• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Bearnaisekartofler - kartofler med bearnaise smag

billederesultat for bearnaisekartofler
Bearnaisekartofler er nemme kartofler, der koges møre og kommes i et fad. Her mases de og tilsættes bearnaisesmør, hvorefter de bages færdige i ovnen og får den klassiske smag af bearnaise. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  17. august 2023

Del gerne:
517
SHARES
FacebookMessenger517PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
  2. Opskrift på bearnaisekartofler
  3. Bearnaisekartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Bearnaise kartofler med fløde
  9. Bearnaise kartofler med Knorr's sauce bearnaise
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.

Denne opskrift på bearnaisekartofler er til dig, der bare ikke kan få nok af bearnaise. Altså hvis du elsker en hjemmelavet bearnaise sauce.

Jeg har anvendt små kartofler, og det må gerne være de nye, danske kartofler, når de er i sæson, men ellers er de små og nemme kartofler, som du kan købe året rundt, også super fine.

Bearnaisesmagen kommer fra en blanding af estragon og eddike, og her har jeg brugt en æblecidereddike, men du kan bruge hvilken som helst af de lysere eddiketyper til bearnaisekartofler.

Herunder sherryeddike eller hvidvinseddike.

Se også: Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål

Man kan dog også lave bearnaisekartoflerne på andre måder, og det kan du se længere nede, hvor du får et par andre opskrifter på dem.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på bearnaisekartofler

billederesultat for bearnaisekartofler

Bearnaisekartofler

Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Bedømmelse
4.9 fra 16 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - helst små kartofler
  • 200 g smør
  • 1 lille skalotteløg
  • 2 spsk eddike - evt. æblecidereddike
  • 1 tsk sennep
  • 1 håndfuld estragon
  • salt

Fremgangsmåde

  • Vask og skrub kartoflerne grundigt, og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
  • Fordel kartoflerne i et ildfast fad.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål.
  • Tilsæt også et finthakket skalotteløg, eddike, sennep og finthakket estragon. Spar ikke på estragonen, da det jo især er den, der er med til at give dine bearnaisekartofler den gode smag. Krydr også med en smule salt.
  • Nu mases kartoflerne let med en gaffel, hvor de trykkes flade. Du skal ikke mose dem for meget, men som sagt blot lige mase dem lidt.
  • Fordel så bearnaisesmørret over kartoflerne.
  • Stil fadet med dine bearnaisekartofler ind i den forvarmede ovn, og giv dem 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
517
% Daglig værdi*
Fedt
 
41
g
63
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
108
mg
36
%
Natrium
 
348
mg
15
%
Kalium
 
872
mg
25
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1265
IU
25
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige bearnaise kartofler serveres straks som tilbehør, og de fungerer super godt til alle slags oksekød. Herunder en hakkebøf.

Men der er også andre måder at lave de skønne kartofler på.

Se også: Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

Bearnaise kartofler med fløde

Den første er denne opskrift, hvor vi nærmere kan tale om flødekartofler med bearnaise smag.

Her skræller du cirka et kilo kartofler og skærer dem i skiver. Vægten er efter skrælning, så der indgår altså et kilo skrællede kartofler i opskriften.

Kog kartoffelskiver i cirka ét minut, hæld vandet fra, og fordel skiverne i et ildfast fad.

I en skål blandes nu tre deciliter piskefløde med tre spiseskefulde bearnaiseessens (du kan også købe den i supermarkedet, men den er nem at lave selv).

Tilsæt også en potte fint hakket estragon, og smag til med lidt sukker, salt og peber.

Fordel bearnaisefløden over kartoflerne, og bag dem i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Mærk om dine bearnaisekartofler er møre, og giv dem ellers nogle minutter mere.

Bearnaise kartofler med Knorr's sauce bearnaise

Og så tænker du nok, om man da ikke også kan lave bearnaise kartofler med de populære breve med Knorr's sauce bearnaise?

Jo da, det kan du sagtens.

Igen skal du bruge cirka et kilo skrællede kartofler, som skæres i skiver og fordeles i et fad.

Et brev sauce bearnaise fra Knorr piskes ud i enten mælk, cremefine eller fløde. Alt afhængig af hvor fed du ønsker saucen.

Du skal piske så længe, at der ikke er klumper i bearnaisen.

Fordel bearnaisesaucen over kartoflerne, og giv dem en time ved 200 grader varmluft.

Så er dine bearnaisekartofler a la Knorr klar til servering.

Se også: Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    september 27, 2022 at 8:15 pm

    Hej Holger
    Behøver man sauce ved siden af til en bøf?

    Svar
  2. Arne

    april 04, 2021 at 6:40 pm

    En potte estragon, hvormeget er det ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 04, 2021 at 7:48 pm

      Hej Arne
      En potte, som du køber i supermarkedet.
      Brug som du synes - jeg plejer at bruge 3-4 spiseskefulde finthakket estragon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Morten

    marts 13, 2021 at 7:07 am

    Kan peppes op med revet JAKA BOV.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required