• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Brioche burgerboller - bedste opskrift med æg og smør

Brioche burgerboller - bedste opskrift med æg og smør

billede med brioche burgerboller
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
167
SHARES
FacebookMessenger167PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. april 2025 - Udgivet:  29. maj 2019

Indhold

  1. Brioche burgerboller er store og luftige, og det skyldes det store indhold af både æg og smør i burgerbollerne. Her får du verdens bedste opskrift på dem.
  2. Hvad er brioche?
  3. Opskrift på brioche burgerboller
  4. Brioche burgerboller
  5. Noter
  6. Udtale af brioche?
  7. Kan briocheboller fryses?

Brioche burgerboller er store og luftige, og det skyldes det store indhold af både æg og smør i burgerbollerne. Her får du verdens bedste opskrift på dem.

Du kan roligt glæde dig til disse brioche burgerboller, der er ligesom du gerne vil have dem.

Og bollerne passer perfekt til den hjemmelavede burger, hvor burgerboller jo er en ret vigtig bestanddel.

Men hvorfor bage dem af briochedej?

Se også: Hvad er brioche brød? Her er opskrift og forklaring

Hvad er brioche?

Briochedej er en klassisk fransk dejopskrift, som adskiller ved at der er masser af både smør og mælk i dejen.

Til denne opskrift skal der faktisk bruges tre æg og 200 gram smør, men det kan du til gengæld også både smage og mærke bagefter.

Du får nemlig burgerboller der er virkelig luftige og meget bløde, og så smager de simpelthen fantastisk godt.

Derfor skal du lige huske at gemme opskriften på din egen huskeliste, for det her er en burgerbolleopskrift, som du vil vende tilbage til igen og igen. Det lover jeg dig.

Opskriften giver 12 store og flotte brioche burgerboller.

Opskrift på brioche burgerboller

billede med brioche burgerboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brioche burgerboller

4.74 fra 23 stemmer
Brioche burgerboller er store og luftige, og det skyldes det store indhold af både æg og smør i burgerbollerne. Her får du verdens bedste opskrift på dem.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g sødmælk - lunken
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 5 g salt
  • 3 æg
  • 200 g smør - meget blødt
Pensling
  • 1 æg - sammenpisket

Fremgangsmåde
 

  1. Sødmælk lunes og gæren røres ud i mælken. Hæld den derefter i skålen til røremaskinen. jeg bruger altid sødmælk til brioche burgerboller, men andre slags kan selvfølgelig også bruges.
  2. Hvedemel vejes af med sukker og salt, mens æggene røres sammen i en skål.
  3. Ælt gradvist hvedemel, æg og det meget bløde smør ind i dejen.
  4. Ælt nu dejen to minutter ved lav hastighed, og derefter cirka fem minutter ved højere hastighed.
  5. Tag dejen ud på bordet og virk den hurtigt op. Se her i min bageskole hvordan du virker dej op.
  6. Læg dejen i en skål og læg et fugtigt viskestykke over. Hæver i ca. 30 minutter.
  7. Tag igen dejen ud på bordet og virk den igen hurtigt op.
  8. Nu deles den i 12 lige store brioche burgerboller, og de skal veje cirka 90 gram pr. styk.
  9. Tril dem til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Trykkes derefter flade, så de er cirka et par centimeter høje.
  10. Læg en dyb bageplade omvendt ovenpå, og lad burgerbollerne hæve i yderligere 30 minutter.
  11. Forvarm ovnen til 240 °C varmluft.
  12. Lige inden burgerbollerne skal ind i ovnen, pensles de sammenpisket æg.
  13. Stil pladen ind i ovnen, luk lågen og skru straks varmen ned på 210 grader varmluft.
  14. Bag burgerbollerne i cirka 10 minutter, så de får den flotte og lidt mørke farve på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalKulhydrater: 37gProtein: 7gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 92mgNatrium: 296mgKalium: 113mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 516IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 35mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte burgerboller tages ud af ovnen, og lægges på en rist.

Køles af, hvorefter de er klar til hjemmelavede burgere.

Udtale af brioche?

Hvordan udtales brioche så? Jo, det er sådan her: [bʁiˈʌɕə]

Og her kan du høre hvordan det skal siges.

Kan briocheboller fryses?

Et typisk spørgsmål er, om de hjemmebagte brioche burgerboller kan fryses?

Det kan de sagtens, men lad dem køle lidt af inden de kommer i fryseren. Fryses ned i en frysepose, og så kan du altid tage dem op efterhånden som de skal spises.

På den måde kan du med fordel lave en større portion.

Se også mine populære opskrifter på:

Hjemmelavet Big Mac burger - opskrift og fakta

Hjemmelavet burger med bøf og lækkert fyld

Sådan laver du hamburger som på McDonalds

Burger med spidskål, krydret kyllingebøf og lækker BBQ-sauce

Cheeseburger - hjemmelavet a la McDonalds

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi Petersen

    april 20, 2025 at 4:10 pm

    Hvor lang tids holdbarhed har de? Og skal de opbevares ved stuetemperatur eller i køleskab?

    Svar
  2. Jolanda

    april 21, 2023 at 2:29 pm

    Til Caro.
    Da jeg var barn, var der ikke røremaskiner, kun elektriske håndmiksere. Alligevel kunne folk bage de fineste brød og kager. Så bare gå i gang.

    Svar
  3. Pernille

    februar 27, 2023 at 10:24 am

    Hvad gør jeg galt?? Følger opskriften, men min dej ligner kagedej.. og kan på ingen måde virkes op..

    Svar
    • Linda

      oktober 17, 2024 at 11:39 am

      Jeg har netop lavet denne opskrift og mængden af mel er lige lav nok, jeg måtte tilføje min. 100g mere for at få en glat dej og ikke en tynd klistret dej.
      Tilmed, hvis man skal bruge dejen som bruger boller , bliver de meget små. Og jeg anbefaler derfor at man laver boller på omk. 150g. 🙂

      Svar
  4. Caro

    februar 17, 2023 at 8:22 am

    Skal man bruge røremaskine eller kan man godt lave det uden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 17, 2023 at 11:27 am

      Hej Caro
      Jeg synes røremaskinen er det nemmeste - men du kan sagtens lave burgerbollerne uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Maria

    december 13, 2020 at 7:26 pm

    Tænker du at det ville kunne gøre noget godt at tilføje bage enzym til dejen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2020 at 8:39 am

      Hej Maria
      Ja da - du kan sagtens komme lidt bageenzymer i. Det gør kun brioche bollerne bedre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Stine

    december 30, 2019 at 9:18 pm

    Kan de fryses? Vil nemlig bage dem i morgen. Men vi skal "først" have dem d. 1/1.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2019 at 7:45 am

      Hej Stine
      Det har jeg ikke prøvet, men det burde du kunne gøre. Tø dem op ved stuetemperatur.
      De bedste hilsner og godt nytår
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required