• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Clafoutis med pære og chokolade - dessertkage

Clafoutis med pære og chokolade - dessertkage

Clafoutis er en fransk dessertkage, der kan fyldes med blandt andet pære og chokolade. den normale udgave er med kirsebær, men fyldet kan med fordel varieres. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  3. november 2023

Indhold

  1. Clafoutis med pære og chokolade er en nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld.
  2. Opskrift på clafoutis med pære og chokolade
  3. Clafoutis med pære og chokolade

Clafoutis med pære og chokolade er en nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld.

Clafoutis (udtales kla-fu-ti') er en skøn kage, der typisk bruges som dessert. Derfor kan du med fordel stille den i ovnen, mens I nyder hovedretten. Så er der lun kage til dessert.

Her får du min dejlige udgave med pære og chokolade, som jeg synes passer perfekt til kagen.

Typisk laver man clafoutis med friske eller syltede kirsebær, men du kan også anvende andre typer af frugt og bær.

Se også: Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Grundlæggende laves den på en tynd pandekagedej, som derefter bages i ovnen.

Dejen er ret tynd, og det er altså meningen. Det er præcis som en dej til en clafoutis skal være.

Opskriften er til otte personer.

Opskrift på clafoutis med pære og chokolade

Clafoutis er en fransk dessertkage, der kan fyldes med blandt andet pære og chokolade. den normale udgave er med kirsebær, men fyldet kan med fordel varieres. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Clafoutis med pære og chokolade

5 fra 1 stemme
Clafoutis med pære og chokolade er en nem fransk dessertkage, der kan minde om en stor pandekage med fyld.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 265
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 80 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 2 dl fløde
  • 100 g hvedemel
  • 4 halve syltede pærer
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 nip salt
Derudover skal du bruge
  • lidt sukker - til drys
  • flormelis - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Vej sukker og vaniljesukker af og kom det i en skål sammen med æg og æggeblommer. Pisk det luftigt med en elpisker.
  2. Pisk derefter hvedemel i, og derefter mælk og fløde sammen med et lille nip salt. Nu har du en tynd pandekagedej, og den er hel perfekt.
  3. Smør en springform med smør. Springformen skal have en diameter på cirka 24 centimeter, men du kan også lave din clafoutis i en anden form. Husk blot, at dessertkagen hæver en del under bagningen.
  4. Hæld cirka halvdelen af dejen i formen, og bag den i 10 minutter i en 195 grader varm ovn (varmluft).
  5. Skær imens de syltede pærer i mindre stykker, og hak den mørke chokolade groft.
  6. Tag formen ud af ovnen, og fordel pærer og chokolade over den. Hæld derefter den sidste halvdel af dejen over. Drys den med lidt sukker.
  7. Stil formen tilbage i ovnen, og bag den nu i yderligere cirka 30 minutter.
  8. Tag kagen ud, og nu vil den de efterfølgende minutter falde lidt sammen. Det er helt normalt.
  9. Sigt kagen med lidt flormelis og så er den klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier: 265kcalKulhydrater: 25gProtein: 7gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 163mgNatrium: 104mgKalium: 156mgKostfibre: 1gSukker: 15gVitamin A: 614IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 86mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Server gerne kagen med lidt creme fraiche, letpisket flødeskum eller en dejlig hjemmelavet vanilje parfait.

Se også mine opskrifter på:

Creme brulee

Crepes suzettes

Chokoladecreme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Unna Jønck

    september 27, 2024 at 1:40 pm

    Hej
    Kan jeg bruge friske pærer i denne lækre kage??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 27, 2024 at 3:46 pm

      Hej Unna
      Jo, du bør sagtens kunne bruge friske pærer i opskriften 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Henrik Eliasen

    april 20, 2024 at 10:04 am

    10 g vanillesukker, hvad er det i antal teskeer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 20, 2024 at 1:30 pm

      Hej Henrik
      Det er ca. 2 teskeer 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required