Her er en lækker og nem opskrift på brunsviger muffins. Det er super skønne muffins med remonce og creme - altså masser af brunsviger snask!
Så er der brunsviger muffins. Lækre og snaskede - lavet med remonce og creme.
Det er altid en diskussion om der skal creme eller ej i en rigtig brunsviger, men jeg synes det passer godt sammen med kagen, og derfor er der creme på disse.
Du kan selvfølgelig sagtens også lave de lækre muffins a la brunsviger uden creme - det er op til dig.
Opskriften giver ca. 16 stk., men det afhænger naturligvis af hvor store eller små du laver dem.
Opskrift på brunsviger muffins
Brunsviger muffins - opskrift med creme og remonce
Ingredienser
- 200 gram kærnemælk
- 20 gram gær
- 350 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 1 teske kardemomme - eller lidt mindre
- 5 gram salt
- 1 æg
- 50 gram smør - smeltet
Kagecreme
- 150 gram kagecreme
Remonce
- 125 gram smør - blødt
- 125 gram brun farin
- 2 spiseskefulde majsstivelse
Sådan gør du
- Kom kærnemælk i en skål og rør gæren ud i kærnemælken.
- Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og kom det ned i skålen sammen med æg og smeltet smør. Rør det sammen.
- Tag dejen til dine brunsviger muffins ud på et meldrysset køkkenbord, og ælt hurtigt dejen igennem med hænderne. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
- Virk dejen op, og læg den i en skål. Dæk med viskestykke og lad dejen hæve 15 minutter. Her kan du i øvrigt se hvordan man virker en dej op.
- Imens laver du kagecreme som anvist i linket, og rører ingredienserne til remonce sammen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op igen. Tag stykker af dejen og læg i muffinsforme. Dejen skal ikke være større end højest halvdelen af hver form - gerne lidt mindre, da dine brunsviger muffins hæver en del under bagningen.
- Kom en teske creme på hver, og tryk den let ned i dejen med et par fingre.
- Kom en teskefuld remonce (snask) på hver muffin, og tryk igen ned med et par fingre.
- Lad nu de lækre muffins med remonce og creme hvile i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Bag de lækre brunsviger muffins i ca. 15 minutter - eller indtil de er færdigbagte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte brunsviger muffins køles lidt inden de spises.
Muffins som brunsviger er bedst som nybagte.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: