• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Basilikumis med citron og lavendelblomster

Basilikumis med citron og lavendelblomster

Basilikumis med lavendler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. november 2021 - Udgivet: 19. juli 2020

Basilikumis er noget af det lækreste. Og så giver den unikke is bonuspoint fra gæsterne. Her er to versioner - en nem med købeis og en med hjemmelavet is.

Basilikumis får måske nogen til at studse, for en flødeis med krydderurter lyder spøjs. Men tro mig, det er den overhovedet ikke. Tværtimod. Den cremet is og den søde vanilje runder de grønne krydderurter, citronskallen og -saften perfekt af. Det er ren velsmag, og så er det en køn servering med den grønne is tilsat småbitte lavendelblomster.

Nu er det kun om sommeren, vi kan plukke lavendler, men de er ikke nødvendige for retten. Jeg kan bare godt lide at tilføje lidt spiselige blomster i isen, når det er muligt. Og lavendelblomsterne tilføjer en særlig duft samt nogle små, kønne violette strejf i den lysegrønne basilikumis.

Basilikumis - den hurtige version

Basilikumis med lavendler
Karen SenecaKaren Seneca

Basilikumis med citron og lavendler

5 fra 1 stemme
Bailikumis er noget af det lækreste. Og så giver den bonuspoint fra gæster, da den er original og flot. Her er to versioner - en nem med købeis og en med hjemmelavet is.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 1 liter
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 l flødeis
  • 1 tsk vanilje
  • 50 blade basilikum
  • 2 spsk citronskal - revet
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 lavendler - kun blomsterne

Fremgangsmåde
 

  1. Riv citronskallen enten i tynde strimler eller helt fintrevet.
  2. Blend citronskal, citronsaft og basilikum.
  3. Smuldr de små blomster af lavendlerne og kom dem i basilikumpureen. Vil du undgå at tygge på de små blomster, skal de blendes sammen med basilikummen.
  4. Skær isen i store tern og blend eller pisk i kort tid med vanilje, lavendelblomster og basilikummassen.
  5. Placer isen i en form i fryseren mindst to timer.
  6. Server med revet citronskal og citronmelisse-blade - og/eller en lavendelblomst - på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Version med hjemmelavet is

Udgaven ovenfor er drønhurtig at lave og virkelig god, hvis man har kort tid til at skabe en god dessert. Det er stort set umuligt at smage, at der ikke er tale om en hjemmelavet is, for de øvrige ingredienser giver så dejlig smag - og så ser den hjemmelavet og autentisk ud.

Har du tid til at lave en basilikumis fra bunden, vil jeg anbefale at følge denne opskrift på hjemmelavet is, hvorefter du følger fremgangsmåden i min opskrift. Opskriften på hjemmelavet is kan både laves med og uden ismaskine:

Verdens bedste vaniljeis

4.8 fra 27 stemmer
En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
Gå til opskrift
Billede med hjemmelavet vaniljeis

Tips og opskrifter

Du kan servere din basilikumis portionsanrettet i dessertglas. Men du kan også bage brownies og servere dem med en kugle basilikumis. Her pynter du brownie-stykket med et basilikumblad eller to, så kagepynten matcher smagen af isen.

Vil du hellere lave ispinde, kan du sagtens hælde basilikumisen i forme. Her skal du blot give den en ekstra time i fryseren, for at være helt sikker på, at isen stivner om pinden.

Har du lyst til at kaste dig over flere is-opskrifter, kan du prøve en af disse opskrifter:

Chokoladeis

4.9 fra 23 stemmer
Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Gå til opskrift
Billede af chokoladeis på ismaskine.

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

4.8 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
Gå til opskrift
billederesultat for bananis med chokolade
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required