• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Banh mi - populær sandwich fra Vietnam

Banh mi - populær sandwich fra Vietnam

Bahh mi sandwich
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. marts 2024 - Udgivet: 19. juli 2020

Banh mi med tofu er en sandwich, som man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. Den smager super godt, og så er den meget nem at lave.

Denne sandwich er verdenskendt, og det er der en god grund til. Banh mi er den perfekte mængde af friske grønsager samt det søde og det sure. Ligesom alle andre slags sandwicher, er banh mi også perfekt til en madpakke eller til picnickurven.

Da jeg var i Vietnam sidste vinter, levede jeg næsten af dem, fordi de smagte så godt.

Lige siden har jeg savnet smagen fra Ho chi Minhs gadekøkkener, indtil jeg forsøgte at lave hjemmelavet banh mi, og resultatet blev så lækkert og autentisk, at det nu er en af mine favoritfrokoster.

De vietnamesiske sandwichs kan laves på forskellige måder. Denne er med tofu og vegansk.

Opskrift på banh mi sandwich

Bahh mi sandwich
Rakel Seneca

Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam

5 fra 1 stemme
Banh mi med tofu er en sandwich, man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. De smager super godt og er endda lette at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Vietnamesisk
Kalorier: 547
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1 rød peber
  • 0.5 agurk
  • 2 stk radiser
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • 0.5 dl risvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g tofu - i tern
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk soyasovs
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk ingefær - revet
  • 1 tsk limesaft
  • 2 spsk frisk koriander
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk scriracha - el. lignende chilisovs
  • 4 skiver brød

Fremgangsmåde
 

Syltede grønsager
  1. Start med at skære agurk, gulerod, radiser og den røde peber i tynde strimler på størrelse med tændstikker.
  2. Bland hvidvinseddike, risvinseddike, sukker og salt salt sammen i et lille fad. Smag til, om det trænger til mere sødme eller syre.
  3. Tilsæt grønsagerne i eddikeblandningen og lad dem trække i minimum en time. I mens kan du gå i gang med tofuen.
Tofu
  1. Bland soyasovs, olie, hvidløg, ingefær og limesaften sammen. Tilføj tofuen i marinaden og lad den trække i minimum ti minutter. Jo længere tid den trækker, desto mere smag får den.
  2. Tag en pande og varm den op med olie. Steg tofuen ved medium til høj varme, så den bliver sprød på begge sider.
Sandwich
  1. Tag brødet og smør med mayonnaise og scriacha. Put tofu, de syltede grønsager og frisk koriander i.
  2. De lækre banh mi sandwitch er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 547kcalKulhydrater: 68gProtein: 16gFedt: 23gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 11mgNatrium: 1118mgKalium: 135mgKostfibre: 5gSukker: 10gVitamin A: 5341IUVitamin C: 12mgCalcium: 147mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

I Vietnam bruger de ofte et brød til banh mi, som minder meget om baguette, men det er valgfrit, hvilket brød man foretrækker - dog vil jeg ikke foreslå rugbrød.

Jeg har brugt hjemmelavede surdejsstykker, da syren fra brødet går godt sammen med de syltede grønsager og umamismagen fra tofuen.

De syltede grønsager skal helst ligge i blød i cirka en time, før de spises. Det betyder også, at man kan sylte grønsagerne på forhånd og dermed lettere bikse en sandwich sammen når som helst.

Se også andre asiatiske vegetaropskrifter:

Paneer Capsicum - indisk vegetarret i en fart

Vegetar curry med svampe og ærter

Koreansk vegetarret med barbecuesauce

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich - opskrift på en amerikansk favorit
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver - nem opskrift til brunch

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required