• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon

Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon

billede med bistrogryde
4.7 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
761
SHARES
FacebookMessenger761PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  7. februar 2023

Her er den bedste opskrift på bistrogryde. En klassisk og meget velsmagende gryderet, som laves med oksekød i tern, pølser og champignon.

Bistrogryde er en klassisk og velsmagende gryderet med masser af smag, og så er retten nem at lave.

I fremgangsmåde minder bistrogryden en del om den populære mørbradgryde, men her anvendes oksekød i tern i stedet for svinemørbrad.

Du kan bruge oksetykkam i tern, men også andre udskæringer, der bliver kogt mør i gryden.

Jeg plejer at koge sovsen lidt ind til sidst, så den får en passende konsistens, men du kan også jævne den med lidt majsstivelse, som du rører ud i en smule koldt vand.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Gryderet med oksekød
  • Den sorte gryde
  • Oksemørbradgryde
  • Klassisk mørbradgryde

Opskrift på bistrogryde

Opskriften er beregnet til fire personer.

billede med bistrogryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon

4.72 fra 39 stemmer
Her er den bedste opskrift på bistrogryde. En klassisk og meget velsmagende gryderet, som laves med oksekød i tern, pølser og champignon.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 878
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksetykkam - eller andet oksekød
  • smør - til stegning
  • 200 g champignon - delt i kvarte
  • 2 mellemstore løg - hakket groft
  • 200 g bacon - i tern
  • 4 tsk paprika
  • 2 dl kalvefond
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g cocktailpølser
  • Lidt persille - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en stegegryde op ved en god varme, og kom et par spiseskefulde smør i gryden. Lad det bruse af.
  2. Brun derefter oksekød grundigt, så kødet får en lækker og smagfuld stegeskorpe. Det giver smag til din bistrogryde. Brun gerne kødet ad to gange, og læg det til side.
    brunet oksekød til bistrogryde
  3. Brun derefter champignon grundigt og læg til side.
    brunede champignon til den lækre gryderet
  4. Så steges bacontern næsten sprøde, og til sidst tilsættes løg, der sauteres med et minuts tid. Drys også paprika ved.
    løg og bacon brunes godt af i stegegryden
  5. Kom kødet tilbage i gryden sammen med champignon, og tilsæt kalvefond. Lad det koge op, og lad derefter fonden reducere lidt ind. Krydres med friskkværnet peber.
  6. Kom fløde ved, kog op, skru ned for kogepladen og lad nu din bistrogryde simre under låg i ca. 50 minutter.
  7. Imens kan du lave kartoffelmos eller ris.
  8. Efter 50 minutter tages låget af, og du lader nu gryderetten koge lidt ind, så sovsen får en lidt tykkere konsistens. Kom også lidt gastrik ved, og smag bistrogryden til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da gryderetten allerede er saltet fra bacon og fond!!! Har du ikke gastrik, kan du bruge lidt friskpresset citronsaft, der også tilfører lidt syre.
  9. Lige inden servering vendes cocktailpølser i, og de varmes igennem i et par minutter. I stedet for cocktailpølser kan der anvendes alm. wienerpølser, der skæres ud i mindre stykker.

Næringsindhold

Kalorier: 878kcalKulhydrater: 11gProtein: 11gFedt: 89gMættet fedt: 41gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 35gTransfedt: 0.1gKolesterol: 158mgNatrium: 818mgKalium: 433mgKostfibre: 2gSukker: 7gVitamin A: 1246IUVitamin C: 13mgCalcium: 68mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Bistrogryde pyntes med finthakket persille, og gryderetten serveres straks sammen med enten kartoffelmos eller kogte ris.

Dertil gerne en god spidskålssalat eller grøn salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Dyrehave

    marts 25, 2025 at 4:45 pm

    Halløj. Hvad er Gastik? Og er der forskel på det? Kan det erstattes med noget andet? Hvis det vil være den eneste ret jeg ville bruge det i. Mvh Jane

    Svar
  2. Pernille

    januar 31, 2024 at 2:37 pm

    Hej bistrogryden kan det fryses? Venlig hilsen Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 31, 2024 at 3:22 pm

      Hej Pernille
      Det kan du tro - du kan sagtens fryse bistrogryden ned. Kan tøs op i en gryde eller mikroovn.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Birgit Paysen Kjaersgaard

    november 30, 2023 at 11:56 am

    Hej kan man også komme flåede tomater i bistrogryderetten eller vil det lave for meget om på retten
    Vh Birgit

    Svar
  4. pia jørgart-larsen

    februar 14, 2023 at 11:34 am

    kan bogen ikke hentes i Dragør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2023 at 2:21 pm

      Hej Pia
      Jo, det kan du tro. Skriv lige til katrine@madensverden.dk 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Sanne Corfitz Hendriksen

    januar 19, 2023 at 7:12 pm

    Dejlig smagfuld opskrift, har en glad mand 🤩

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required