• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

brosme i fad
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2022 - Udgivet:  9. november 2016

Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.

Brosme er en vidunderlig spisefisk, der umiddelbart minder meget om torsk. Men den er finere i smagen, og den kan næsten smage lidt henad hummer og skaldyr. Hvilket virkelig er lækkert.

Så spørg endelig din fiskehandler efter brosmen, det vil du på ingen måder fortryde.

Her er opskriften på brosme i ovn beregnet til fire personer.

Opskrift på brosme i ovn

brosme i fad
Holger Rørby Madsen

Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager

4.84 fra 6 stemmer
Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g brosme
  • 3-4 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 broccoli
  • 100 g sukkerærter
  • 4 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ris - eventuelt basmati eller vilde ris

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at finde et ildfast fad frem, og smør den let med madolie
  2. Skær gulerødder i tynde strimler, bladselleri i tynde skiver, og læg dem i bunden af fadet.
  3. Broccoli skylles grundigt, og deles i mindre buketter. Læg også dem i fadet.
  4. Skyl sukkerærter og kom dem ved.
  5. Hæld så fløden over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Så kommer turen til fisken. Tjek brosmefileterne for ben, da fisken helst skal være helt fri for ben.
  7. Del brosmen i mindre stykker. Jeg deler normalt hver brosmefilet i fire mindre stykker, som du straks salter.
  8. Læg dem ovenpå grøntsagerne.
  9. Bag nu fisk og grøntsager i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter.
  10. Imens kan du koge løse ris som anvist på pakken. Når risene er kogt og din brosme stegt, kan du servere hele herligheden. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Servér den ovnbagte fisk med ris og flødestuvede grøntsager. Et dejligt glas hvidvin passer godt til.

Brosme kan selvfølgelig også steges på panden, men den er god at tilberede i ovnen. Og så er det nemt, for den passer sig selv, imens man kan lave andre ting i køkkenet.

Se også opskrifter på andre fiskeretter:

Muslinger i tomatsovs

Dampet torsk

Honningmarineret laks

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Espen Stølen

    januar 20, 2024 at 8:06 pm

    Hei,
    Her mangler smak, fisken i seg selv er nydelig. Man trenger sitron og mer krydder for at smaken skal fremheves.

    Svar
  2. NielsChristensen

    november 11, 2022 at 2:21 pm

    Her kommer vi karry i. Det giver lige et ekstra pift.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required