Her er den bedste opskrift på bistrogryde. En klassisk og meget velsmagende gryderet, som laves med oksekød i tern, pølser og champignon.
Bistrogryde er en klassisk og velsmagende gryderet med masser af smag, og så er retten nem at lave.
I fremgangsmåde minder bistrogryden en del om den populære mørbradgryde, men her anvendes oksekød i tern i stedet for svinemørbrad.
Du kan bruge oksetykkam i tern, men også andre udskæringer, der bliver kogt mør i gryden.
Jeg plejer at koge sovsen lidt ind til sidst, så den får en passende konsistens, men du kan også jævne den med lidt majsstivelse, som du rører ud i en smule koldt vand.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på bistrogryde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon
Ingredienser
- 800 g oksetykkam - eller andet oksekød
- smør - til stegning
- 200 g champignon - delt i kvarte
- 2 mellemstore løg - hakket groft
- 200 g bacon - i tern
- 4 tsk paprika
- 2 dl kalvefond
- 2,5 dl piskefløde
- 1 spsk gastrik
- salt og friskkværnet peber
- 200 g cocktailpølser
- Lidt persille - til pynt
Fremgangsmåde
- Varm en stegegryde op ved en god varme, og kom et par spiseskefulde smør i gryden. Lad det bruse af.
- Brun derefter oksekød grundigt, så kødet får en lækker og smagfuld stegeskorpe. Det giver smag til din bistrogryde. Brun gerne kødet ad to gange, og læg det til side.
- Brun derefter champignon grundigt og læg til side.
- Så steges bacontern næsten sprøde, og til sidst tilsættes løg, der sauteres med et minuts tid. Drys også paprika ved.
- Kom kødet tilbage i gryden sammen med champignon, og tilsæt kalvefond. Lad det koge op, og lad derefter fonden reducere lidt ind. Krydres med friskkværnet peber.
- Kom fløde ved, kog op, skru ned for kogepladen og lad nu din bistrogryde simre under låg i ca. 50 minutter.
- Imens kan du lave kartoffelmos eller ris.
- Efter 50 minutter tages låget af, og du lader nu gryderetten koge lidt ind, så sovsen får en lidt tykkere konsistens. Kom også lidt gastrik ved, og smag bistrogryden til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da gryderetten allerede er saltet fra bacon og fond!!! Har du ikke gastrik, kan du bruge lidt friskpresset citronsaft, der også tilfører lidt syre.
- Lige inden servering vendes cocktailpølser i, og de varmes igennem i et par minutter. I stedet for cocktailpølser kan der anvendes alm. wienerpølser, der skæres ud i mindre stykker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Bistrogryde pyntes med finthakket persille, og gryderetten serveres straks sammen med enten kartoffelmos eller kogte ris.
Dertil gerne en god spidskålssalat eller grøn salat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane Dyrehave
Halløj. Hvad er Gastik? Og er der forskel på det? Kan det erstattes med noget andet? Hvis det vil være den eneste ret jeg ville bruge det i. Mvh Jane
Pernille
Hej bistrogryden kan det fryses? Venlig hilsen Pernille
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Det kan du tro - du kan sagtens fryse bistrogryden ned. Kan tøs op i en gryde eller mikroovn.
Alt det bedste
Holger
Birgit Paysen Kjaersgaard
Hej kan man også komme flåede tomater i bistrogryderetten eller vil det lave for meget om på retten
Vh Birgit
pia jørgart-larsen
kan bogen ikke hentes i Dragør?
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Jo, det kan du tro. Skriv lige til katrine@madensverden.dk 🙂
Alt det bedste
Holger
Sanne Corfitz Hendriksen
Dejlig smagfuld opskrift, har en glad mand 🤩