• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Brød i stegeso

billederesultat for brød i stegeso
Det er nemt at bage brød i stegeso - eller grydebrød i Römertopf. Her lavet med en meget nem dej, og det færdigbagte brød er perfekt at servere til mad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. september 2024 - Udgivet:  13. oktober 2020

Del gerne:
583
SHARES
FacebookMessenger583PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på brød i stegeso og Römertopf. Et nemt og lækkert madbrød med sprød skorpe og god krumme. Bagetid: 45 min.
  2. Opskrift på brød i stegeso
  3. Brød i stegeso
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på brød i stegeso og Römertopf. Et nemt og lækkert madbrød med sprød skorpe og god krumme. Bagetid: 45 min.

Brød i stegeso (eller grydebrød i Römertopf) er en nem og god måde at bage brød på.

Her beholdes fugten i stegesoen, og det altså et fantastisk brød med den sprøde skorpe og lækre krumme.

Grydebrødet er perfekt som madbrød - og det er altså nemt at bage.

Dejen skal blot røres sammen og ikke æltes, og derefter hæves i fred og ro i seks timer på køkkenbordet. Det er nemt.

Stegesoen sættes naturligvis i blød, og derefter er det blot at bage det sprøde brød i stegeso - du bliver overrasket over hvor godt det smager.

Til dejen kan der tilsættes bageenzymer eller hvedesur - men det er ikke nødvendigt.

Se også mine opskrifter på:

  • Grydebrød
  • Italiensk grydebrød
  • Nem dej til langtidshævet brød

Opskrift på brød i stegeso

billederesultat for brød i stegeso

Brød i stegeso

Her er min opskrift på brød i stegeso og Römertopf. Et nemt og lækkert madbrød med sprød skorpe og god krumme. Bagetid: 45 min.
Bedømmelse
4.8 fra 37 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 6 timer timer 55 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g vand - lunkent
  • 5 g gær
  • 1 spsk honning - evt. akacie
  • 450 g manitoba hvedemel
  • 1,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom vand og gær i en skål og rør gæren helt ud i vandet.
  • Tilsæt derefter honning og rør det ud.
  • Derefter kommes hvedemel i sammen med salt, og dejen røres sammen. Brug en grydeske, og det tager ikke mere end et halvt minuts tid.
  • Luk til med et stykke husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad nu dejen til dit brød i stegeso stå og hæve på køkkenbordet i ca. 6 timer. Du skal ikke gøre yderligere, så det er nemt.
  • Sæt din stegeso i blød i mindst 15 minutter. Tør den af.
  • Stil stegesoen ind i en kold ovn og skru op på 250 grader over- og undervarme. Lad stegesoen blive gennemvarm! Hvis ikke din stegeso er gennemvarm, risikerer du at brødet hænger fast, og det er irriterende.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Kom vand på hænderne, og fold nu dejen ind over sig selv fra alle fire sider. Det er vigtigt at stramme dejen op på denne måde.
  • Tag stegesoen ud af ovnen og drys lidt mel i bunden af den. Læg forsigtigt dejen ned i den, og læg låget på.
  • Stil stegeso med brød tilbage i ovnen, og bag nu i 30 minutter med låget på.
  • Derefter fjernes låget, og dit grydebrød i Römertopf skal nu have ca. 15 minutter mere, så det får en flot farve.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1707
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
3520
mg
153
%
Kalium
 
523
mg
15
%
Kulhydrater
 
362
g
121
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
21
mg
117
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billederesultat for grydebrød i stegeso skåret ud
Efter bagning køles det lækre brød i stegeso af, hvorefter det kan skæres ud i lækre skiver til maden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Det færdigbagte brød i stegeso køles af på en rist inden brødet skæres ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emma

    december 12, 2024 at 2:31 pm

    Hvilken Rømer bruger du? Er det 3 liter eller 5 liter?:)

    Svar
  2. Inge nielsen

    december 01, 2024 at 9:08 am

    Kan man bruge en glas stegeso

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 01, 2024 at 10:12 am

      Hej Inge
      Jeg har ikke prøvet, men det bør du sagtens kunne.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henrik Jespersen

    april 16, 2024 at 11:34 am

    Man kan i stedet fore en glasstegeso med bagepapir. Sørg for, at der ikke stikker noget udenfor.

    Svar
  4. Ida

    april 15, 2023 at 10:01 am

    Kan dejen tåle at stå længere, fx natten over?

    Svar
  5. Christina Wilson

    oktober 15, 2020 at 9:04 am

    Hej hej, hvis den stegeso man har er glaseret indvendigt skal den så også stå i blød - eller er den kun de her Römerstopf?

    Mange hilsner
    Christina

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required