• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Chokoladecreme - lækker dessert med chokolade

Chokoladecreme - lækker dessert med chokolade

chokoladecreme
Chokoladecreme er en nem og lækker dessert, der blandt andet laves af mørk chokolade og sødmælk. En dessert alle kan lide. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. oktober 2021 - Udgivet:  20. januar 2020

Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailRedditSMS

Hvem elsker ikke sådan en lækker chokoladecreme! En nem opskrift på en simpel og cremet chokoladedessert, der serveres med mynte og friske bær. Mums.

Denne chokoladecreme er altid en sikker vinder som dessert, og så er den altså utrolig nem at lave.

Chokoladecremen laves med sødmælk, og indeholder kun et par spiseskefulde fløde, der tilsættes til sidst.

Desserten er også hurtig at lave, hvorefter den stilles på køl indtil den skal bruges. Derfor kan du lave den god tid i forvejen, hvilket sparer dig for lidt stress op til maden og desserten skal på bordet.

Opskriften er beregnet til fire personer, men den er jo nem at gange op til eks. otte personer.

Ingredienser til chokoladecreme

80 gram mørk chokolade
60 gram sukker
250 gram sødmælk
1 spiseskefuld Maizena
1 æg
2 spiseskefulde fløde

Fremgangsmåde

  1. Den mørke chokolade hakkes helt fint. Jeg plejer at anvende en mørk chokolade med en kakaoprocent på 70. Har den en højere kakaoprocent bliver din chokoladecreme mere bitter. Kom chokoladen i en gryde.
  2. Tilsæt sukker, sødmælk, Maizena og et æg, og kog forsigtigt op.
  3. Lad chokoladecremen simre i cirka 9-10 minutter, så den bliver til en lækker creme.
  4. Vend to spiseskefulde fløde i, rør cremen igennem og tag gryden af kogepladen.
  5. Hæld den færdige chokoladecreme på glas, og stil den på køl. Gerne nogle timer før anvendelse.

Ved servering anrettes chokoladecremen gerne med friske bær og et mynteblad.

Se også mine opskrifter på:

Italiensk panna cotta

Chokolademousse

Citronfromage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helen Holdt

    oktober 27, 2021 at 7:14 am

    Lige et spørgsmål til Chokoladecreme opskriften. Der står 2 spsk. Fløde i ingr. listen, men 2 sosk. Smør i opskriften. Er det smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 27, 2021 at 10:43 am

      Hej Helen
      Mange tak for det, og det er min fejl. Det er fløde, og opskriften er nu rettet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her