Clafoutis med pære og chokolade er en nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld.
Clafoutis (udtales kla-fu-ti') er en skøn kage, der typisk bruges som dessert. Derfor kan du med fordel stille den i ovnen, mens I nyder hovedretten. Så er der lun kage til dessert.
Her får du min dejlige udgave med pære og chokolade, som jeg synes passer perfekt til kagen.
Typisk laver man clafoutis med friske eller syltede kirsebær, men du kan også anvende andre typer af frugt og bær.
Se også: Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage
Grundlæggende laves den på en tynd pandekagedej, som derefter bages i ovnen.
Dejen er ret tynd, og det er altså meningen. Det er præcis som en dej til en clafoutis skal være.
Opskriften er til otte personer.
Opskrift på clafoutis med pære og chokolade
Clafoutis med pære og chokolade
Ingredienser
- 80 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- 4 æg
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 3 dl mælk
- 2 dl fløde
- 100 g hvedemel
- 4 halve syltede pærer
- 30 g mørk chokolade
- 1 nip salt
Derudover skal du bruge
- lidt sukker - til drys
- flormelis - til pynt
Fremgangsmåde
- Vej sukker og vaniljesukker af og kom det i en skål sammen med æg og æggeblommer. Pisk det luftigt med en elpisker.
- Pisk derefter hvedemel i, og derefter mælk og fløde sammen med et lille nip salt. Nu har du en tynd pandekagedej, og den er hel perfekt.
- Smør en springform med smør. Springformen skal have en diameter på cirka 24 centimeter, men du kan også lave din clafoutis i en anden form. Husk blot, at dessertkagen hæver en del under bagningen.
- Hæld cirka halvdelen af dejen i formen, og bag den i 10 minutter i en 195 grader varm ovn (varmluft).
- Skær imens de syltede pærer i mindre stykker, og hak den mørke chokolade groft.
- Tag formen ud af ovnen, og fordel pærer og chokolade over den. Hæld derefter den sidste halvdel af dejen over. Drys den med lidt sukker.
- Stil formen tilbage i ovnen, og bag den nu i yderligere cirka 30 minutter.
- Tag kagen ud, og nu vil den de efterfølgende minutter falde lidt sammen. Det er helt normalt.
- Sigt kagen med lidt flormelis og så er den klar til at blive serveret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Server gerne kagen med lidt creme fraiche, letpisket flødeskum eller en dejlig hjemmelavet vanilje parfait.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Unna Jønck
Hej
Kan jeg bruge friske pærer i denne lækre kage??
Holger Rørby Madsen
Hej Unna
Jo, du bør sagtens kunne bruge friske pærer i opskriften 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Henrik Eliasen
10 g vanillesukker, hvad er det i antal teskeer?
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Det er ca. 2 teskeer 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger