Indhold
Bagte hvidløg
Fremgangsmåde
- Med en skarp kniv skærer du lige toppen af 4 hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
- Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
- Kom 4 tsk olivenolie hvidløgene, altså en teskefuld olie til hvert hvidløg.
- Drys også lidt flagesalt på, og der kan også krydres med lidt timian, rosmarin eller andre krydderurter. Men det er ikke nødvendigt.
- Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
- Her skal hvidløgene nu bages i cirka 30 minutter, så de er møre og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på bagte hvidløg
Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.
Efter bagning er det nemt at fiske hvert stykke hvidløgsfed op med en gaffel, og de smager himmelsk godt.
Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.
Jeg bager dem gerne med olivenolie, men du kan også i stedet komme en klat smør på hver. Det er op til dig.
Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.
Se flere opskrifter:
Servering
De ovnbagte hvidløg serveres straks som tilbehør. De smager godt og så er det jo sundt.
Du kan i øvrigt også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Jesper Ravn skriver
Smager fantastisk.
Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?