• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Blomkålstærte

billederesultat for blomkålstærte
Lav denne lækre blomkålstærte med spinat og bacon, og selve tærtedejen er også super skøn. Udover blomkål, bacon og spinat kommes der også forårsløg i tærten. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. november 2024 - Udgivet:  22. oktober 2023

Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.
  2. Opskrift på blomkålstærte
  3. Blomkålstærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.

Blomkålstærte med spinat og bacon er både lækker aftensmad når tærten kommer ud af ovnen, men tærten er så sandelig også fremragende som kold tærte til frokostbordet eller madpakken.

Blomkålstærten indeholder selvfølgelig blomkål, men også lækker spinat, bacon og skinke.

Se også mine opskrifter på:

  • Kåltærte
  • Grøntsagstærte
  • Tærte med spidskål
  • Porretærte

Opskrift på blomkålstærte

Opskriften er til fire personer, men så er der sikkert også lidt i overskud til senere.

billederesultat for blomkålstærte

Blomkålstærte

Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.
Bedømmelse
4.8 fra 21 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej - Start med at lave denne opskrift på tærtedej
  • 1 blomkål
  • 150 g bacon - i tern
  • 150 g skinketern - i tern - eller skinkestrimler
  • 100 g spinat - frisk
  • 1 bundt forårsløg
  • 10 æg
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Følg opskriften til tærtedej frem til den er forbagt og kommer ud af ovnen.
  • Del blomkålen i store buketter, som dampes tre minutter i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over så kogningen standses helt. Snit blomkålsbuketterne i skiver, som fordeles på tærtebunden.
  • Snit forårsløg i tynde skiver, og fordel ud over tærten.
  • Bacontern steges næsten sprøde på en varm pande, og til sidst svitses skinkestrimler eller skinketern med et par minutter. Fordel også dette over tærten.
  • Kom den friske spinat på panden, og lad lige spinaten falde sammen, inden den tilsvarende lægges ud over tærten.
  • Pisk æggene sammen med fløde, salt, peber og oregano, og hæld den over blomkålstærten.
  • Nu skal tærten bages i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Mærk lige om den er nok i midten, og giv den ellers nogle minutter mere. Den endelige tilberedningstid kan godt variere lidt.
  • Tag den færdigbagte blomkålstærte ud af ovnen, og lad den gerne køle af/sætte sig i mindst 15 minutter inden udskæring.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte blomkålstærte kan serveres som den er, eller nydes med en skøn tomatsalat til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Nilsson

    august 07, 2024 at 3:30 pm

    Superläcker blomkålspaj både jag och min man tyckte den var supergod! Den kommer att göras fler gånger!
    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ från Sverige

    Svar
  2. Elly Wibom

    maj 29, 2022 at 8:43 am

    Nu skriver jeg til dig igen. Aldrig fået svar vedr. min henvendelse vedr. blomkålstærte med skinke og bacon. I opdkriften står der skal bruges 10 æg. Det kan umuligt passe.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 29, 2022 at 9:58 am

      Hej Elly
      Jo, det bruger jeg gerne, men du kan sagtens nøjes med færre. Eks. 6 æg, og du får stadig en skøn blomkålstærte 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henriette Andersen

    januar 17, 2021 at 10:38 am

    10 æg! Virkelig. Synes det lyder voldsomt i en tærte

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required