Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.
Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.
Efter bagning er det nemt at fiske hvert stykke hvidløgsfed op med en gaffel, og de smager himmelsk godt.
Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.
Jeg bager dem gerne med olivenolie, men du kan også i stedet komme en klat smør på hver. Det er op til dig.
Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på bagte hvidløg
Bagte hvidløg
Ingredienser
- 4 hele hvidløg
- 4 tsk olivenolie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Med en skarp kniv skærer du lige toppen af de hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
- Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
- Kom en teskefuld olivenolie over hvert hvidløg.
- Drys også lidt salt på, og der kan også krydres med lidt timian, rosmarin eller andre krydderurter. Men det er ikke nødvendigt.
- Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
- Her skal hvidløgene nu bages i cirka 30 minutter, så de er møre og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De ovnbagte hvidløg serveres straks som tilbehør. De smager godt og så er det jo sundt.
Du kan i øvrigt også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jesper Ravn
Smager fantastisk.
Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?