Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch › Banh mi - populær sandwich fra Vietnam

Banh mi - populær sandwich fra Vietnam

Bahh mi sandwich
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook6PinterestSMSEmailMessenger
6
DELINGER

Banh mi med tofu er en sandwich, som man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. Den smager super godt, og så er den meget nem at lave.

Denne sandwich er verdenskendt, og det er der en god grund til. Banh mi er den perfekte mængde af friske grønsager samt det søde og det sure. Ligesom alle andre slags sandwicher, er banh mi også perfekt til en madpakke eller til picnickurven.

Da jeg var i Vietnam sidste vinter, levede jeg næsten af dem, fordi de smagte så godt.

Lige siden har jeg savnet smagen fra Ho chi Minhs gadekøkkener, indtil jeg forsøgte at lave hjemmelavet banh mi, og resultatet blev så lækkert og autentisk, at det nu er en af mine favoritfrokoster.

De vietnamesiske sandwichs kan laves på forskellige måder. Denne er med tofu og vegansk.

Opskrift på banh mi sandwich

Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Banh mi med tofu er en sandwich, man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. De smager super godt og er endda lette at lave.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Vietnamesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1 rød peber
  • 0.5 agurk
  • 2 stk radiser
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • 0.5 dl risvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g tofu (i tern)
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk soyasovs
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 tsk ingefær (revet)
  • 1 tsk limesaft
  • 2 spsk frisk koriander
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk scriracha (el. lignende chilisovs)
  • 4 skiver brød

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Syltede grønsager
  1. Start med at skære agurk, gulerod, radiser og den røde peber i tynde strimler på størrelse med tændstikker.
  2. Bland hvidvinseddike, risvinseddike, sukker og salt salt sammen i et lille fad. Smag til, om det trænger til mere sødme eller syre.
  3. Tilsæt grønsagerne i eddikeblandningen og lad dem trække i minimum en time. I mens kan du gå i gang med tofuen.
Tofu
  1. Bland soyasovs, olie, hvidløg, ingefær og limesaften sammen. Tilføj tofuen i marinaden og lad den trække i minimum ti minutter. Jo længere tid den trækker, desto mere smag får den.
  2. Tag en pande og varm den op med olie. Steg tofuen ved medium til høj varme, så den bliver sprød på begge sider.
Sandwich
  1. Tag brødet og smør med mayonnaise og scriacha. Put tofu, de syltede grønsager og frisk koriander i.
  2. De lækre banh mi sandwitch er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier547kcalKulhydrater68gProtein16gFedt23gMættet fedt3gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol11mgNatrium1118mgKalium135mgKostfibre5gSukker10gVitamin A5341IUVitamin C12mgCalcium147mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

I Vietnam bruger de ofte et brød til banh mi, som minder meget om baguette, men det er valgfrit, hvilket brød man foretrækker - dog vil jeg ikke foreslå rugbrød.

Jeg har brugt hjemmelavede surdejsstykker, da syren fra brødet går godt sammen med de syltede grønsager og umamismagen fra tofuen.

De syltede grønsager skal helst ligge i blød i cirka en time, før de spises. Det betyder også, at man kan sylte grønsagerne på forhånd og dermed lettere bikse en sandwich sammen når som helst.

Se også andre asiatiske vegetaropskrifter:

Paneer Capsicum - indisk vegetarret i en fart

Vegetar curry med svampe og ærter

Koreansk vegetarret med barbecuesauce

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required