Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bløde løg

Bløde løg (opskrift på tre lækre varianter af løgene)

Billede resultat for bløde løg
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bløde løg - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nemme bløde løg
  • Opskrift på bløde løg med balsamico og honning
  • De langtidsstegte bløde løg på panden
  • Kommentarer

Bløde løg - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Bløde løg på tre forskellige måder. De bløde løg er jo helt uundværlige til både mørbradbøffer og hakkebøffer, eller brug dem i din hotdog.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 store løg (gerne almindelig zittauerløg)
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 2 store løg pilles og skæres i halve. Derefter snittes det i tynde skiver (de kan med fordel skæres på et mandolinjern).
  2. Smelt 1 spsk smør på en pande ved en god varme og kom løgene ved. Rør rundt mens det svitser.
  3. Så kommes 1 tsk sukker og 2 spsk vand ved, og løgene steges bløde. Det tager cirka 10 minutter at tilberede bløde løg på denne måde.
  4. Smag til med salt og friskkværnet peber, og servér straks direkte fra panden.

Næringsindhold

Kalorier59kcalKulhydrater8gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol8mgNatrium607mgKalium110mgKostfibre1gSukker4gVitamin A89IUVitamin C6mgCalcium19mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nemme bløde løg

Bløde løg er da noget af det mest lækre, og de er jo helt umulige at undvære til blandt andet mørbradbøffer og hakkebøffer. Og selvfølgelig skal de serveres til en ægte engelsk bøf.

Men der findes mange måder at lave løgene på, og her giver jeg dig tre gode opskrifter.

Se også: Løgsuppe - nem opskrift på suppe med løg

I øvrigt skal du også prøve at komme bløde løg på din hotdog i stedet for de ristede løg. Det giver altså masser af smag.

Opskrifterne her er til fire personer, da du skal beregne et halvt løg pr. person.

Opskrift på bløde løg med balsamico og honning

Kom lidt olie på en varm pande, og tilsæt derefter løgene. Rør rundt og lad løgene svitse et minuts tid ved en god varme.

Hæld så en spiseskefuld balsamico ved løgene sammen med en spiseskefuld honning, og det svitse videre.

Tilsæt så 3-4 spiseskefulde vand, skru en anelse ned for varmen, og lad nu løgene stege i cirka 10 minutter.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Se også: Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

De langtidsstegte bløde løg på panden

Her skal du bruge tre hele løg, som snittes i tynde skiver.

Løgene svitses i lidt olie ved en jævn varme i et par minutter, hvorefter du skruer varmen ned til en lavere temperatur. Lad nu løgene simre i cirka 25 minutter. Rør nogle gange undervejs.

Skub så løgene ud til en side, og smelt en stor spiseskefuld smør på panden sammen med to teskefulde sukker. Når det  næsten er karamelliseret vendes det sammen med løgene.

Tilsæt også en spiseskefuld eddike - eventuelt sherryeddike, og lad det nu simre videre i cirka 20 minutter, hvor du fortsat rører lidt undervejs.

Krydres med salt og friskkværnet peber.

Du kan tilsætte mere sukker eller eddike, afhængig af om du ønsker løgene sødlige eller syrlige, men prøv dig lidt frem.

Du kan i øvrigt også anvende soja eller chili under tilberedningen - der er masser af muligheder for at lave de helt perfekte bløde løg.

Se også: Bagte og karamelliserede løg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt skriver

    juni 12, 2024 at 5:36 pm

    Bløde løg til Hakkebøf

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required