Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.
Opskriften på brosme i ovn er beregnet til fire personer.
Ingredienser til brosme i ovn
600 gram brosme
3-4 gulerødder
2 stængler bladselleri
1 broccoli
100 gram sukkerærter
4 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
+ løse ris, eventuelt basmati eller vilde ris
Fremgangsmåde
- Start med at finde et ildfast fad frem, og smør den let med madolie
- Skær gulerødder i tynde strimler, bladselleri i tynde skiver, og læg dem i bunden af fadet.
- Broccoli skylles grundigt, og deles i mindre buketter. Læg også dem i fadet.
- Skyl sukkerærter og kom dem ved.
- Hæld så fløden over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Så kommer turen til fisken. Tjek brosmefileterne for ben, da fisken helst skal være helt fri for ben.
- Del brosmen i mindre stykker. Jeg deler normalt hver brosmefilet i fire mindre stykker, som du straks salter.
- Læg dem ovenpå grøntsagerne.
Bag nu fisk og grøntsager i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter.
Imens kan du koge løse ris som anvist på pakken.
Servér den ovnbagte brosme med ris og flødestuvede grøntsager. Et dejligt glas hvidvin passer godt til.
Note: Brosmen er en vidunderlig spisefisk, der umiddelbart minder meget om torsk. Men den er finere i smagen, og den kan næsten smage lidt henad hummer og skaldyr. Hvilket virkelig er lækkert. Så spørg endelig din fiskehandler efter brosmen, det vil du på ingen måder fortryde!
Brosmen kan selvfølgelig steges på panden, men den er god at tilberede i ovnen.
Se også mine opskrifter på: