• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Bechamelsauce - bedste opskrift på opbagt mælkesauce

Bechamelsauce - bedste opskrift på opbagt mælkesauce

bechamel sauce
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. februar 2021 - Udgivet:  19. februar 2021

Indhold

  1. Opskrift
  2. Bechamelsauce
  3. Anvendelse
  4. Hjemmelavet

Bechamelsauce er en klassisk hvid, opbagt mælkesauce, og her får du den nemme opskrift på den.

Sovsen bruges eksempelvis som grundsauce til mornaysauce, persillesovs og sennepssovs. men også i retter som moussaka.

Saucen er en vigtig del af retter som moussaka og italienske retter som lasagne og cannelloni.

Den tykke, hvide bechamelsauce lægger sig tungt om pastapladerne og bolognesen i lasagnen, og sørger for at retten hænger sammen. Og så skal der være rigeligt af den, når den bruges i blandt andet lasagne eller cannelloni.

Køber man færdiglavet bechamelsauce i stedet for at piske sin egen, går det ud over rettens smag.

Der er ikke ost i en bechamelsauce – i modsætning til mornaysaucen, som også er en hvid, tyk og opbagt sauce.

Så når du bruger saucen i en lasagne, så drysser du i stedet parmesan mellem lagene af sauce, bolognese og lasagneplader.

Prøv det, smagen bliver så meget anderledes og bedre end med de poser, du kan købe med revet mozzarella eller pizzaost.

Herunder får du opskriften på en nem – men uundværlig – opbagt hvid sauce, som din bedstemor laver den.

Se også de disse opskrifter:

  • Lasagnette
  • Pasta med ærter og bacon i bechamel
  • Opbagt sovs

Opskrift

bechamel sauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bechamelsauce

4.84 fra 6 stemmer
Bechamelsauce er uundværlig i visse retter. Her får du en traditionel bechamel opskrift, så du nemt kan lave en lækker, hjemmelavet hvid sovs.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Italiensk
Kalorier: 136
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk - gerne en sødmælk
  • muskatnød - revet
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smørret, men lad det ikke få farve.
  2. Tilsæt hvedemel og pisk det godt igennem i gryden. Mel-smørblandingen skal nu blive en smule mørkere, mens du pisker i den.
  3. Nu piskes mælken gradvist i saucen, mens du fortsat pisker, så du undgår klumper i den hvide sovs.
  4. Smag din bechamelsauce til med revet muskatnød, lidt friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
  5. Lad sovsen koge fem minutter, så smagen af mel forsvinder.

Næringsindhold

Kalorier: 136kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 27mgNatrium: 665mgKalium: 193mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 343IUVitamin C: 14mgCalcium: 133mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Anvendelse

Nu hvor du har styr på saucen kan det være, at du har lyst til at lave en af disse lækre lasagner. Her er både en vegetarlasagne med belugalinser og en klassisk med kødsauce. 

Bon appetit.

Nem vegetar lasagne

Mac and cheese

Hjemmelavet

Laver du en hjemmelavet bechamelsauce får du både et billigt og virkelig lækkert alternativ til købe-versionen.

Og så er det altså nemmere at lave end man måske lige skulle tro, hvis man ikke har prøvet det før.

Har du ingredienserne (og de er forholdvis basale i en almindelig husholdning) vil den lille mængde gøre, at det koster mellem 4-7 kr. at lave din egen bechamelsauce.

En købe-version vil koste langt mere og er slet ikke lige så lækker og smagfuld som den hjemmelavede version

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required