• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave

Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave

billederesultat for biksemad i ovn
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  1. januar 2023

Opskrift på biksemad i ovn, der laves med spejlæg. Ovnstegt biksemad indeholder mindre fedt end biksemad på pande, og derfor er det en sundere udgave.

Opskriften på biksemad i ovn er beregnet som en hovedret til fire personer.

Heraf med to spejlæg til hver, men de enkelte ingredienser kan du jo justere som du synes. Se også min opskrift op traditionel biksemad på pande.

Se også disse opskrifter:

Biksemad i airfryer med eller uden æg

Brasede kartofler

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs

Opskrift på biksemad i ovn

billederesultat for biksemad i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave

4.75 fra 12 stemmer
Opskrift på biksemad i ovn, der laves med spejlæg. Ovnstegt biksemad indeholder mindre fedt end biksemad på pande, og derfor er det en sundere udgave.
Forb. tid 18 minutter min
Tilb. tid 22 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 481
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 bagekartofler
  • 2 store rødløg
  • 100 g bacon - i tern
  • 4 skiver steg - ca. 300 gram culotte, flæskesteg, skinke eller lignende
  • 2 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg

Fremgangsmåde
 

  1. Bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Du kan selvfølgelig også bruge andre kartofler til biksemad i ovn. Løg pilles og hakkes groft. Kom kartofler og løg i en gryde, og fyld vand på så det dækker. Tilsæt lidt salt, og kog det i 8-10 minutter. Kartoflerne må ikke koges helt ud, da de efterfølgende skal i ovnen!
  2. Bacontern steges 4-5 minutter på en pande, så de let sprøde.
  3. Kødet skæres i små tern, og det hele kommes i et stort ildfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber, og vend det rundt.
  4. Stil fadet med biksemaden i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, og steg det i 12 minutter. Vend det rundt efter seks minutter i ovnen.
  5. Tag fadet ud og slå æggene ud på biksemaden. Kom lidt salt og peber på æggene. Stil fadet tilbage i ovnen, og giv din biksemad yderligere 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 481kcalKulhydrater: 55gProtein: 39gFedt: 12gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.03gKolesterol: 370mgNatrium: 2354mgKalium: 1583mgKostfibre: 7gSukker: 5gVitamin A: 529IUVitamin C: 94mgCalcium: 310mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér straks den ovnbagte biksemad med tomatketchup, HP sauce, syltede rødbeder eller hvad du nu synes.

Jeg har her anvendt bagekartofler til min biksemad i ovn, men alle andre kartofler kan selvfølgelig bruges.

I denne opskrift brugte jeg lidt rest okseculotte og en ende kogt skinke, men brug den steg du har.

Det betyder ikke så meget om det er oksesteg, flæskesteg eller lignende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Nielsen

    maj 11, 2021 at 6:05 pm

    Hej
    Jeg tilføjede masser af hakket løvstikke
    Yummi

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 11, 2021 at 8:15 pm

      Hej Elisabeth
      Dejligt tip - tak for det - og det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required