Butterdejskager med marcipan og chokolade er hurtige at lave. Køb butterdejen, rul den om ingredienserne, skær ud til snegle og bag dem.
Butterdejskager er egentlig små snegle lavet af købt butterdej, marcipan og chokolade.
Det er kager eller småkager i en fart, og du kan selv vælge, om det skal være små eller store. Her er opskriften på småkager, men ruller du på den omvendte led, får du store snegle.
Her skal du stort set kun bruge tid på bagningen, et kvarter, for resten tager max. 10 minutter at lave. Nemme og hurtige kager, som smager.
Se også: Marcipancookies med chokolade.
Opskrift på butterdejskager
Butterdejskager - småkager i en fart
Ingredienser
- 1 rulle butterdej - ca. 200 gram
- 150 gram marcipan
- 70 gram chokolade - hakket eller små knapper
- 1 stk æg - pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft eller 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger små chokoladeknapper.
- Rul marcipanen ud og dæk dejen med marcipan undtagen ca. fem centimeter på en af enderne på den lange led.
- Drys nu chokolade ud over marcipanen.
- Rul dejen som en roulade og luk den godt hele vejen på den lange led.
- Skær butterdejskager ud i skiver og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
- Bages i 15 minutter, hvis de ikke har fået farve og er blevet sprøde, skal de have fem minutter mere. Det afhænger af, om du laver dem store eller små.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan vælge at ælte hakkede mandler eller hasselnødder i marcipanen, det giver et dejligt knas.
Butterdejskager med marcipan og chokolade kan naturligvis laves med hjemmelavet dej, men dette er opskriften til den travle, som alligevel godt vil have duft af hjemmebag i huset.
Prøv også at bage traditionelle kanelsnegle med remonce og creme, der smager som en drøm.
Eller lav en snack-version af disse kager: Butterdejssnegle med gorgonzola og skinke.
Del dine ideer og tanker med os andre her: