Blomkålsrøsti er sunde og nemme røsti, der laves med blomkål og gulerødder. De lækre røsti formes på en bageplade, og bages i ovnen i 30 minutter.
Nemme blomkålsrøsti, der er super skønne som tilbehør til alt fra kylling og fisk til tungere retter med oksekød.
Her har jeg anvendt et lille blomkål, som derefter rives groft. Der er også lidt gulerod i, og det hele holdes sammen af et par æg.
Blomkålsrøsti kan laves som helt tynde klatkager, men jeg synes faktisk de bliver bedst når de har lidt højde. Men det er jo en smagssag.
Er du til 100% veganske retter, så skal du kigge ind forbi
Fremgangsmåde
- Fjern bladene på blomkålen, og del den i to halve. Skær det groveste af stokken af, og riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Gerne direkte ned i en skål.
- Gulerødder rives ligeledes på den grove side af rivejernet, og du behøver ikke skrælle gulerødderne først.
- Kom også to æg ved sammen med lidt oregano, salt og peber.
- Med en spiseske vender du nu indholdet godt rundt, så massen blandes grundigt.
- Form nu otte eller lidt flere blomkålsrøsti på en bageplade med bagepapir. Tag en stor spiseskefuld blomkålsblanding op, knug lidt af væden af og læg på bagepladen. Du kan med fordel lave røstierne i en anretter ring, som du kan se på billedet.
- Pres dem let sammen uden at mase dem.
- Bages i en forvarmet ovn i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft. Du kan eventuelt vende dem halvvejs, men gør det med stor forsigtighed, så de ikke går fra hinanden!
Se også mine opskrifter på:
Jytte Lissi Olsen
Er det mon en god ide at komme lidt mel i så de er mere stabile ?