• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bagt mørksej

Bagt mørksej

bagt mørksej
Bagt mørksej, der her er anrettet med en lækker mos med kartofler, jordskokker og persille på toppen. Under mørksejen er en dejlig sennepssovs med asparges, løg og rød peberfrugt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  14. december 2016

Del gerne:
516
SHARES
FacebookMessenger516PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.
  2. Opskrift på bagt mørksej
  3. Bagt mørksej med mos - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.

Bagt mørksej smager super godt, og så er det en lækker måde at få spist fisk, som vi anbefales at gøre.

Opskriften her er beregnet som hovedret til fire personer. Server en portion af min bedste kartoffelmos med persille til.

Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også mine andre fiskeopskrifter:

  • Laks med hollandaise
  • Hel rødspætte i ovn
  • Fisherman's pie med torsk
  • Fiskefrikadeller

Opskrift på bagt mørksej

bagt mørksej

Bagt mørksej med mos - nem opskrift

Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g mørksej
  • salt

Sennepssovs

  • 2 stk skalotteløg - finthakkede
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 bundt asparges - grønne
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tjek mørksej fileterne for ben, og fjern eventuelle ben med pincet eller kniv. Skær fileterne i portionsstykker.
  • Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, og drys dem med lidt salt. Lad trække i 10 minutter.
  • Lav persillemos som i opskriften i linket i artiklen.
  • Læg en stor spiseskefuld mos på hvert stykke mørksej, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.
  • Så gælder det sennepssovs. Smelt en klat smør på en middelvarm pande, og svits skalotteløg til de er bløde.
  • Skær peberfrugt i små tern og asparges i to centimeter lange stykker. Knæk bundstykket af og kassér det.
  • Kom peberfrugt og asparges på panden, og lad det svitse med et par minutter.
  • Tilsæt hønsefond, fløde og sennep og lad det nu simre i fem minutter, så sovsen cremer lidt ind.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Server bagt mørksej med persillemosen og sennepssovsen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
318
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
1292
mg
56
%
Kalium
 
841
mg
24
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
1971
IU
39
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Anret med sennepssovs nederst på en lun tallerken, og placér et stykke bagt mørksej med mos ovenpå.

Serveres selvfølgelig med et godt glas hvidvin. Retten kan også laves med torsk, hvis ikke du kan skaffe mørksej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    december 27, 2022 at 10:16 am

    Hej Holger.
    Allerførst tak for nogle fantastiske opskrifter. Der er altid garanti for god smag.
    Jeg vil lave denne opskrift nytårsaften men er lidt i tvivl om persillemosen? Linket er til en kartoffelmos, og selvom jeg læser hele den artikel, finder jeg ikke en decideret persillemos. Er det persillerod der skal i eller rigtig persille?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required