Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Bechamelsauce

Bechamelsauce (bedste opskrift på opbagt mælkesauce)

bechamel sauce
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bechamelsauce
  • Opskrift på bechamelsauce
  • Anvendelse
  • Hjemmelavet
  • FAQ
  • Kommentarer

Bechamelsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Bechamelsauce er uundværlig i visse retter. Her får du en traditionel bechamel opskrift, så du nemt kan lave en lækker, hjemmelavet hvid sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk gerne en sødmælk
  • muskatnød revet
  • 1 citron lidt friskpresset saft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret, men lad det ikke få farve.
  2. Tilsæt hvedemel og pisk det godt igennem i gryden. Mel-smørblandingen skal nu blive en smule mørkere, mens du pisker i den.
  3. Nu piskes mælken gradvist i saucen, mens du fortsat pisker, så du undgår klumper i den hvide sovs.
  4. Smag din bechamelsauce til med revet muskatnød, lidt friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
  5. Lad sovsen koge fem minutter, så smagen af mel forsvinder.

Næringsindhold

Kalorier136kcalKulhydrater11gProtein4gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol27mgNatrium665mgKalium193mgKostfibre1gSukker6gVitamin A343IUVitamin C14mgCalcium133mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bechamelsauce

Bechamelsauce er en klassisk hvid, opbagt mælkesauce, og her får du den nemme opskrift på den. Sovsen bruges eksempelvis som grundsauce til mornaysauce, persillesovs og sennepssovs. men også i retter som moussaka.

Saucen er en vigtig del af retter som moussaka og italienske retter som lasagne og cannelloni. Den tykke, hvide bechamelsauce lægger sig tungt om pastapladerne og bolognesen i lasagnen, og sørger for at retten hænger sammen. Og så skal der være rigeligt af den, når den bruges i blandt andet lasagne eller cannelloni.

Køber man færdiglavet bechamelsauce i stedet for at piske sin egen, går det ud over rettens smag.

Der er ikke ost i en bechamelsauce - i modsætning til mornaysaucen, som også er en hvid, tyk og opbagt sauce. Så når du bruger saucen i en lasagne, så drysser du i stedet parmesan mellem lagene af sauce, bolognese og lasagneplader.

Prøv det, smagen bliver så meget anderledes og bedre end med de poser, du kan købe med revet mozzarella eller pizzaost.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Persillesovs (nem opskrift på hvid sovs med persille)
  • Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • Kalkunfad med champignon og bechamelsovs
  • Lasagnette (nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker)
  • Opbagt sovs (opskrift på sovs uden smag af mel)
  • Stuvede bønner (opskrift på grønne bønner i hvid sovs)

Anvendelse

Nu hvor du har styr på saucen kan det være, at du har lyst til at lave en af disse lækre lasagner. Her er både en vegetarlasagne med belugalinser og en klassisk med kødsauce. 

Bon appetit.

Nem vegetar lasagne

Mac and cheese

Hjemmelavet

Laver du en hjemmelavet bechamelsauce får du både et billigt og virkelig lækkert alternativ til købe-versionen. Og så er det altså nemmere at lave end man måske lige skulle tro, hvis man ikke har prøvet det før.

Har du ingredienserne (og de er forholdvis basale i en almindelig husholdning) vil den lille mængde gøre, at det koster mellem 4-7 kr. at lave din egen bechamelsauce. En købe-version vil koste langt mere og er slet ikke lige så lækker og smagfuld som den hjemmelavede version

FAQ

Hvad er bechamelsauce?

Béchamel er en fransk hvid grundsauce lavet af smør, hvedemel, og mælk. Den er en af de fem klassiske franske modersaucer og bruges som base til mange andre saucer og retter.

Hvordan undgår man klumper i sovsen?

Der er flere ting du kan gøre for at forhindre klumper i en bechamelsauce. Pisk grundigt mens du tilsætter mælk, brug lun mælk (der lettere optages i jævningen) og pisk med ballonpiskeris. Så undgår du klumperne i sovsen.

Kan man lave bechamel på forhånd?

Ja, det kan du sagtens. Saucen kan opbevares i køleskab i 2-3 dage. Genopvarmes langsomt - og rør godt under opvarmningen.

Kan man fryse bechamelsauce?

Nej, en béchamel egner sig dårligt til frysning - fordi den kan skille. Du kan dog sagtens bruge den i retter, som kan fryses (eks. lasagne), hvor det ikke gør noget. Men det er ikke godt at fryse en bechamelsauce alene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required