Opskrift på Big Mac roulade, der er blevet et hit i mange danske hjem. Den består af en nærmest æggekage-agtig bund, der rulles sammen om en skøn salat.
Jeg ved ærligt talt ikke præcist hvorfra navnet Big Mac roulade stammer, for umiddelbart har den populære burgerroulade (eller madroulade) jo ikke så meget med den kendte burgerkæde at gøre.
Bortset fra, at smagen måske i visse toner kan minde om en klassisk Big Mac burger, men ligheden slipper hurtigt op. Desværre vil nogen måske sige.
Til gengæld kan du nyde en lækker madroulade med en smag af æggekage tilsat krydret og hakket kylling samt en lækker salat. Dertil den lækre Big Mac dressing, som du nemt laver selv.
Her er der blandt andet anvendt spidskål, iceberg og agurk men du kan sagtens bruge andre grøntsager efter egen smag, som jeg kommer nærmere ind på under opskriften.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på Big Mac roulade
Nem Big Mac roulade
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl mælk
- 4 æg - strl. M/L
Fyld til Big Mac roulade
- 400 g hakket kylling
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 iceberg - salathoved, snittes
- 0,5 lille spidskål - snittes fint
- 50 g gulerødder - rives groft
- 0,5 agurk - i små tern
Dressing
- 100 g mayonnaise
- 1 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk hvidvinseddike
- 20 g sennep - gerne en sød sennep
Fremgangsmåde
- Big mac roulade: Bland hvedemel med salt og bagepulver i en skål, og pisk lidt af mælken i, så der ikke er klumper tilbage. Pisk resten af mælken i, og derefter æggene.
- Beklæd et ildfast fad (på ca. 30 gange 25 centimeter) med bagepapir, og fordel æggemassen på bagepapiret. Husk der skal være en kant af bagepapir hele vejen rundt. Bag i cirka 25 minutter ved 185 °C varmluft. Æggebunden skal være godt gylden, men uden at blive for sveden.
- Varm en pande op ved en god varme, og steg det hakkede kyllingekød i lidt olie, så det er gennemstegt. Krydres med paprika, hvidløgspulver, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber. Stilles til side.
- Spidskål og Iceberg salat salaten snittes fint, mens agurk skæres i små tern eller tynde skiver. Gulerødder rives groft.
- Tag den færdigbagte æggebund ud af ovnen. Lad den falde sammen.
- Læg rouladedejen på et stort skærebræt med bagepapiret øverst, og træk det forsigtigt af.
- Fordel kyllingekød på bunden sammen med salat. Brug den mængde, som du synes er passende.
- Den hjemmelavede Big Mac dressing røres sammen og fordeles øverst.
- Rul forsigtigt din Big Mac roulade sammen, og servér den straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Du kan anvende de ovennævnte grøntsager og salat, eller prøv med snittet peberfrugt, tomater eller lige netop dine favorit grøntsager i din madroulade. Fyldet i en Big Mac roulade kan nemlig varieres i det uendelige.
Det hakkede kyllingekød kan også erstattes med hakket oksekød.
Server gerne burgerrouladen med ekstra salat.
Tip: Lad være med at skære rouladen ud i for tynde skiver, men del hellere i fire lige store stykker, så der et stykke til hver person. Så fungerer det bedst.
En sund burgerroulade
Burgerrouladen er faktisk rimelig sund. Jo, dressingen laves selvfølgelig på en bund af mayonnaise, men her kan du bruge en light.
Og ellers kan rouladen altså også spises helt uden dressing, hvis du lige vil spare lidt flere kalorier.
For selve rouladen er ganske fedtfattig, og derfor kan vi godt lægge den i den sundere kategori. Og det er altså lækker aftensmad, som hele familien vil elske.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: