Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Butterdej

Butterdej (hjemmelavet og nem opskrift)

hjemmelavet butterdej
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS
Indhold
  • Butterdej - hjemmelavet og nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på butterdej
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Butterdej - hjemmelavet og nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Butterdej lyder svært at lave, men det er faktisk ret nemt. Du skal blot folde og rulle nogle gange, og så har du en hjemmelavet butterdej.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 dl vand måske lidt mere
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
Til udrulning
  • 200 g smør skal være koldt

Fremgangsmåde

  1. Kom hvedemel i en skål, og skær smør i tern. Smuldr derefter smørret godt ind i melet.
  2. Derefter samles dejen med vand, salt og citronsaft. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt. Dejen til din butterdej skal blot samles og ikke æltes for meget.
  3. Find kagerullen frem, og rul dejen ud til en rektangel på cirka 40 gange 30 centimeter.
  4. Tag smør ud af køleskabet - og her er det VIGTIGT, at smørret er HELT koldt.
  5. Skær smørret i tynde skiver, og læg skiverne på ⅔ af dejen. Ikke helt ud til kanterne, hvor du lige stopper et par centimeter før.
  6. Fold nu den tredjedel uden smør ind over smørret, så halvdelen af smørret er dækket. Nu folder du så den sidste tredjedel ind over denne, så dejstykket uden smør ligger i midten.
  7. Rul igen dejen ud til cirka 40 gange 30 centimeter, og sørg for at have mel nok på bordet, så butterdejen ikke hænger fast!
  8. Fold igen sammen med en tredjedel ind over midten, og den sidste tredjedel ovenpå.
  9. Rul på samme måde ud en sidste gange, hvor her til sidst har drejer butterdejen en halv omgang, så du ikke ruller samme stykke en gang til. Igen - HUSK mel nok på bordet!
  10. Fold butterdejen sammen, og læg den straks på køl.

Næringsindhold

Kalorier631kcalKulhydrater38gProtein6gFedt51gMættet fedt32gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt2gKolesterol134mgNatrium695mgKalium72mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A1562IUVitamin C1mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på butterdej

Butterdej er nok noget de fleste vælger at købe på frost i supermarkedet, men faktisk er dejen ret nem at lave selv.

Her er en god og hurtigt opskrift på den.

Tips

Nu er din butterdej klar til udskæring, og kan bruges til kager, tarteletter, låg på en pie eller hvad du nu skal bruge butterdej til.

Det er faktisk slet ikke så svært at lave hjemmelavet butterdej.

Flere inspirerende opskrifter:

Tarteletter med høns i asparges
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges - en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Se opskriften her
tarteletter med høns i asparges
Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
Få den nemme opskrift på asparges i butterdej, der er nemme og lækre butterdejspakker med grønne asparges. Bruges som forret eller tilbehør.
Se opskriften her
Billede med asparges i butterdej.
Skinkestang - butterdej med fyld
Opskrift på skinkestang med butterdej og skinke, der havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede den.
Se opskriften her
billede med skinkestang
Butterdejsstang
En klassisk opskrift på butterdejsstang, der er fyldt med broccoli, skinke og champignon. Butterdejsstangen er god til såvel aftensmad som frokost.
Se opskriften her
butterdejsstang
Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej
Nemme og lynhurtige fastelavnsboller lavet med købt butterdej. De smager godt og du kan fylde dem med en luftig konditorcreme eller andet.
Se opskriften her
billede med lynhurtige fastelavnsboller lavet af butterdej
Napoleonskager
Her er en nem opskrift på de populære napoleonskager. Det er kager med butterdej, flødecreme, marmelade og glasur på toppen.
Se opskriften her
billederesultat for napoleonskager
Butterdej med rabarber og æble
Her er min opskrift på butterdej med rabarber og æble. En meget nem og lækker kage med butterdej og fyld. God til kaffe og som dessert.
Se opskriften her
butterdej med rabarber og æble

FAQ

Hvad kan man bruge butterdej til?

Butterdejen er anvendelig til utrolig mange ting, hvor den kan bruges til alt fra kager, tærter, butterdejspakker og pølsehorn. Blot for at nævne nogle stykker.

Hvad hedder butterdej på fransk?

I det franske køkken hedder butterdej pâte feuilletée. På engelsk hedder den puff pastry.

Hvorfor hedder det butterdej?

Forklaringen på navnet er simpelthen indholdet af smør, der på engelsk jo hedder butter.

Hvad er forskellen på butterdej og wienerdej?

Mange tror at butterdej og wienerdej er samme dej, men sådan er det ikke. Det er to forskellige typer af dej. Forskellen ligger i, at der er gær i en wienerdej, det er der ikke i butterdej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karl Sørensen skriver

    september 30, 2024 at 12:16 pm

    Fin opskrift og meget brugbar.
    Efter hver rulning lægger jeg dog dejen på køl en lille halv time

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2024 at 8:26 am

      Hej Karl
      Tak for det - og det er bestemt også en god idé 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. anne Olsen skriver

    maj 17, 2024 at 3:49 pm

    hvordan fremstiller man butterdej

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 17, 2024 at 4:55 pm

      Hej Anne
      Det er netop det, du kan se i denne opskrift, og det er faktisk ret nemt at lave butterdej selv 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lis Jørgensen skriver

    februar 12, 2024 at 4:24 am

    Hej Holger.
    Hvilken type mel bruges til hj lavet butterdej?
    Fx kagemel?
    Mvh Lis

    Svar
  4. Lis Jørgensen skriver

    februar 10, 2024 at 5:27 am

    Hvilken type mel fx Manitoba el kagemel?

    Svar
  5. Bjarne skriver

    august 17, 2023 at 4:21 pm

    hvor lang tid kan den friske butterdej holde sig i køleskabet, før man skærer ud

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 17, 2023 at 4:42 pm

      Hej Bjarne
      Hjemmelavet butterdej kan holde sig i op til en måned på køl. Ønskes en længere holdbarhed kan man fryse butterdejen ned. Her holder den sig fint i 2-3 måneder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Camilla skriver

    juli 19, 2017 at 11:05 am

    Skal der smør på efter at der er kommet smør på og den er foldet første gang og så rullet ud igen?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required