Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

billede med bagte hvidløg
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS
Opdateret: 6. oktober 2024 - Udgivet: 19. april 2017

Få opskriften på de sprøde og velsmagende bagte hvidløg. Perfekt som tilbehør eller som snack. De hele hvidløg er nemme at bage i ovnen.

Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.

Efter bagning er det nemt at fiske hvert stykke hvidløgsfed op med en gaffel, og de smager himmelsk godt.

Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.

Jeg bager dem gerne med olivenolie, men du kan også i stedet komme en klat smør på hver. Det er op til dig.

Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hvidløgskylling
  • Bagte løg
  • Bagte skalotteløg
  • Kinesisk hvidløgssauce

Opskrift på bagte hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagte hvidløg

4.91 fra 10 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 77
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 hele hvidløg
  • 4 tsk olivenolie
  • flagesalt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Med en skarp kniv skærer du lige toppen af de hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
  2. Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
  3. Kom en teskefuld olivenolie over hvert hvidløg.
  4. Drys også lidt salt på, og der kan også krydres med lidt timian, rosmarin eller andre krydderurter. Men det er ikke nødvendigt.
  5. Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
  6. Her skal hvidløgene nu bages i cirka 30 minutter, så de er møre og lækre.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 77kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 586mgKalium: 112mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 3IUVitamin C: 9mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De ovnbagte hvidløg serveres straks som tilbehør. De smager godt og så er det jo sundt.

Du kan i øvrigt også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg.

hvidløg bagt i ovn
Så er de ovnbagte hvidløg klar til servering, hvor du nemt kan pille hvert stykke hvidløg op med en gaffel. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Ravn skriver

    august 10, 2021 at 3:27 pm

    Smager fantastisk.
    Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required