En klassisk opskrift på butterdejsstang, der er fyldt med broccoli, skinke og champignon. Butterdejsstangen er god til såvel aftensmad som frokost.
Denne opskrift på butterdejsstang er beregnet som en hovedret til fire personer. Også til aftensmad.
Serveres gerne med en god salat til - eventuelt en spidskålssalat med æble og avocado.
Opskrift på butterdejsstang
Butterdejsstang med broccoli, skinke og champignon
Ingredienser
- 1 pakke butterdej - 4 plader eller 1 stor plade
- 1 pakke bacon i tern
- 250 g champignon - i skiver
- 1 løg - finthakket
- 1 pakke skinke - i strimler
- 1 broccoli - i små buketter
- 1 pakke flødeost naturel - jeg brugte light
- 2 spsk. dijonsennep - eller efter smag
- 1 spsk. sød fransk sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svits bacon af først, så det tager farve. Tilsæt løg og champignon, lad det svitse med og simre til væden fra champignon er kogt næsten helt ind.
- Tilsæt de bittesmå broccolibuketter og lad dem varme igennem.
- Kom skinkestrimlerne i og vend det bare lige rundt, så det hele er godt fordelt.
- Tilsæt flødeost, sennep, salt og friskkværnet peber. Rør til ost og sennep er godt og ligeligt fordelt.
- Lad blandingen stå og afkøle lidt.
- Rul butterdejspladen ud så den passer til en stor bradepande.
- Læg al fyldet på miden og klip siderne af butterdejen i strimler, så de ligesom kan flettes ind over midten.
- Pensl med let sammenpisket æg og sæt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.
- Server med salat.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Butterdejsstang minder om den populære skinkestang, som du får opskriften på her.
Del dine ideer og tanker med os andre her: