• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Blomkålsbearnaise

Blomkålsbearnaise er en sundere udgave af den klassiske og franske sauce bearnaise, men er den altså fyldt med masser af blomkål. Bearnaise af blomkål er god til oksekød, svinemørbrad og andet kød. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juli 2024 - Udgivet:  5. maj 2021

Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.
  2. Opskrift på blomkålsbearnaise
  3. Blomkålsbearnaise
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.7 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.

Blomkålsbearnaise lyder måske lidt kedeligt, men faktisk smager den lige så godt som den klassiske, populære og franske bearnaisesauce.

Her får du nemlig en meget velsmagende bearnaise med blomkål og den rette syre, og med en noget mindre mængde smør end i den traditionelle og fede bearnaise.

Der skal lidt syre i, og den kommer her fra en hvidvinseddike, men du kan også bruge en bearnaise essens. Enten den købte eller hjemmelavede bearnaiseessens.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere din blomkålsbearnaise til alle de retter, hvor du normalt ville servere den klassiske bearnaise.

Se også disse opskrifter:

  • Krydret hakkebøf med bearnaise
  • Sauce bearnaise sous vide
  • Bearnaise kartoffelsalat

Opskrift på blomkålsbearnaise

Blomkålsbearnaise

Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.
Bedømmelse
4.7 fra 12 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg - hakkes meget fint
  • 200 g blomkål - hakkes groft
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 bouillonterning - gerne grøntsags
  • 2 spsk hvidvinseddike - eller bearnaise essens
  • 3 spsk estragon - hakket fint
  • 75 g smør - i små tern
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • citronsaft - friskpresset, ca. 2 spsk.
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk estragon - finthakket

Fremgangsmåde

  • Kom skalotteløg og blomkål i en lille gryde sammen med vand, en halv bouillonterning, eddike og estragon. Du kan også anvende en tørret estragon.
  • Lad det koge op, læg låg på gryden og nu skal det koge indtil blomkålen er mør. Det tager typisk ca. 15 minutter.
  • Gør smørret klar ved at skære det i mindre tern.
  • Med en stavblender blendes blomkål og indholdet i gryden nu grundigt til en jævn cremeagtig sovs.
  • Tag gryden af kogepladen, og nu må det ikke koge mere!
  • Blend smørtern i din blomkålsbearnaise.
  • Derefter blendes de pasteuriserede æggeblommer i den sundere bearnaise med blomkål.
  • Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Rør lidt finthakket estragon i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
249
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
235
mg
78
%
Natrium
 
822
mg
36
%
Kalium
 
539
mg
15
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1170
IU
23
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
166
mg
17
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Blomkålsbearnaise serveres straks, og den passer perfekt til alt fra en god bøf, oksestege, svinemørbrad og meget andet.

Kort sagt til alt, hvor du ellers ville servere den klassiske og mere fede bearnaisesauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Nielsen

    februar 22, 2023 at 4:48 pm

    Hej
    Jeg havde lavet en hollandaise fra pulver, men ville godt have en lidt anderledes smag.
    Så tilsatte jeg 2 håndfulde frosne blomkålsris, fintklippet koriander, fintklippet blade fra bladselleri, friskkværnet peber, citronsaft, estragon. Det hele blendet godt.
    Umami!
    Går flot til ovndampet torsk med rodfrugter mm.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required