Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

brosme i fad
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.

Brosme er en vidunderlig spisefisk, der umiddelbart minder meget om torsk. Men den er finere i smagen, og den kan næsten smage lidt henad hummer og skaldyr. Hvilket virkelig er lækkert.

Så spørg endelig din fiskehandler efter brosmen, det vil du på ingen måder fortryde.

Her er opskriften på brosme i ovn beregnet til fire personer.

Opskrift på brosme i ovn

Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

Holger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g brosme
  • 3-4 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 broccoli
  • 100 g sukkerærter
  • 4 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ris (eventuelt basmati eller vilde ris)

Fremgangsmåde

  1. Start med at finde et ildfast fad frem, og smør den let med madolie
  2. Skær gulerødder i tynde strimler, bladselleri i tynde skiver, og læg dem i bunden af fadet.
  3. Broccoli skylles grundigt, og deles i mindre buketter. Læg også dem i fadet.
  4. Skyl sukkerærter og kom dem ved.
  5. Hæld så fløden over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Så kommer turen til fisken. Tjek brosmefileterne for ben, da fisken helst skal være helt fri for ben.
  7. Del brosmen i mindre stykker. Jeg deler normalt hver brosmefilet i fire mindre stykker, som du straks salter.
  8. Læg dem ovenpå grøntsagerne.
  9. Bag nu fisk og grøntsager i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter.
  10. Imens kan du koge løse ris som anvist på pakken. Når risene er kogt og din brosme stegt, kan du servere hele herligheden. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Servér den ovnbagte fisk med ris og flødestuvede grøntsager. Et dejligt glas hvidvin passer godt til.

Brosme kan selvfølgelig også steges på panden, men den er god at tilberede i ovnen. Og så er det nemt, for den passer sig selv, imens man kan lave andre ting i køkkenet.

Se også opskrifter på andre fiskeretter:

Muslinger i tomatsovs

Dampet torsk

Honningmarineret laks

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Espen Stølen skriver

    januar 20, 2024 at 8:06 pm

    Hei,
    Her mangler smak, fisken i seg selv er nydelig. Man trenger sitron og mer krydder for at smaken skal fremheves.

    Svar
  2. NielsChristensen skriver

    november 11, 2022 at 2:21 pm

    Her kommer vi karry i. Det giver lige et ekstra pift.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required