Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Blomkålscouscous - sund couscous af blomkål

Blomkålscouscous - sund couscous af blomkål

blomkålscouscous
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en sund blomkålscouscous. Det er en nem og lækker couscous lavet af blomkål, der er god som salat og tilbehør.

Blomkålscouscous lavet af blomkål er super nemt at lave, og så er det en virkelig sund omgang tilbehør eller salat.

Det vigtige er, at du får snittet eller blendet blomkålsbuketterne så fint, at det kommer til at ligne couscous. Deraf navnet.

Se også: Blomkålssalat - salat med rå blomkål

Du kan som sagt servere den som en skøn salat, men den kan bestemt også bare gå som sundt tilbehør til mange retter med lyst kød og fisk.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på blomkålscouscous

Blomkålscouscous

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 20 minutter min
Her er min opskrift på en sund blomkålscouscous. Det er en nem og lækker couscous lavet af blomkål, der er god som salat og tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g blomkål blendet eller snittet fint
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 1 håndfuld mynte hakket
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 1 rødløg hakket fint
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til blomkålscouscous starter du med, at gøre blomkålen klar. Fjern de grønne blade og det nederste af stokken.
  2. Snit nu blomkålsbuketterne så fint som du overhovedet kan. Eller kør blomkålsbuketterne i en blender. Du kan også købe en pose blomkålsris i dit supermarked og så brug den.
  3. Klargør peberfrugt, rødløg, mynte og persille som anvist og kom det hele i en skål.
  4. Vend det sammen med olivenolie og friskpresset citronsaft, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber

Næringsindhold

Kalorier165kcalKulhydrater9gProtein2gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium607mgKalium350mgKostfibre3gSukker4gVitamin A1059IUVitamin C82mgCalcium30mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige blomkålscouscous serveres straks som tilbehør eller salat til mange retter med især lyst kød.

Jeg bruger den blandt andet til stegt kyllingebryst, frikadeller og ovnbagt laks.

Se også: Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda skriver

    oktober 06, 2025 at 4:54 pm

    På billedet af blomkålscouscous ser det ud som om der også er agurg tern i.
    Jeg skal lave den for første gang, så jeg kommer bare agurk i.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required