• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Blomkålsgratin - nem og lækker gratin med blomkål

Blomkålsgratin - nem og lækker gratin med blomkål

billede med blomkålsgratin
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
123
SHARES
FacebookMessenger123PinterestEmailSMSSubscribe

Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.

Hvis du ønsker en kødfri dag om ugen, så er en nem blomkålsgratin måske et godt bud på aftensmad.

Server den lækre gratin med blomkål sammen med et stykke godt brød og en grøn salat.

Men du kan også bruge gratinen som tilbehør til stegt kylling eller laks. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de skønne opskrifter:

  • Hakket oksekød med blomkål
  • Broccoligratin
  • Æggekage med blomkål
  • Blomkålstærte

Opskrift på nem blomkålsgratin

billede med blomkålsgratin
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålsgratin

4.83 fra 17 stemmer
Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 468
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 700 g blomkål - i små buketter
  • 2 porrer - i tynde skiver
  • 30 g smør - til stegning
  • 200 g fløde
  • 150 g mælk
  • 3 æg
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • Lidt rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg - snittes fint, som pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at dele blomkålen i små buketter - de må ikke være for store, da blomkålsgratinen så bliver lidt for voldsom under serveringen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Porrer skæres i skiver.
  2. Varm en pande op og kom smør på. Lad det bruse af. Steg nu blomkål og porrer i ca. 6-7 minutter uden det tager farve. Krydr med lidt salt.
  3. I en skål piskes fløde sammen med mælk og æg. Tilsæt også lidt friskpresset citronsaft, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Fordel blomkål og porrer i et ildfast fad, og hæld æggemassen over.
  5. Drys din blomkålsgratin med rasp (og evt. lidt revet ost), og bag nu din blomkålsgratin ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovnlågen undervejs, da gratinen så risikerer at falde sammen.
  6. Tag blomkålsgratinen ud af ovnen, og nu kan din gratin med blomkål falde lidt sammen. Det er helt naturligt, så lad være med at gå i panik.

Næringsindhold

Kalorier: 468kcalKulhydrater: 38gProtein: 15gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.3gKolesterol: 200mgNatrium: 949mgKalium: 807mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 1959IUVitamin C: 95mgCalcium: 216mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad din blomkålsgratin køle en smule af, og servér så med lidt salat og et dejligt stykke grydebrød til. Søg opskriften på grydebrødet frem i søgefeltet øverst på siden.

Eller nyd den skønne gratin med blomkål som tilbehør til laks eller kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla

    december 29, 2024 at 3:53 pm

    er det meningen at de flydende ingredienser stadig skal være flydende efter den beskrevne tur i ovnen??

    Svar
  2. Katrine

    december 04, 2024 at 2:56 pm

    Glem ej muskatnød 🤗❤️🫶

    Svar
  3. Elise Weber Hansen

    juli 24, 2024 at 7:02 pm

    Blomkålsgratinen smager dejlig med porre og blomkål.

    Svar
  4. Birgitte Vendelbo Andersen

    maj 13, 2024 at 8:35 pm

    Super lækker

    Svar
  5. Kirsten Olsen

    februar 05, 2024 at 12:40 am

    Smager virkelig godt og er nem. Virkelig egnet til børnefamilie i en travlt hverdag. Men også til alle faktisk

    Svar
  6. Bente1950

    december 10, 2023 at 2:58 pm

    Utrolig lækker den skal have *****

    Svar
  7. Annie Puggaard Thomsen

    juli 24, 2022 at 7:58 pm

    Fantastisk blomkålsgratin. Masser af smag. Et helt måltid i sig selv. Smager forrygende.

    Svar
  8. Annemeyte

    juni 18, 2022 at 7:45 pm

    Øhmmmm …. Ser virkelig lækkert ud og smager sikkert godt…. Men…. gratin er det ikke…. Måske røræg eller omelet med blomkål, men en gratin er altså opbagt 😉

    Svar
    • Jolanda

      maj 06, 2024 at 4:54 pm

      Det synes jeg, at du har ret i, men derfor kan denne ret jo også smage godt.

      Svar
  9. Anette Fanø Nielsen

    juni 04, 2022 at 11:15 am

    Hej Holger
    Er der udregnet næringsindhold / kalorier på den lækre gratin?
    På forhånd tak.
    Mvh Anette

    Svar
  10. Claus

    marts 01, 2022 at 3:50 pm

    Hej Holger
    Den hvide sovs og de stivpisket æggevider skal vel blandes før den blandes med blomkålen?
    Med venlig hilsen
    Claus

    Svar
  11. Ellen Jakobsen

    april 01, 2021 at 11:23 am

    Hvorfor bruger du pasteuriserede æg i blomkålsgratin? Er alm. æg ikke ok, når retten skal bages i ovn?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2021 at 3:44 pm

      Hej Ellen
      Jo, du har ret - kan sagtens anvende almindelig æg til blomkålsgratin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required