• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bløde løg

Bløde løg

Billede resultat for bløde løg
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2024 - Udgivet:  30. august 2017

Bløde løg på tre forskellige måder. De bløde løg er jo helt uundværlige til både mørbradbøffer og hakkebøffer, eller brug dem i din hotdog.

Bløde løg er da noget af det mest lækre, og de er jo helt umulige at undvære til blandt andet mørbradbøffer og hakkebøffer. Og selvfølgelig skal de serveres til en ægte engelsk bøf.

Men der findes mange måder at lave løgene på, og her giver jeg dig tre gode opskrifter.

Se også: Løgsuppe - nem opskrift på suppe med løg

I øvrigt skal du også prøve at komme bløde løg på din hotdog i stedet for de ristede løg. Det giver altså masser af smag.

Opskrifterne her er til fire personer, da du skal beregne et halvt løg pr. person.

Opskrift på nemme bløde løg

Billede resultat for bløde løg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bløde løg - nem opskrift

5 fra 5 stemmer
Bløde løg på tre forskellige måder. De bløde løg er jo helt uundværlige til både mørbradbøffer og hakkebøffer, eller brug dem i din hotdog.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 59
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 store løg - gerne almindelig zittauerløg
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Løg pilles og skæres i halve. Derefter snittes det i tynde skiver (de kan med fordel skæres på et mandolinjern).
  2. Smelt smør på en pande ved en god varme og kom løgene ved. Rør rundt mens det svitser.
  3. Så kommes sukker og lidt vand ved, og løgene steges bløde. Det tager cirka 10 minutter at tilberede bløde løg på denne måde.
  4. Smag til med salt og peber, og servér straks direkte fra panden.

Næringsindhold

Kalorier: 59kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 8mgNatrium: 607mgKalium: 110mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 89IUVitamin C: 6mgCalcium: 19mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrift på bløde løg med balsamico og honning

Kom lidt olie på en varm pande, og tilsæt derefter løgene. Rør rundt og lad løgene svitse et minuts tid ved en god varme.

Hæld så en spiseskefuld balsamico ved løgene sammen med en spiseskefuld honning, og det svitse videre.

Tilsæt så 3-4 spiseskefulde vand, skru en anelse ned for varmen, og lad nu løgene stege i cirka 10 minutter.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Se også: Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

De langtidsstegte bløde løg på panden

Her skal du bruge tre hele løg, som snittes i tynde skiver.

Løgene svitses i lidt olie ved en jævn varme i et par minutter, hvorefter du skruer varmen ned til en lavere temperatur. Lad nu løgene simre i cirka 25 minutter. Rør nogle gange undervejs.

Skub så løgene ud til en side, og smelt en stor spiseskefuld smør på panden sammen med to teskefulde sukker. Når det  næsten er karamelliseret vendes det sammen med løgene.

Tilsæt også en spiseskefuld eddike - eventuelt sherryeddike, og lad det nu simre videre i cirka 20 minutter, hvor du fortsat rører lidt undervejs.

Krydres med salt og friskkværnet peber.

Du kan tilsætte mere sukker eller eddike, afhængig af om du ønsker løgene sødlige eller syrlige, men prøv dig lidt frem.

Du kan i øvrigt også anvende soja eller chili under tilberedningen - der er masser af muligheder for at lave de helt perfekte bløde løg.

Se også: Bagte og karamelliserede løg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt

    juni 12, 2024 at 5:36 pm

    Bløde løg til Hakkebøf

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required