• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme

Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme

chokoladetrekant
4.4 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
258
SHARES
FacebookMessenger258PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. maj 2024 - Udgivet: 2. april 2021

Hjemmelavet chokoladetrekant er en lækker kage, som bages af wienerdej. Her får du min nemme opskrift på kagen med remonce, creme og glasur.

Chokoladetrekant er en helt klassisk kage, som du sikker kender fra bagerens vindue, hvor kagerne ligger og frister.

Den populære kage laves på forskellige måder, men her får du min opskrift, der er med wienerdej (med smør), en lækker remonce og den hjemmelavede creme.

Det lyder måske som en besværlig kage, men faktisk er det slet ikke så svært at bage en chokoladetrekant selv.

Chokoladetrekanten er stor nok til i hvert fald otte personer. Se også mine populære opskrifter på wienerbrød.

Opskrift på chokoladetrekant

chokoladetrekant
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme

4.43 fra 7 stemmer
Hjemmelavet chokoladetrekant er en lækker kage, som bages af wienerdej. Her får du min nemme opskrift på kagen med remonce, creme og glasur.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 723
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 portion wienerdej - se opskrift i linket
Remonce
  • 100 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
Creme
  • 200 g kagecreme - se opskrift i linket
Kakaoglasur
  • 200 g flormelis
  • 25 g kakao
  • Lidt vand - koldt
Hvid glasur
  • 75 g flormelis
  • Lidt vand - koldt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave wienerdej som anvist i linket, og det er slet ikke så svært. Lad lige den færdige wienerdej komme på køl i 15 minutter inden udrulning.
  2. Lav remonce ved at røre blødt smør sammen med sukker og marcipan.
  3. Lav kagecreme som anvist i linket, og lad cremen køle lidt af.
  4. Rul wienerdejen ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Eller deromkring, Det vigtige er, at dejen er kvadratisk, da den skal foldes på tværs på midten. Husk rigeligt med mel, så der ikke går hul på dejen ved at den hænger fast i bord eller kagerulle. Børst overskydende mel af.
  5. Fordel nu først remonce på den ene skrå halvdel - og derpå creme. Se billedet. Fordel remonce og creme ind til midten, men hold det yderste af kanten fri.
    remonce og creme til chokolade trekant
  6. Pensl kanten med koldt vand.
  7. Fold så halvdelen uden fyld ind over fyldet, så kanten flugter. Tryk kanten til, så fyldet ikke flyder ud under bagning.Flyt den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
    foldet chokoladetrekant på bageplade
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad din wienerdejskage hvile imens ovnen bliver varm.
  9. Bag så din chokoladetrekant i ca. 20 minutter på næstnederste rille, eller indtil kagen er flot og gylden. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  10. Tag kagen ud og lad den køle af.
  11. Rør ingredienserne til kakaoglasur sammen, og smør den forsigtigt på kagen. Næsten ud til kanten. Lad glasuren sætte sig.
  12. Derefter røres flormelis og koldt vand sammen til den hvide glasur, som kommes i en sprøjtepose eller frysepose. Klip hul og lav den hvide kant på den chokoladetrekant.
    stykke af chokolade trekant

Næringsindhold

Kalorier: 723kcalKulhydrater: 84gProtein: 7gFedt: 41gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 267mgKalium: 123mgKostfibre: 2gSukker: 52gVitamin A: 315IUCalcium: 21mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad gerne den hjemmebagte chokoladetrekant køle helt af inden den skæres ud i passende stykker.

Derfor kan du med fordel lave kagen nogle timer før den skal bruges.

Kagen kan også fryses ned.

Se også disse opskrifter:

Cremesnegle med creme og remonce

Cremesnitter med creme, remonce og sukkerstrygelse

Romsnegle - nemme wienersnegle med romglasur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. CAMILLA

    juni 06, 2022 at 9:41 pm

    DER MANGLER ET LINK TIL WINERDEJEN

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 06, 2022 at 11:14 pm

      Hej Camilla
      Tak for det - og du har ret. Jeg hart lagt link til wienerdej ind nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
Bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)→ Se opskriften
Billede af salat med hestebønner.
Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie→ Se opskriften
Fuldkornspasta og hvid pasta
Fuldkornspasta og ris - hvor sundt er det?→ Se opskriften
billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required