• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Supper › Borscht - rødbedesuppe med creme fraiche

Borscht - rødbedesuppe med creme fraiche

Borscht
4.9 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. november 2022 - Udgivet: 19. april 2022

Borscht er en østeuropæisk suppe, der får sin flotte, røde farve fra rødbeder. Men der er meget mere i suppen, som spises med creme fraiche.

Borscht har sine rødder i Østeuropa. Da kært barn har mange navne, har suppen det også.

I Polen hedder den barszcz, i Ukraine er navnet borscht. Det lyder flottere end at sige rødbedesuppe, men det er det, det er.

Suppen er en fyldig grøntsagssuppe med rødbeder, kartofler, knoldselleri, løg og gulerødder.

Den kan laves vegetarisk eller som her med oksekød, der koges helt mørt i suppen. En sund og superlækker ret.

Opskrift på borscht med creme fraiche

Borscht
Karen SenecaKaren Seneca

Borscht - rødbedesuppe

4.89 fra 18 stemmer
Borscht er en østeuropæisk suppe, der får sin flotte, røde farve fra rødbeder. Men der er meget mere i suppen, som spises med creme fraiche.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 8 personer
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Russisk
Kalorier: 157
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g skært oksekød - tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 l vand
  • 1 stk bouillonterning - okse
  • 2 medium løg
  • 2 medium gulerødder - skiver
  • 3 stk rødbeder
  • 3 stk kartofler
  • 0,5 stk hvidkål
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1,5 dåse flåede tomater
  • 3 stk laurbærblade
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Servering
  • creme fraiche
  • dild
  • rugbrød

Fremgangsmåde
 

  1. Skær oksekød i tern, hvis du ikke har købt det udskåret. Steg i olivenolie, til der ikke er mere rødt på kødet.
  2. Hæld vand over og tilsæt laurbærblade, bouillonterning samt snittet hvidkål. Bring i kog og lad derefter simre, mens du laver det andet. Skum af engang i mellem.
  3. Skær gulerødder i skiver, rødbeder i aflange stykker, ca. 0,5 cm x 1,5 cm, og de skrællede kartofler i tern.
  4. Skær løg i halve ringe og pres hvidløgsfed.
  5. Steg nu løg på en pande. Tilsæt resten af grøntsagerne samt hvidløg og 1 tsk chiliflager. Når du synes, at de har fået lidt farve, slukker du og hælder det hele op i gryden.
  6. Hæld også tomaterne i gryden og lad suppen simre en halv time.
  7. Hvis kødet er mørt på det tidspunkt, er suppen klar til servering. Men før du serverer, river du lige en lille rødbede ned i din borscht og koger retten et par minutter. Det pepper farven op.

Næringsindhold

Kalorier: 157kcalKulhydrater: 9gProtein: 17gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 43mgNatrium: 1582mgKalium: 456mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 2736IUVitamin C: 44mgCalcium: 254mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstip

Server din borscht med en skål creme fraiche og en skål med hakket dild, så folk selv kan justere mængden.

Derudover er et godt rugbrød med smør en oplagt følgesvend til rødbedesuppen.

Se også andre opskrifter og artikler:

  • Rødbedetærte med feta
  • Hasselback rødbeder - nem opskrift med billeder
  • Bagte rødbeder med balsamico i ovn
  • Kylling med rødbeder i ovn (nem kylling opskrift)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Durita Krosstind

    december 03, 2024 at 2:43 pm

    Lækker suppe:)

    Svar
  2. sonja lavrsen

    juli 16, 2024 at 6:27 pm

    minde fra min barndom

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • billede med kartoffel porre suppe
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required