• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

billederesultat for hjemmelavet ganache
En nem og lækker chokolade ganache, der blot laves af fløde, chokolade og smør. Du kan bruge ganachen til fyldte chokolader eller til at smøre kager med. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  8. oktober 2020

Del gerne:
507
SHARES
FacebookMessenger507PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
  2. Hvad er ganache?
  3. Opskrift på chokolade ganache
  4. Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.

Måske har du også undret dig over hvad ganache er, hvordan man laver den og hvad man egentlig kan bruge sådan en chokolade ganache til.

Og så er du landet det helt rigtige sted, for her får du opskriften på den bedste ganache og alt hvad du ellers skal vide om den.

Hvad er ganache?

Ganache er egentlig blot en chokoladecreme, som du kan anvende til utallige ting.

Jeg bruger den først og fremmest til at overtrække kager med eller som pynt på chokolademuffins.

Men den er også uundværlig når du laver fyldte chokolader.

Her skal ganachen helst smages til med eksempelvis rom, likør, cognac, appelsinolie eller lignende. Alt efter eget ønske.

Til brug på kager anvendes grundopskriften her.

Se også disse opskrifter:

Alletiders mumse chokoladekage

Den du ved nok kage

Chokolade mazarinkage

Snickerskage

Opskrift på chokolade ganache

billederesultat for hjemmelavet ganache

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
Bedømmelse
4.7 fra 54 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g fløde - piskefløde
  • 160 g mørk chokolade
  • 40 g smør

Fremgangsmåde

  • Chokoladen hakkes groft på et skærebræt. Det skal ikke være alt for groft, men du behøver heller ikke hakke chokoladen voldsomt fint. Kom chokoladen i en skål.
  • Fløden kommes i en lille gryde, hvorefter den koges op. Lad fløden koge et minuts tid.
  • Tag gryden af kogepladen, og lad den køle ned til cirka 80 grader. Brug evt. et stegetermometer.
  • Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt massen sammen.
  • Tilsæt smør, og det skal altså være blødt smør, der har stået fremme ved stuetemperatur i en halv times tid.
  • Rør din chokolade ganache sammen - den skal være blank.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
79
mg
3
%
Kalium
 
312
mg
9
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
633
IU
13
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
48
mg
5
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu er den færdige chokolade ganache klar til brug.

Skal den smøres ud på en kage, kan du lade den køle af indtil den har en passende konsistens.

Og så skal den sprøjtes ud via en sprøjtepose med stjernetyl som pynt, ja så skal den køles endnu længere ned i temperatur.

Du kan som sagt tilsætte forskellige slags smag til chokoladeganachen. Her passer 1-2 spiseskefulde cognac, rom eller likør godt, men prøv også med en stærk kaffe, krydderier eller frugtolier. Eksempelvis appelsin.

Se også hvordan du finder den bedste chokolade i vores smagstest af mørk chokolade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pipaluk

    juni 26, 2024 at 4:22 pm

    Godt

    Svar
  2. Sara Holm Jakobsen

    oktober 17, 2023 at 12:21 am

    Hvor længe kan det holde sig? 😁

    Svar
  3. Anette

    august 01, 2023 at 2:51 pm

    Kan man piske det luftigt?

    Svar
  4. Kathrine

    april 21, 2022 at 11:17 am

    hvor meget kommer der ud af opskriften?

    Svar
  5. monty

    august 01, 2019 at 1:19 pm

    hvor meget ganache bruges normalt til en lagkage af normal købestørrelse som overtræk?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required