fransk dessertkage, der kan fyldes med blandt andet pære og chokolade. den normale udgave er med kirsebær, men fyldet kan med fordel varieres. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
94
SHARES
FacebookMessenger94PinterestEmailSMS

Clafoutis med pære og chokolade er en nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld.

Clafoutis (udtales kla-fu-ti') er en skøn kage, der typisk bruges som dessert. Derfor kan du med fordel stille den i ovnen, mens I nyder hovedretten. Så er der lun kage til dessert.

Her får du min dejlige udgave med pære og chokolade, som jeg synes passer perfekt til kagen.

Typisk laver man clafoutis med friske eller syltede kirsebær, men du kan også anvende andre typer af frugt og bær.

Se også: Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Grundlæggende laves den på en tynd pandekagedej, som derefter bages i ovnen.

Dejen er ret tynd, og det er altså meningen. Det er præcis som en dej til en clafoutis skal være.

Opskriften er til otte personer.

Opskrift på clafoutis med pære og chokolade

Clafoutis med pære og chokolade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Clafoutis med pære og chokolade er en nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld.
Antal: 8 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 80 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 2 dl fløde
  • 100 g hvedemel
  • 4 halve syltede pærer
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 nip salt
Derudover skal du bruge
  • lidt sukker til drys
  • flormelis til pynt

Fremgangsmåde

  1. Vej sukker og vaniljesukker af og kom det i en skål sammen med æg og æggeblommer. Pisk det luftigt med en elpisker.
  2. Pisk derefter hvedemel i, og derefter mælk og fløde sammen med et lille nip salt. Nu har du en tynd pandekagedej, og den er hel perfekt.
  3. Smør en springform med smør. Springformen skal have en diameter på cirka 24 centimeter, men du kan også lave din clafoutis i en anden form. Husk blot, at dessertkagen hæver en del under bagningen.
  4. Hæld cirka halvdelen af dejen i formen, og bag den i 10 minutter i en 195 grader varm ovn (varmluft).
  5. Skær imens de syltede pærer i mindre stykker, og hak den mørke chokolade groft.
  6. Tag formen ud af ovnen, og fordel pærer og chokolade over den. Hæld derefter den sidste halvdel af dejen over. Drys den med lidt sukker.
  7. Stil formen tilbage i ovnen, og bag den nu i yderligere cirka 30 minutter.
  8. Tag kagen ud, og nu vil den de efterfølgende minutter falde lidt sammen. Det er helt normalt.
  9. Sigt kagen med lidt flormelis og så er den klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier265kcalKulhydrater25gProtein7gFedt15gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol163mgNatrium104mgKalium156mgKostfibre1gSukker15gVitamin A614IUVitamin C0.2mgCalcium86mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Server gerne kagen med lidt creme fraiche, letpisket flødeskum eller en dejlig hjemmelavet vanilje parfait.

Se også mine opskrifter på:

Creme brulee

Crepes suzettes

Chokoladecreme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Unna Jønck skriver

    september 27, 2024 at 1:40 pm

    Hej
    Kan jeg bruge friske pærer i denne lækre kage??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 27, 2024 at 3:46 pm

      Hej Unna
      Jo, du bør sagtens kunne bruge friske pærer i opskriften 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Henrik Eliasen skriver

    april 20, 2024 at 10:04 am

    10 g vanillesukker, hvad er det i antal teskeer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 20, 2024 at 1:30 pm

      Hej Henrik
      Det er ca. 2 teskeer 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required