Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bagte hvidløg

Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

billede med bagte hvidløg
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
1.2k
DELINGER
Facebook1.2kPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Bagte hvidløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bagte hvidløg
  • Servering
  • Kommentarer

Bagte hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 hele hvidløg
  • 4 tsk olivenolie
  • flagesalt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Med en skarp kniv skærer du lige toppen af 4 hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
  2. Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
  3. Kom 4 tsk olivenolie over hvidløgene, altså en teskefuld olie til hvert hvidløg.
  4. Drys også lidt flagesalt på, og der kan også krydres med lidt timian, rosmarin eller andre krydderurter. Men det er ikke nødvendigt.
  5. Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
  6. Her skal hvidløgene nu bages i cirka 30 minutter, så de er møre og lækre.

Næringsindhold

Kalorier77kcalKulhydrater9gProtein2gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt3gNatrium586mgKalium112mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A3IUVitamin C9mgCalcium51mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bagte hvidløg

Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.

Efter bagning er det nemt at fiske hvert stykke hvidløgsfed op med en gaffel, og de smager himmelsk godt.

Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.

Jeg bager dem gerne med olivenolie, men du kan også i stedet komme en klat smør på hver. Det er op til dig.

Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Hvidløgskylling
  • Bagte løg
  • Bagte skalotteløg
  • Kinesisk hvidløgssauce

Servering

De ovnbagte hvidløg serveres straks som tilbehør. De smager godt og så er det jo sundt.

Du kan i øvrigt også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg.

hvidløg bagt i ovn
Så er de ovnbagte hvidløg klar til servering, hvor du nemt kan pille hvert stykke hvidløg op med en gaffel. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Ravn skriver

    august 10, 2021 at 3:27 pm

    Smager fantastisk.
    Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required