Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Blomkålstærte

Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)

billederesultat for blomkålstærte
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Blomkålstærte
  • Opskrift på blomkålstærte
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Blomkålstærte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej Start med at lave denne opskrift på tærtedej
  • 1 blomkål
  • 150 g bacon i tern
  • 150 g skinketern i tern - eller skinkestrimler
  • 100 g spinat frisk
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 æg
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Følg opskriften til tærtedej frem til den er forbagt og kommer ud af ovnen.
  2. Del blomkålen i store buketter, som dampes tre minutter i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over så kogningen standses helt. Snit blomkålsbuketterne i skiver, som fordeles på tærtebunden.
  3. Snit forårsløg i tynde skiver, og fordel ud over tærten.
  4. Bacontern steges næsten sprøde på en varm pande, og til sidst svitses skinkestrimler eller skinketern med et par minutter. Fordel også dette over tærten.
  5. Kom den friske spinat på panden, og lad lige spinaten falde sammen, inden den tilsvarende lægges ud over tærten.
  6. Pisk æggene sammen med fløde, salt, peber og oregano, og hæld den over blomkålstærten.
  7. Nu skal tærten bages i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Mærk lige om den er nok i midten, og giv den ellers nogle minutter mere. Den endelige tilberedningstid kan godt variere lidt.
  8. Tag den færdigbagte blomkålstærte ud af ovnen, og lad den gerne køle af/sætte sig i mindst 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier816kcalKulhydrater50gProtein36gFedt54gMættet fedt24gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.03gKolesterol418mgNatrium2335mgKalium885mgKostfibre6gSukker6gVitamin A3935IUVitamin C80mgCalcium190mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkålstærte

Blomkålstærte med spinat og bacon er både lækker aftensmad når tærten kommer ud af ovnen, men tærten er så sandelig også fremragende som kold tærte til frokostbordet eller madpakken.

Blomkålstærten indeholder selvfølgelig blomkål, men også lækker spinat, bacon og skinke. Opskriften er til fire personer, men så er der sikkert også lidt i overskud til senere.

Se også mine opskrifter på:

  • Kåltærte
  • Grøntsagstærte
  • Tærte med spidskål
  • Porretærte

Tips

Den færdigbagte blomkålstærte kan serveres som den er, eller nydes med en skøn tomatsalat til. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse blomkålstærte?

Ja, du kan sagtens fryse blomkålstærte ned. Kom rester i en tæt beholder, og du kan med fordel skære tærten ud i portionsstykker inden frysning. Tøs op ved stuetemperatur eller i ovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Nilsson skriver

    august 07, 2024 at 3:30 pm

    Superläcker blomkålspaj både jag och min man tyckte den var supergod! Den kommer att göras fler gånger!
    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ från Sverige

    Svar
  2. Elly Wibom skriver

    maj 29, 2022 at 8:43 am

    Nu skriver jeg til dig igen. Aldrig fået svar vedr. min henvendelse vedr. blomkålstærte med skinke og bacon. I opdkriften står der skal bruges 10 æg. Det kan umuligt passe.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 29, 2022 at 9:58 am

      Hej Elly
      Jo, det bruger jeg gerne, men du kan sagtens nøjes med færre. Eks. 6 æg, og du får stadig en skøn blomkålstærte 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henriette Andersen skriver

    januar 17, 2021 at 10:38 am

    10 æg! Virkelig. Synes det lyder voldsomt i en tærte

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required