Her er min opskrift på braiseret gris, der laves af svinenakke. Kødet langtidssteges som en simreret med bla. svesker og soltørrede tomater. God gæstemad.
Braiseret gris er en nem og lækker ret som gæstemad, men den kan bestemt også bruges som hverdagsmad.
Retten tager ganske vist et par timer at lave, men den langtidsstegte svinenakke passer sig selv undervejs.
Samtidig er netop svinenakke eller nakkefilet ikke så dyr, så du får meget mad for pengene.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til braiseret gris
Ca. 1,2 kilo svinenakke/nakkefilet
1 skalotteløg
1 gulerod
1 persillerod
5 soltørrede tomater
5 svesker
En halv citron
3 deciliter kalvefond
Frisk timian
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Afpuds eventuelt kødet, hvis du synes der er for meget fedt på det. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Brun det i lidt smør i en god stegegryde, gerne støbejernsgryde.
- Skalotteløg, gulerod, persillerod, soltørrede tomater og svesker hakkes fint og kommes ved. Lad det svitse med et par minutter, og pres også saften af en halv citron i gryden.
- Tilsæt så kalvefond og frisk timian, og lad det koge op. Læg låg på, skru ned for varmen og lad nu gryden med braiseret gris simre i to timer, hvor den passer sig selv.
- Tag kødet op og læg det på et skærebræt. Overdæk evt. med sølvpapir og et viskestykke, mens du laver sovsen.
- Sigt skyen og kog den lidt ind. Tilsæt fløde og lad det koge op og creme ind til en lidt tykkere konsistens. Du kan også jævne sovsen med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.
- Smag sovsen til med salt og peber. Sovsen er formentlig saltet nok på grund af kødet og fonden, så vær forsigtigt med saltet!
Braiseret gris skæres ud i passende skiver, og anrettes på en tallerken med lidt rucola ovenpå.
Serveres med ovnbagte persillerødder og perlebygsalat. Bagte jordskokker er også gode til langtidsstegt svinenakke.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: