Her får du den bedste opskrift på burritos. Se hvordan du laver og ruller en lækker burrito med fyld af bla. oksekød og grøntsager.
Jeg elsker burritos, og så er de mexicanske pandekager med fyld meget nemme at lave.
Fyldet i en burrito kan selvfølgelig laves på utallige måder, men her får du min foretrukne opskrift med oksekød, bønner og andre lækre ingredienser.
Burritos kaldes også for taco de harina, og det er altså mexicanske tortillas (pandekager), som rulles med lækkert fyld.
De kan spises som de er, men du kan også give dine burritos en tur i ovnen, hvor de drysses med ost og bages knap 10 minutter - eller indtil osten er smeltet.
Opskriften er beregnet til fire personer, men antallet af tortillas - og dermed burritos - afhænger af hvor sultne I er. Og hvor store de mexicanske pandekager af, da de jo fås i flere størrelser.
Se længere nede hvordan du ruller en burrito - og de kan evt. serveres med en hjemmelavet guacamole til.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på burritos
Burritos
Ingredienser
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- olivenolie - til stegning
- 400 g hakket oksekød - med 8-12% fedt
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse majs - lille dåse
- salt og friskkværnet peber
- 12 tortillas
- 75 g salat - blandet
Fremgangsmåde
- Find en stor stegepande frem, og sauter løg og hvidløg i olivenolie ved en god varme.
- Smuldr derefter hakket oksekød i, og lad det brune og blive gennemstegt.
- Derefter tilsættes de hakkede tomater sammen med tomatpasta.
- Skru lidt ned for varmen, hvorefter peberfrugt tilsættes sammen med kidneybønner og majs.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt chili, hvis du ønsker en mere krydret og varm smag i dine burritos.
- Lad kødsovsen simre i ca. 20 minutter, hvor koger lidt ind.
- Varm dine tortillas, så de bliver bløde. Jeg plejer at pakke dem ind i sølvpapir, hvorefter de varmes i ovnen. Du kan godt varme 6 tortillas i samme stak, hvor de pakkes helt ind i alufolie. 180 grader varmluft i ca. 10 minutter. Så er dine tortillas bløde og kan rulles.
- Så er det blot at rulle dine burritos. Jeg plejer at komme lidt blandet salat i hver burrito sammen med kødsovs. Det er lækkert fyld.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
De færdige burritos kan serveres straks - og de er fremragende som aftensmad.
Både børn og voksne elsker en hjemmelavet burrito, det er skøn mad fra det mexicanske køkken.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Simon
Hvis man putter noget oregano, tørret basilikum, og timian så giver det lidt mere smag.
Næsten ens mængder af oregano og basilikum, men ca 1/2 til 1/3 timian.