Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Bananpandekager

Bananpandekager (de sunde med banan og havregryn)

bananpandekager
4.7 fra 249 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS
Opdateret: 19. maj 2025 - Udgivet: 1. august 2020
Oversigt over indhold
  • Bananpandekager - sunde og nemme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bananpandekager
  • Billeder
  • Tips
  • Tidligere opskrift
  • Sundhedsfordele
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananpandekager - sunde og nemme

4.73 fra 249 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 9 stk.
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 89
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 bananer - skal være modne
  • 40 g havregryn
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk smør - til stegning
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til bananpandekager starter du med, at mose bananer, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
  2. Kom havregryn i skålen til de moste bananer sammen med æg, hvedemel og salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
  3. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  4. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
  5. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side.
  6. På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 9 pandekager med banan af denne opskrift.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 89kcalKulhydrater: 13gProtein: 3gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 58mgNatrium: 36mgKalium: 127mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 135IUVitamin C: 2mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bananpandekager

Du får min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små. De laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften.

De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på. Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.

Se flere opskrifter:

  • Pandekager - gammeldags pandekagedej
  • Amerikanske pandekager med sirup
  • Pandekager med øl
  • Spinatpandekager

Billeder

Her er lidt billeder fra fremstillingen af bananpandekager:

bananer moses til bananpandekager
bananpandekagerne steges i lidt smør på pande
pynt bananpandekagerne med sirup og blåbær
bananpandekager klar til servering

Tips

De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave. Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.

Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.

Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.

Bananpandekagerne er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.

Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. De indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.

Tidligere opskrift

Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.

billede med bananpandekager

Du skal bruge

4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer

Fremgangsmåde

  1. Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
  2. Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
  3. Pisk det derefter sammen med æggene. Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen. Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
  4. Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
  5. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  6. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.

Sundhedsfordele

  • Naturligt sødet, ingen tilsat sukker nødvendigt.
  • Gode kilder til kostfibre, kalium og vitamin B6 fra bananer.
  • Indeholder protein (hvis du bruger æg).
  • Velegnede til både børn og voksne, og populære som babymad.
  • Kan nemt laves glutenfri og laktosefri.

FAQ

Hvordan laver man bananpandekager til baby?

Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby. Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn. Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.

Hvordan laver man veganske pandekager?

Som i opskriften uden æg. Her skiftes mælk ud med sojamælk. Samme fremgangsmåde ellers.

Hvordan laver man veganske pandekager?

Her undlader du blot æg i opskriften, og måske skal du tilsætte en smule mere mælk. Pandekagerne bliver lidt mindre faste.

Hvad er bananpandekager?

Det er gode og sunde pandekager, der bages med banan og masser af havregryn. Gode til både brunch og madpakken.

Hvor lang holdbarhed har bananpandekager?

Rester af bananpandekagerne kan opbevares i køleskab, hvor de har en holdbarhed på 2-3 dage.

Kan man fryse bananpandekager?

Du kan sagtens fryse bananpandekager. De varmes hurtigt op igen i toaster eller ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. susanne godsk skriver

    juli 29, 2025 at 1:39 pm

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required