Brosme er en særdeles lækker spisefisk. Her er en opskrift med brosmen, der ovnbages med flødestuvede sukkerærter, gulerødder og broccoli.
Brosme er en vidunderlig spisefisk, der umiddelbart minder meget om torsk. Men den er finere i smagen, og den kan næsten smage lidt henad hummer og skaldyr. Hvilket virkelig er lækkert.
Så spørg endelig din fiskehandler efter brosmen, det vil du på ingen måder fortryde.
Her er opskriften på brosme i ovn beregnet til fire personer.
Opskrift på brosme i ovn
Brosme - ovnbagt med flødestuvede grøntsager
Ingredienser
- 600 gram brosme
- 3-4 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 broccoli
- 100 gram sukkerærter
- 4 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- ris - eventuelt basmati eller vilde ris
Sådan gør du
- Start med at finde et ildfast fad frem, og smør den let med madolie
- Skær gulerødder i tynde strimler, bladselleri i tynde skiver, og læg dem i bunden af fadet.
- Broccoli skylles grundigt, og deles i mindre buketter. Læg også dem i fadet.
- Skyl sukkerærter og kom dem ved.
- Hæld så fløden over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Så kommer turen til fisken. Tjek brosmefileterne for ben, da fisken helst skal være helt fri for ben.
- Del brosmen i mindre stykker. Jeg deler normalt hver brosmefilet i fire mindre stykker, som du straks salter.
- Læg dem ovenpå grøntsagerne.
- Bag nu fisk og grøntsager i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter.
- Imens kan du koge løse ris som anvist på pakken. Når risene er kogt og din brosme stegt, kan du servere hele herligheden. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Servér den ovnbagte fisk med ris og flødestuvede grøntsager. Et dejligt glas hvidvin passer godt til.
Brosme kan selvfølgelig også steges på panden, men den er god at tilberede i ovnen. Og så er det nemt, for den passer sig selv, imens man kan lave andre ting i køkkenet.
Se også opskrifter på andre fiskeretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Espen Stølen
Hei,
Her mangler smak, fisken i seg selv er nydelig. Man trenger sitron og mer krydder for at smaken skal fremheves.
NielsChristensen
Her kommer vi karry i. Det giver lige et ekstra pift.