Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Bananpandekager

Bananpandekager (de sunde med banan og havregryn)

bananpandekager
4.7 fra 249 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Bananpandekager - sunde og nemme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på bananpandekager
  • Billeder
  • Tips
  • Tidligere opskrift
  • Sundhedsfordele
  • FAQ
  • Kommentarer

Bananpandekager - sunde og nemme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 249 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Antal: 9
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 bananer skal være modne
  • 40 g havregryn
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Til bananpandekager starter du med, at mose 2 bananer, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
  2. Kom 40 g havregryn i skålen til de moste bananer sammen med 3 æg, 75 g hvedemel og 1 nip salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
  3. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  4. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
  5. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side. På samme måde bages resten af pandekagerne.

Næringsindhold

Kalorier89kcalKulhydrater13gProtein3gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol58mgNatrium36mgKalium127mgKostfibre1gSukker3gVitamin A135IUVitamin C2mgCalcium12mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bananpandekager

Du får min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små. De laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften.

De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på. Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.

Se flere opskrifter:

  • Pandekager - gammeldags pandekagedej
  • Amerikanske pandekager med sirup
  • Pandekager med øl
  • Spinatpandekager

Billeder

Her er lidt billeder fra fremstillingen af bananpandekager:

bananer moses til bananpandekager
bananpandekagerne steges i lidt smør på pande
pynt bananpandekagerne med sirup og blåbær
bananpandekager klar til servering

Tips

De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave. Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.

Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.

Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.

Bananpandekagerne er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.

Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. De indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.

Tidligere opskrift

Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.

billede med bananpandekager

Du skal bruge

4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer

Fremgangsmåde

  1. Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
  2. Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
  3. Pisk det derefter sammen med æggene. Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen. Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
  4. Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
  5. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  6. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.

Sundhedsfordele

  • Naturligt sødet, ingen tilsat sukker nødvendigt.
  • Gode kilder til kostfibre, kalium og vitamin B6 fra bananer.
  • Indeholder protein (hvis du bruger æg).
  • Velegnede til både børn og voksne, og populære som babymad.
  • Kan nemt laves glutenfri og laktosefri.

FAQ

Hvordan laver man bananpandekager til baby?

Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby. Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn. Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.

Hvordan laver man veganske pandekager?

Som i opskriften uden æg. Her skiftes mælk ud med sojamælk. Samme fremgangsmåde ellers.

Hvordan laver man veganske pandekager?

Her undlader du blot æg i opskriften, og måske skal du tilsætte en smule mere mælk. Pandekagerne bliver lidt mindre faste.

Hvad er bananpandekager?

Det er gode og sunde pandekager, der bages med banan og masser af havregryn. Gode til både brunch og madpakken.

Hvor lang holdbarhed har bananpandekager?

Rester af bananpandekagerne kan opbevares i køleskab, hvor de har en holdbarhed på 2-3 dage.

Kan man fryse bananpandekager?

Du kan sagtens fryse bananpandekager. De varmes hurtigt op igen i toaster eller ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. susanne godsk skriver

    juli 29, 2025 at 1:39 pm

    Svar
  2. Birde Thygesen Nielsen skriver

    juli 27, 2025 at 8:32 am

    Jeg er glad for dine opskrifter, men det irriterer mig når væsken står i gram istedet for dl. hilsen birde

    Svar
  3. Else skriver

    marts 26, 2025 at 6:42 pm

    Nemme og smager godt.

    Svar
  4. Anna Kaastrup Winther skriver

    september 29, 2023 at 10:47 am

    Kan man mon fryse bananpandekagerne? Og hvis ja, hvor længe kan de så holde sig i fryseren og hvordan varmer man dem bedst fra frost?

    Svar
  5. Hanne skriver

    juli 03, 2023 at 10:51 am

    Hej. Du har lavet om på opskriften. Vil du ikke ligge den gamle opskrift op, så de begge er der, tak 😃
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 03, 2023 at 3:00 pm

      Hej Hanne
      Tak for det, og jo - jeg prøver jo på at forbedre opskrifterne løbende 🙂
      Jeg lagt den gamle opskrift ind på siden igen - lidt længere nede.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Dana skriver

    juni 26, 2023 at 2:17 pm

    Disse bananpandekager er seriøst de bedste sunde pandekager, som hele familien nogensinde har prøvet. Endelig!!! Børnene og jeg er blevet enige at nedskrive den og hænge den på køleskabet, så den altid er klar og tilgængelig. Lidt ærgerligt, at jeg siden ikke vil lade mig give den 5 stjerner! Tak for den!

    Svar
  7. Maria Pedersen skriver

    juli 07, 2022 at 10:14 am

    Havregrynene gør jo at dejen ikke bliver helt homogen, men det er vel okay? Tak for inspirationen til sunde lækre pandekager!

    Svar
  8. Vibeke skriver

    februar 15, 2022 at 7:12 am

    Mon de kan tåle at komme en tur i fryseren?

    Svar
  9. Henriette skriver

    september 10, 2020 at 8:56 am

    Tror der er en regnefejl. Jeg får hele portionen til ca 1500-1600 kcal og hvis du regner med 4 personer, så bliver det 400 kcal pr person, og ikke 200 som du skriver. Men lækker opskrift 👍

    Svar
  10. Mette skriver

    september 09, 2020 at 11:45 am

    Jeg er vild med dine/jeres opskrifter - følger flittigt med via facebook!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 18, 2023 at 7:59 am

      Tusind tak, Mette - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. pidj@vordingborg.dk skriver

    juni 24, 2020 at 11:14 am

    De er rigtig gode !!!
    Brugte vaniljepulver i stedet for vaniljesukker, da jeg synes, at bananerne gav rigeligt sødme 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 24, 2020 at 8:55 pm

      Dejligt at høre - og et godt fif med vaniljepulver 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required