Basilikumis er noget af det lækreste. Og så giver den unikke is bonuspoint fra gæsterne. Her er to versioner - en nem med købeis og en med hjemmelavet is.
Basilikumis får måske nogen til at studse, for en flødeis med krydderurter lyder spøjs. Men tro mig, det er den overhovedet ikke. Tværtimod. Den cremet is og den søde vanilje runder de grønne krydderurter, citronskallen og -saften perfekt af. Det er ren velsmag, og så er det en køn servering med den grønne is tilsat småbitte lavendelblomster.
Nu er det kun om sommeren, vi kan plukke lavendler, men de er ikke nødvendige for retten. Jeg kan bare godt lide at tilføje lidt spiselige blomster i isen, når det er muligt. Og lavendelblomsterne tilføjer en særlig duft samt nogle små, kønne violette strejf i den lysegrønne basilikumis.
Basilikumis - den hurtige version
Basilikumis med citron og lavendler
Ingredienser
- 1 liter flødeis
- 1 tsk vanilje
- 50 blade basilikum
- 2 spsk citronskal - revet
- 1 spsk citronsaft
- 4 lavendler - kun blomsterne
Sådan gør du
- Riv citronskallen enten i tynde strimler eller helt fintrevet.
- Blend citronskal, citronsaft og basilikum.
- Smuldr de små blomster af lavendlerne og kom dem i basilikumpureen. Vil du undgå at tygge på de små blomster, skal de blendes sammen med basilikummen.
- Skær isen i store tern og blend eller pisk i kort tid med vanilje, lavendelblomster og basilikummassen.
- Placer isen i en form i fryseren mindst to timer.
- Server med revet citronskal og citronmelisse-blade - og/eller en lavendelblomst - på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Version med hjemmelavet is
Udgaven ovenfor er drønhurtig at lave og virkelig god, hvis man har kort tid til at skabe en god dessert. Det er stort set umuligt at smage, at der ikke er tale om en hjemmelavet is, for de øvrige ingredienser giver så dejlig smag - og så ser den hjemmelavet og autentisk ud.
Har du tid til at lave en basilikumis fra bunden, vil jeg anbefale at følge denne opskrift på hjemmelavet is, hvorefter du følger fremgangsmåden i min opskrift. Opskriften på hjemmelavet is kan både laves med og uden ismaskine:
Tips og opskrifter
Du kan servere din basilikumis portionsanrettet i dessertglas. Men du kan også bage brownies og servere dem med en kugle basilikumis. Her pynter du brownie-stykket med et basilikumblad eller to, så kagepynten matcher smagen af isen.
Vil du hellere lave ispinde, kan du sagtens hælde basilikumisen i forme. Her skal du blot give den en ekstra time i fryseren, for at være helt sikker på, at isen stivner om pinden.
Har du lyst til at kaste dig over flere is-opskrifter, kan du prøve en af disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: