Oversigt over indhold
Bananpandekager - sunde og nemme
Ingredienser
- 2 bananer - skal være modne
- 40 g havregryn
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- 1 nip salt
- 2 spsk smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Til bananpandekager starter du med, at mose bananer, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
- Kom havregryn i skålen til de moste bananer sammen med æg, hvedemel og salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
- Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side.
- På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 9 pandekager med banan af denne opskrift.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på bananpandekager
Du får min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små. De laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften.
De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på. Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.
Se flere opskrifter:
- Pandekager - gammeldags pandekagedej
- Amerikanske pandekager med sirup
- Pandekager med øl
- Spinatpandekager
Billeder
Her er lidt billeder fra fremstillingen af bananpandekager:




Tips
De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave. Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.
Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.
Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.
Bananpandekagerne er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.
Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. De indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.
Tidligere opskrift
Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.

Du skal bruge
4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer
Fremgangsmåde
- Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
- Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
- Pisk det derefter sammen med æggene. Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen. Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
- Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
- Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
- Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.
Sundhedsfordele
- Naturligt sødet, ingen tilsat sukker nødvendigt.
- Gode kilder til kostfibre, kalium og vitamin B6 fra bananer.
- Indeholder protein (hvis du bruger æg).
- Velegnede til både børn og voksne, og populære som babymad.
- Kan nemt laves glutenfri og laktosefri.
FAQ
Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby. Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn. Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.
Som i opskriften uden æg. Her skiftes mælk ud med sojamælk. Samme fremgangsmåde ellers.
Her undlader du blot æg i opskriften, og måske skal du tilsætte en smule mere mælk. Pandekagerne bliver lidt mindre faste.
Det er gode og sunde pandekager, der bages med banan og masser af havregryn. Gode til både brunch og madpakken.
Rester af bananpandekagerne kan opbevares i køleskab, hvor de har en holdbarhed på 2-3 dage.
Du kan sagtens fryse bananpandekager. De varmes hurtigt op igen i toaster eller ovn.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
susanne godsk skriver