• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

billederesultat for bagt kartoffelmos
4.6 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
834
SHARES
FacebookMessenger834PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. september 2024 - Udgivet:  28. august 2020

Se hvordan du laver bagt kartoffelmos, der ikke flyder ud i ovnen. Kartoffelmosen skal tilsættes æggeblommer, og formes til kugler.

Bagt kartoffelmos er nem at lave, og når du tilsætter æggeblommer hindrer du mosen i at løbe ud.

Kartoffelmos er lækkert tilbehør til mange retter med kød.

Opskriften er til fire personer, men den er nem at gange op til en større mængde.

Bemærk: Jeg har her anvendt pasteuriserede æggeblommer- og hvider, men du kan også bruge almindelige æg.

Prøv også mine opskrifter på:

  • Pommes Anna
  • Flødekartofler
  • Hasselback kartofler

Opskrift på bagt kartoffelmos

billederesultat for bagt kartoffelmos
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagt kartoffelmos

4.63 fra 56 stemmer
Se hvordan du laver bagt kartoffelmos, der ikke flyder ud i ovnen. Kartoffelmosen skal tilsættes æggeblommer, og formes til kugler.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 292
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler - til mos, sorten Marabel er god
  • 50 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer - eller almindelige
  • salt og friskkværnet peber
Til at pensle med
  • 2 pasteuriserede æggeblommer - eller almindelige

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
  2. Kog dem i vand indtil de er helt møre - det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet, men mosen smages til den er færdig.
  3. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af. Det er vigtigt at mosen indeholder så lidt vand som muligt.
  4. Hæld de kogte kartofler op i en skål, og kom smør i tern ved.
  5. Mos kartofler og smør med et piskeris, og rør den rundt, så den samler sig.
  6. Rør også fire pasteuriserede æggeblommer ud i mosen. Æggeblommerne gør, at kartoffelmosen ikke flyder ud i ovnen. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
  7. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir, og kom mosen i en sprøjtepose, hvorefter du kan sætte toppe på bagepladen. Eller sæt 16-20 toppe eller kugler med kartoffelmos med en spiseske. Hvis du holder ske og hænder fugtige med vand, klæber kartoffelmosen ikke fast. Et godt trick 🙂
  8. Pensl kartoffeltoppene med pasteuriserede æggeblommer.
  9. Bag nu kartoffelmosen i ovnen ved 210 grader varmluft, hvor de skal bages i cirka 10 minutter så de bliver gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 292kcalKulhydrater: 27gProtein: 7gFedt: 17gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.4gKolesterol: 318mgNatrium: 684mgKalium: 664mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 705IUVitamin C: 30mgCalcium: 56mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag den bagte kartoffelmos ud af ovnen, og anret de flotte toppe eller kugler på et fad.

Bagt kartoffelmos passer godt til blandt andet grydestegt kalvesteg.

Og her er opskriften på en god sovs til både kartoffelmos og kød.

Der er også mange andre lækre bud på kartoffeltilbehør, som du kan lave, når du for eksempel skal have gæster.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Asgaard

    november 09, 2024 at 6:27 pm

    Åh bare så god

    Svar
  2. Gitte

    november 03, 2024 at 1:03 pm

    Kan de bagte kartoffelmostoppe fryses til senere brug?

    Svar
  3. Katrine

    september 26, 2022 at 9:04 am

    Er opskriften fryseegnet?

    Svar
  4. sabrina Gunvald

    oktober 17, 2020 at 1:29 pm

    Jeg er enig mht til det med æg. Bruger altid alm æg og jeg spiser endda tit tatar mad, som kræver rå æg. Her kommer jeg æggene i en lille skål og hælder kogende vand over i 1o sec. inden jeg slår æggene ud og deler i blomme og hvide. Dette har jeg gjort de sidste mange år, og er aldrig blevet syg.. HVIS der er bakterier sidder de jo i skallen..
    SG

    Svar
  5. HANS JENSEN

    december 07, 2018 at 5:58 pm

    Jeg er meget uforstående over for, at det altid anbefales pastuiseret æg. Æggene i Danmark er jo salmonellefri, så for mig at se er det bare en unødig fordyring at købe de dyre pastiserede æg.
    Ellers er jeg rigtigt godt tilfreds med opskrifterne.
    Hans Jensen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required