Banh mi med tofu er en sandwich, som man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. Den smager super godt, og så er den meget nem at lave.
Denne sandwich er verdenskendt, og det er der en god grund til. Banh mi er den perfekte mængde af friske grønsager samt det søde og det sure. Ligesom alle andre slags sandwicher, er banh mi også perfekt til en madpakke eller til picnickurven.
Da jeg var i Vietnam sidste vinter, levede jeg næsten af dem, fordi de smagte så godt.
Lige siden har jeg savnet smagen fra Ho chi Minhs gadekøkkener, indtil jeg forsøgte at lave hjemmelavet banh mi, og resultatet blev så lækkert og autentisk, at det nu er en af mine favoritfrokoster.
De vietnamesiske sandwichs kan laves på forskellige måder. Denne er med tofu og vegansk.
Opskrift på banh mi sandwich
Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1 rød peber
- 0.5 agurk
- 2 stk radiser
- 0.5 dl hvidvinseddike
- 0.5 dl risvinseddike
- 1 tsk sukker
- 0.5 tsk salt
- 100 g tofu - i tern
- 1 spsk olie
- 1 spsk soyasovs
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk ingefær - revet
- 1 tsk limesaft
- 2 spsk frisk koriander
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk scriracha - el. lignende chilisovs
- 4 skiver brød
Fremgangsmåde
Syltede grønsager
- Start med at skære agurk, gulerod, radiser og den røde peber i tynde strimler på størrelse med tændstikker.
- Bland hvidvinseddike, risvinseddike, sukker og salt salt sammen i et lille fad. Smag til, om det trænger til mere sødme eller syre.
- Tilsæt grønsagerne i eddikeblandningen og lad dem trække i minimum en time. I mens kan du gå i gang med tofuen.
Tofu
- Bland soyasovs, olie, hvidløg, ingefær og limesaften sammen. Tilføj tofuen i marinaden og lad den trække i minimum ti minutter. Jo længere tid den trækker, desto mere smag får den.
- Tag en pande og varm den op med olie. Steg tofuen ved medium til høj varme, så den bliver sprød på begge sider.
Sandwich
- Tag brødet og smør med mayonnaise og scriacha. Put tofu, de syltede grønsager og frisk koriander i.
- De lækre banh mi sandwitch er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
I Vietnam bruger de ofte et brød til banh mi, som minder meget om baguette, men det er valgfrit, hvilket brød man foretrækker - dog vil jeg ikke foreslå rugbrød.
Jeg har brugt hjemmelavede surdejsstykker, da syren fra brødet går godt sammen med de syltede grønsager og umamismagen fra tofuen.
De syltede grønsager skal helst ligge i blød i cirka en time, før de spises. Det betyder også, at man kan sylte grønsagerne på forhånd og dermed lettere bikse en sandwich sammen når som helst.
Se også andre asiatiske vegetaropskrifter:
Paneer Capsicum - indisk vegetarret i en fart
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: