Her er opskriften på den vaskeægte Café de Paris kryddersmør, som du kender fra mange restauranter. Kom en god klat kryddersmør på en velstegt bøf.
Kryddersmør er Guds gave til grillet kød, og her den bedste af dem alle. Det er det berømte Café de Paris smør med lutter gode sager, som mange restauranter benytter sig af.
Men den er nem at lave derhjemme, og her følger opskriften, der giver ca. 200 gram Cafe de Paris smør.
Ingredienser til kryddersmør
175 gram almindeligt smør
1 lille fed presset hvidløg
1 teskefuld løgpulver
1 pasteuriseret æggeblomme
1 strøget teskefuld Colman's sennepspulver
1 teskefuld citronsaft
1 spiseskefuld piskefløde
2 spiseskefulde friskhakket persille
1 teskefuld frisk timian
1 teskefuld paprika
1 teskefuld oregano
1 spiseskefuld worcestersauce
Fremgangsmåde
- Skær smørret i grove tern, og kom det i en skål.
- Tilsæt først krydderurterne, løgpulver og hvidløg, og ælt det hurtigt sammen med hænderne.
- Kom så de øvrige ingredienser i, og brug igen hænderne til at samle kryddersmørret.
- Find et stykke bagepapir frem, og læg kryddersmørret på papiret.
- Fold papiret op fra den ene ende og ind over smørret, og klem det let sammen, inden du ruller bagepapiret rundt om kryddersmørret.
- Sørg for, at bagepapiret lukker stramt sammen om smørret, og drej nu enderne på bagepapiret sammen indtil smørret er lukke helt inde i bagepapiret. Klip eventuelt overskydende papir i enderne af med en saks.
- Læg kryddersmørret på køl, hvor det gerne må lægge i mindst to timer. Så det når at blive helt koldt igen.
- Tag det ud og fjern bagepapiret, inden du skærer kryddersmørret i skiver.
Café de Paris kryddersmørret er helt fantastisk oven på en nygrillet bøf, der serveres med grillede asparges omviklet med parmaskinke og ovnbagte kartofler.
Hvis ikke du orker at rulle kryddersmørret ind i bagepapir, kan du også lægge det i en lille skål med låg, og sætte på køl.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: