• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

billederesultat for bankekød og kartoffelmos
Bankekød er en gammel dansk ret, der laves med skiver af oksekød. Bankekødet steges mørt som smør i en gryde med løg, laurbær og oksefond, og hele retten serveres med en god kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  7. september 2019

Del gerne:
699
SHARES
FacebookMessenger699PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
  2. Opskrift på bankekød
  3. Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Bankekød med gulerødder
  9. Bankekød i stegeso i ovn
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.

Bankekød er velkendt klassiker fra det danske køkken, hvor skiver af oksekød steges super mørt, og nydes med en luftig kartoffelmos.

Bankekød er nemlig meget mere end den klassiske film med Clint Eastwood (Bankekød til slemme drenge), hvor han rejste rundt som hårdtslående bokser.

Nej, bankekød er en dejlig dansk ret, hvor du får virkelig meget smag ud af ret få ingredienser.

Bankekødet kan laves af forskellige udskæringer, og i denne opskrift har jeg brugt okseyderlår, men inderlår er blandt andet også fint. Kødet laves i øvrigt også af okseklumpen.

Ofte kan du finde bankekød på tilbud, og så er det en rimelig billig ret.

Kødet steges møre sammen med de øvrige ingredienser, og den serveres selvfølgelig med en gammeldags kartoffelmos.

OBS: Har du meget store skiver kød, kan du med fordel dele dem i mindre stykker. Altså halvere dem.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Mangler du mere inspiration? Så prøv mine opskrifter på gullasch, vikingegryde og Boeuf Bourguignon.

Opskrift på bankekød

billederesultat for bankekød og kartoffelmos

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
Bedømmelse
4.8 fra 44 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g okseyderlår - i skiver
  • 2 løg
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl oksefond - eller bouillon
  • 3 laurbærblade
  • 15 peberkorn - sorte
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand

Fremgangsmåde

  • Okseyderlår i skiver bankes let fladt med håndroden, og deraf navnet bankekød. Du kan også banke skiverne med en kødhammer eller lignende, men kødet skal ikke smadres. Blot bankes let ud. Krydr kødskiverne med salt og peber.
    billede med bankekød i skiver
  • Kom hvedemel i en tallerken, og vend kødskiverne grundigt i melet.
    billede med bankekød vendt i mel
  • Smelt en god klat smør i en stegegryde sammen med lidt olie, og brun nu bankekødet grundigt på begge sider ved en høj varme. Brun ikke for mange skiver ad gangen, men i stedet over flere omgange, hvor skiverne lægges til side efterhånden.
    billede med bankekød der brunes i smør
  • Løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Kom en klat smør mere i stegegryden, og svits nu løgene bløde.
    billede med løg til bankekød
  • Læg kødet tilbage i gryden, og kom oksefond ved sammen med laurbærblade, peberkorn og engelsk sauce, og lad nu bankekødet simre under låg i cirka halvanden time.
    billede med engelsk sauce til bankekød
  • Lav en solid omgang gammeldags kartoffelmos - den bedste opskrift på mos med kartofler er her,.
  • Smag retten med bankekød til med salt og friskkværnet peber, og jævn eventuelt sovsen yderligere med majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
336
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
124
mg
41
%
Natrium
 
967
mg
42
%
Kalium
 
812
mg
23
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
11
IU
0
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér bankekødet sammen med kartoffelmos og spinat. Spinatbladene kommes i en salatskål, og dryppes med lidt olivenolie og balsamico, hvorefter de drysses med en smule salt og lidt friskkværnet peber. Velbekomme.

Bankekød med gulerødder

Denne opskrift er den klassiske version, men du kan også lave bankekød med gulerødder.

Her skæres 3-4 gulerødder i mindre stykker eller skiver, og koges sammen med kødet og de øvrige ingredienser.

Bankekød i stegeso i ovn

Du kan også lave en fremragende omgang bankekød i stegeso i ovnen.

Ingredienserne er de samme, men her brunes kødet af og lægges i en stegeso sammen med svitsede løg og de øvrige ingredienser.

Stil stegesoen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal den stå i mindst halvanden time. Og gerne to timer.

Så er bankekødet så smørmørt, at det falder fra hinanden når du kigger på det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen

    november 16, 2024 at 2:02 am

    Kan man lave bankekød af en anden slags oksekød end okseyderlår?

    Svar
  2. Michelle Andersen

    november 12, 2024 at 11:24 am

    Hej Holger.
    Kan jeg bruge minut steaks til denne opskrift?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2024 at 2:37 pm

      Hej Michelle
      Ja, det bør du sagtens kunne. Bank dem gerne lidt ud.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henning Eriksen

    marts 02, 2022 at 12:12 pm

    Hej Holger
    Jeg har prøvet, at rapportere mit nye Mastercard. Desværre kom jeg til at aflyse mit medlemskab i stedet for. Vil du ikke være venlig, at oprette mig igen? og oplyse hvordan jeg kan oprette det nye kort?
    Med venlig hilsen
    Henning

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required