• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Boller med havregryn

Boller med havregryn

billederesultat for boller med havregryn
Dejlige boller med havregryn, der passer perfekt til morgenbordet. Havregrynsbollerne bliver meget lette og luftige. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. maj 2024 - Udgivet:  24. maj 2023

Del gerne:
903
SHARES
FacebookMessenger903PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.
  2. Opskrift på boller med havregryn
  3. Boller med havregryn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.

Dejlige, lette og luftige boller med havregryn, der kun hæver en enkelt gang. Havregrynene giver bollerne lidt kant med kerne, men uden de bliver for tunge.

Opskriften giver 16 store boller, og selvom jeg foretrækker grovvalsede havregryn,, så kan du også sagtens anvende de finvalsede.

Se også mine opskrifter på:

  • Fuldkornsboller
  • Hurtige boller
  • Havreboller
  • Boller
  • Havregrødsboller

Opskrift på boller med havregryn

billederesultat for boller med havregryn

Boller med havregryn

Her er min bedste opskrift på boller med havregryn. Havregrynsboller bliver luftige og lette, og de er gode som morgenbrød. Nemme at bage.
Bedømmelse
4.8 fra 54 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 16 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 5 dl vand - kogende
  • 60 g havregryn - grovvalsede og økologiske
  • 60 g smør - i mindre tern
  • 1 dl mælk - lunken
  • 40 g gær
  • 750 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt

Pynt

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk mælk
  • havregryn - til drys

Fremgangsmåde

  • Hæld de økologiske havregryn i en skål, og hæld fem deciliter kogende vand over. Rør lidt rundt, og lad havregrynene trække to minutter.
  • Kom så smørret ved havregrynene i det varme vand, og lad det hele køle af indtil en temperatur på lidt under 40 grader (lillefingervarmt). Det skal være lunkent for ikke at slå gæren ihjel om lidt.
  • Lun mælken, og hæld den i skålen til røremaskinen. Rør nu gæren ud i mælken.
  • Tilsæt indholdet fra havregrynsskålen, og rør også gradvist hvedemelet ind i dejen. Kom salt og rørsukker ved, og ælt nu dejen til bollerne igennem i 10 minutter på røremaskinen. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det kræver lidt hårdt arbejde.
  • Når dejen er æltet godt igennem, vender du den ud på et meldrysset bord. Den er lidt tynd endnu. Ælt nu dejen igennem med hænderne, og tilfør hvedemel (indgår ikke i opskriften) indtil bolledejen har den rette konsistens, der er smidig, men hverken for hård eller tynd.
  • Del dejen i 16 stykker, som du sætter du med en bageplade beklædt med bagepapir - og drysset med lidt mel. Jeg plejer blot at sætte stykkerne over på pladen, men du kan selvfølgelig trille dem til boller.
  • Læg et viskestykke over, og lad havregrynsbollerne hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
  • Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og lidt mælk, og drys med grovvalsede havregryn.
  • Bag dine boller med havregryn i en forvarmet ovn ved 200 °C varmluft, og bagetiden er cirka 15-17 minutter. Klik her og sæt det nemme minutur i gang.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
220
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
33
mg
11
%
Natrium
 
56
mg
2
%
Kalium
 
87
mg
2
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
141
IU
3
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte havregrynsboller ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.

Note: Bemærk at disse boller med havregryn kun hæver én gang - og det er sådan de skal være.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    marts 09, 2025 at 10:08 am

    Boller med havregryn er super sunde. Havregryn får en dejlig nødde-agtig smag, når de bliver bagt i boller og brød. Det elsker jeg. Jeg har tilføjet din opskrift en god håndfuld jumborosiner. Vi ELSKER rosiner i min familie. God søndag 😊

    Svar
  2. Conny Jørgensen

    december 11, 2024 at 11:50 pm

    Hej.
    Kan jeg bruge vand istedet for mælk ??

    Svar
  3. Marianne

    september 20, 2024 at 1:55 pm

    Super nem opskrift og mega lækkert resultat hver gang.

    Svar
  4. Nathalie

    september 01, 2024 at 6:40 am

    De lækreste boller! Jeg har brugt denne opskrift LÆNGE - har du mon lige rettet i den? Synes målene er lidt anderledes end de plejer.

    Svar
  5. Christian

    april 14, 2024 at 12:54 pm

    Vildt god opskrift, bollerne holder sig virkelig længe. Jeg skifter dog smør ud med olivenolie og 250g af melet ud med 250g tipo el. manitoba.

    Svar
  6. Dorthe Larsen

    marts 24, 2024 at 1:59 pm

    Har bagt dem et par gange og skiftet 100 gram af hvedemelet ud med groft hvedemel. Så har jeg brugt 50 gram gær også, må sige de bliver så lækre.

    Svar
  7. Margalit

    februar 25, 2024 at 4:32 pm

    Har lige lavet disse havregrynsboller. Har ledt efter den perfekte opskrift! Det er sååååå meget denne her. De er så lækre og nemme at lave. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 25, 2024 at 5:05 pm

      Mange tak, Margalit, det er jeg glad for at høre. Jeg synes også de er ret lækre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Naja

    januar 28, 2024 at 10:49 am

    Tak for lækre opskrifter!
    Kan jeg tilføje lidt revet gulerod eller..?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 28, 2024 at 12:22 pm

      Hej Naja
      Ja, det vil bestemt være fint. God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. BageAjs

    januar 20, 2024 at 9:45 pm

    Venligst angiv om det er strøgen ske eller med top..
    Mælk er jo indlysende mens sukker og især salt gør en væsentlig forskel.

    Svar
  10. Ingrid Skovbo

    oktober 06, 2022 at 7:30 am

    Kan man bruge olie i stedet for smør, jeg kan ikke tåle mælk?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 06, 2022 at 9:32 am

      Hej Ingrid
      Det kan du sagtens. Husk at olien skal være smagsneutral, og at omregnet svarer 100 gram smør til ca. 85 gram olie.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Annemette

    april 18, 2021 at 10:51 am

    hejsa.
    Kan man koldhæve bollerne??

    Svar
  12. Louise

    september 01, 2020 at 12:20 pm

    Hej. Kan man undgå at bruge kogene vand og bruge lunkent vand i stedet for? Så man ikke behøver at vente på at blandingen køler ned 🙂

    Svar
    • Chalina

      juli 31, 2023 at 9:47 pm

      Jeg går det i 3dl kogende vand og tilføjer så 2dl kold vand når det har stået lidt. Så rammer det ca temp ☺️

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required