• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

billede med bagte hvidløg
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. oktober 2024 - Udgivet: 19. april 2017

Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.

Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.

Efter bagning er det nemt at fiske hvert stykke hvidløgsfed op med en gaffel, og de smager himmelsk godt.

Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.

Jeg bager dem gerne med olivenolie, men du kan også i stedet komme en klat smør på hver. Det er op til dig.

Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hvidløgskylling
  • Bagte løg
  • Bagte skalotteløg
  • Kinesisk hvidløgssauce

Opskrift på bagte hvidløg

billede med bagte hvidløg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagte hvidløg

4.91 fra 10 stemmer
Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 77
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 hele hvidløg
  • 4 tsk olivenolie
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Med en skarp kniv skærer du lige toppen af de hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
  2. Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
  3. Kom en teskefuld olivenolie over hvert hvidløg.
  4. Drys også lidt salt på, og der kan også krydres med lidt timian, rosmarin eller andre krydderurter. Men det er ikke nødvendigt.
  5. Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
  6. Her skal hvidløgene nu bages i cirka 30 minutter, så de er møre og lækre.

Næringsindhold

Kalorier: 77kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 586mgKalium: 112mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 3IUVitamin C: 9mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De ovnbagte hvidløg serveres straks som tilbehør. De smager godt og så er det jo sundt.

Du kan i øvrigt også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg.

hvidløg bagt i ovn
Så er de ovnbagte hvidløg klar til servering, hvor du nemt kan pille hvert stykke hvidløg op med en gaffel. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Ravn

    august 10, 2021 at 3:27 pm

    Smager fantastisk.
    Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required