• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Benløse fugle med flødesauce i gryde

billederesultat for benløse fugle
Benløse fugle med friskhakket persille og peber i en lækker flødesauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  2. november 2021

Del gerne:
220
SHARES
FacebookMessenger220PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Benløse fugle med flødesauce
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Med eller uden spæk
4.7 fra 62 stemmer
Gå til opskrift

Benløse fugle har man spist i Danmark gennem mange år, men retten kendes bestemt også i udlandet.

I Frankrig hedder den eksempelvis "oiseau sans tête", der vel frit kan oversættes til en fugl uden hovedet.

Benløse fugle laves i et utal af variationer, men min yndlingsopskrift er denne med sort peber og friskhakket persille.

Opskriften på benløse fugle er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Oksekødsruller med bresaola
  • Italienske kødruller
  • Gammeldags bankekød
  • Husmandskost

Opskrift

billederesultat for benløse fugle

Benløse fugle med flødesauce

Benløse fugle er en dansk klassiker, der består af skiver af okseinderlår, der rulles sammen med persille, og koges møre i en flødesauce.
Bedømmelse
4.7 fra 62 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 8 skiver okseinderlår - på cirka 110 gram stykket
  • 2 håndfulde persille - hakket
  • 1 dl kalvefond
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 3 enebær - knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • Maizena - til jævning

Fremgangsmåde

  • Dup skiverne af okseinderlår tørre med et stykke køkkenrulle. Kom lidt hvedemel i en dyb tallerken.
  • Læg en skive kød ud på et skærebræt, og bank det let med hånden eller en kødhammer. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg så lidt friskhakket persille på kødet - se billedet herunder.
    Læg en bunke persille på skiven af okseinderlår til de benløse fugle. Rul derefter skiven sammen, og luk med en kødnål. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Rul så kødet sammen så persillen bliver inden i rullen, og slut med at lukke med en kødnål, så den benløse fugl ikke åbner sig under stegningen i gryden.
  • Vend rullen i hvedemel, og gør tilsvarende med de øvrige "benløse fugle".
    Rul dine benløse fugle i hvedemelm, og læg dem til side. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Kom en god klat smør i en stor og tykbundet gryde, hvor du har plads til alle dine benløse fugle.
  • Brun dem nu grundigt på begge sider, og hæld derefter kalvefond, piskefløde, knuste enebær og spidskommen i gryden. Lad det koge op.
    Brun de benløse fugle grundigt, og tilsæt så kalvefond, piskefløde, enebær og stødt spidskommen. Steges under låg i en time og et kvarter. Foto. Guffeliguf.dk.
  • Læg låg på gryden, og lad nu kødrullerne med persille simre ved helt svag varme i cirka fem kvarter. Vend dem en enkelt gang undervejs - men gør det forsigtigt!
  • Efter de fem kvarter løfter du forsigtigt "fuglene" op af gryden, og trækker kødnålene ud. Anret dem på et fad.
  • Kog flødesovsen op, og tilsæt ribsgele.
  • Jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand - og justér farven med lidt madkulør.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt gastrik eller æbleedikke.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
470
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
181
mg
60
%
Natrium
 
803
mg
35
%
Kalium
 
766
mg
22
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
907
IU
18
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Med eller uden spæk

Når du køber kødet til de benløse fugle hos slagteren eller i supermarkedet, er der meget ofte lagt et stykke spæk oven på kødet.

Det er meningen man skal rulle kødet rundt om spækstykket, men jeg plejer at udelade det. Jeg synes simpelthen det bliver for fedt og kvalmende, men det er en smagssag.

Jeg bruger normalt skiver af okseinderlår, som jeg synes egner sig fortrinligt til "fuglene".

Og så har jeg lavet to benløse fugle til hver - du kan selvfølgelig godt nøjes med mindre. Men de smager godt.

Hæld lidt flødesauce ud over de benløse fugle, resten af sovsen i en skål - og server med kartoffelmos og sauterede rosenkål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hasse Kristensen

    oktober 30, 2023 at 7:25 pm

    Jeg bruner også koncentreret tomat og cognac af sammen med spidskommen og enebær

    Svar
  2. Orla

    januar 25, 2019 at 3:58 pm

    Til benløse fugle bruger vi bacon i skiver og tomatpure,det giver sovse og kødet en rigtig god smag.

    Svar
  3. sergio spezi da concordia VE

    oktober 18, 2018 at 9:44 pm

    ikke kun persille men ogsaa halvdel af s a r , engelsk savory, tysk bohenkraut,
    fransk sariette, botanisk : satureja hortensis bedre frisk men ellers tørr.

    Svar
  4. Kaj

    oktober 05, 2017 at 8:56 am

    Brug aldrig kødhammer den ødelægger kødet.
    Hilsen
    Kaj

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 05, 2017 at 12:07 pm

      Hej Kaj
      Personligt foretrækker jeg min kagerulle 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  5. Anonym

    oktober 21, 2016 at 5:54 pm

    Fløden skal ikke i før kødet er færdigt

    Svar
    • Hasse Kristensen

      oktober 30, 2023 at 7:27 pm

      jo, det skal fløde på fra start. Den skal bare hygge sig og endelig ikke koge.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required