Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

billederesultat for bagt kartoffelmos
4.6 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
836
SHARES
FacebookMessenger836PinterestEmailSMS

Se hvordan du laver bagt kartoffelmos, der ikke flyder ud i ovnen. Kartoffelmosen skal tilsættes æggeblommer, og formes til kugler.

Bagt kartoffelmos er nem at lave, og når du tilsætter æggeblommer hindrer du mosen i at løbe ud.

Kartoffelmos er lækkert tilbehør til mange retter med kød.

Opskriften er til fire personer, men den er nem at gange op til en større mængde.

Bemærk: Jeg har her anvendt pasteuriserede æggeblommer- og hvider, men du kan også bruge almindelige æg.

Prøv også mine opskrifter på:

  • Pommes Anna
  • Flødekartofler
  • Hasselback kartofler

Opskrift på bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 56 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Se hvordan du laver bagt kartoffelmos, der ikke flyder ud i ovnen. Kartoffelmosen skal tilsættes æggeblommer, og formes til kugler.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler til mos, sorten Marabel er god
  • 50 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer eller almindelige
  • salt og friskkværnet peber
Til at pensle med
  • 2 pasteuriserede æggeblommer eller almindelige

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
  2. Kog dem i vand indtil de er helt møre - det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet, men mosen smages til den er færdig.
  3. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af. Det er vigtigt at mosen indeholder så lidt vand som muligt.
  4. Hæld de kogte kartofler op i en skål, og kom smør i tern ved.
  5. Mos kartofler og smør med et piskeris, og rør den rundt, så den samler sig.
  6. Rør også fire pasteuriserede æggeblommer ud i mosen. Æggeblommerne gør, at kartoffelmosen ikke flyder ud i ovnen. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
  7. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir, og kom mosen i en sprøjtepose, hvorefter du kan sætte toppe på bagepladen. Eller sæt 16-20 toppe eller kugler med kartoffelmos med en spiseske. Hvis du holder ske og hænder fugtige med vand, klæber kartoffelmosen ikke fast. Et godt trick 🙂
  8. Pensl kartoffeltoppene med pasteuriserede æggeblommer.
  9. Bag nu kartoffelmosen i ovnen ved 210 grader varmluft, hvor de skal bages i cirka 10 minutter så de bliver gyldne.

Næringsindhold

Kalorier292kcalKulhydrater27gProtein7gFedt17gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.4gKolesterol318mgNatrium684mgKalium664mgKostfibre3gSukker1gVitamin A705IUVitamin C30mgCalcium56mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Tag den bagte kartoffelmos ud af ovnen, og anret de flotte toppe eller kugler på et fad.

Bagt kartoffelmos passer godt til blandt andet grydestegt kalvesteg.

Og her er opskriften på en god sovs til både kartoffelmos og kød.

Der er også mange andre lækre bud på kartoffeltilbehør, som du kan lave, når du for eksempel skal have gæster.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Asgaard skriver

    november 09, 2024 at 6:27 pm

    Åh bare så god

    Svar
  2. Gitte skriver

    november 03, 2024 at 1:03 pm

    Kan de bagte kartoffelmostoppe fryses til senere brug?

    Svar
  3. Katrine skriver

    september 26, 2022 at 9:04 am

    Er opskriften fryseegnet?

    Svar
  4. sabrina Gunvald skriver

    oktober 17, 2020 at 1:29 pm

    Jeg er enig mht til det med æg. Bruger altid alm æg og jeg spiser endda tit tatar mad, som kræver rå æg. Her kommer jeg æggene i en lille skål og hælder kogende vand over i 1o sec. inden jeg slår æggene ud og deler i blomme og hvide. Dette har jeg gjort de sidste mange år, og er aldrig blevet syg.. HVIS der er bakterier sidder de jo i skallen..
    SG

    Svar
  5. HANS JENSEN skriver

    december 07, 2018 at 5:58 pm

    Jeg er meget uforstående over for, at det altid anbefales pastuiseret æg. Æggene i Danmark er jo salmonellefri, så for mig at se er det bare en unødig fordyring at købe de dyre pastiserede æg.
    Ellers er jeg rigtigt godt tilfreds med opskrifterne.
    Hans Jensen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required