Hjemmelavet chokoladetrekant er en lækker kage, som bages af wienerdej. Her får du min nemme opskrift på kagen med remonce, creme og glasur.
Chokoladetrekant er en helt klassisk kage, som du sikker kender fra bagerens vindue, hvor kagerne ligger og frister.
Den populære kage laves på forskellige måder, men her får du min opskrift, der er med wienerdej (med smør), en lækker remonce og den hjemmelavede creme.
Det lyder måske som en besværlig kage, men faktisk er det slet ikke så svært at bage en chokoladetrekant selv.
Chokoladetrekanten er stor nok til i hvert fald otte personer. Se også mine populære opskrifter på wienerbrød.
Opskrift på chokoladetrekant
Hjemmelavet chokoladetrekant med remonce og creme
Ingredienser
- 1 portion wienerdej - se opskrift i linket
Remonce
- 100 gram smør - blødt
- 100 gram sukker
- 100 gram marcipan
Creme
- 200 gram kagecreme - se opskrift i linket
Kakaoglasur
- 200 gram flormelis
- 25 gram kakao
- Lidt vand - koldt
Hvid glasur
- 75 gram flormelis
- Lidt vand - koldt
Sådan gør du
- Start med at lave wienerdej som anvist i linket, og det er slet ikke så svært. Lad lige den færdige wienerdej komme på køl i 15 minutter inden udrulning.
- Lav remonce ved at røre blødt smør sammen med sukker og marcipan.
- Lav kagecreme som anvist i linket, og lad cremen køle lidt af.
- Rul wienerdejen ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Eller deromkring, Det vigtige er, at dejen er kvadratisk, da den skal foldes på tværs på midten. Husk rigeligt med mel, så der ikke går hul på dejen ved at den hænger fast i bord eller kagerulle. Børst overskydende mel af.
- Fordel nu først remonce på den ene skrå halvdel - og derpå creme. Se billedet. Fordel remonce og creme ind til midten, men hold det yderste af kanten fri.
- Pensl kanten med koldt vand.
- Fold så halvdelen uden fyld ind over fyldet, så kanten flugter. Tryk kanten til, så fyldet ikke flyder ud under bagning.Flyt den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad din wienerdejskage hvile imens ovnen bliver varm.
- Bag så din chokoladetrekant i ca. 20 minutter på næstnederste rille, eller indtil kagen er flot og gylden. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
- Rør ingredienserne til kakaoglasur sammen, og smør den forsigtigt på kagen. Næsten ud til kanten. Lad glasuren sætte sig.
- Derefter røres flormelis og koldt vand sammen til den hvide glasur, som kommes i en sprøjtepose eller frysepose. Klip hul og lav den hvide kant på den chokoladetrekant.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad gerne den hjemmebagte chokoladetrekant køle helt af inden den skæres ud i passende stykker.
Derfor kan du med fordel lave kagen nogle timer før den skal bruges.
Kagen kan også fryses ned.
Se også disse opskrifter:
Cremesnegle med creme og remonce
CAMILLA
DER MANGLER ET LINK TIL WINERDEJEN
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Tak for det - og du har ret. Jeg hart lagt link til wienerdej ind nu 🙂
Alt det bedste
Holger