• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagt blomkål

Bagt blomkål

Billede resultat for bagt blomkål
Bagt blomkål er nem at lave, og så er det lækkert tilbehør til mange retter Du kan både bage blomkålen i hel tilstand, eller dele den ud i mindre stykker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. september 2024 - Udgivet:  14. august 2023

Del gerne:
253
SHARES
FacebookMessenger253PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.
  2. Opskrift på bagt blomkål
  3. Bagt blomkål
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
  8. Hel bagt blomkål i ovn
Gå til opskrift

Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.

Bagt blomkål er super nem at lave, og med denne opskrift kan de fleste faktisk gode lide blomkål.

Ved at bage blomkålen får den en mere sødlig og karamelliseret smag, og det plejer at være et hit hos de fleste.

Også hos dem, der ellers normalt ikke er de store kål-elskere.

Se også de populære opskrifter på:

  • Krydret blomkål i ovn
  • Blomkål med bacon
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Ristet blomkål med karry og mandler

Opskrift på bagt blomkål

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Billede resultat for bagt blomkål

Bagt blomkål

Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • olivenolie
  • flagesalt
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  • Fjern bladene fra blomkålen, og del den på midten.
  • Skær eventuelt den nederste del af stokken fra, og derefter skæres blomkålen i cirka en centimeter tykke skiver.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp blomkålsstykkerne med olivenolie, og krydr med flagesalt.
  • Persille hakkes fint og drysses over.
  • Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
67
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
625
mg
27
%
Kalium
 
436
mg
12
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
84
IU
2
%
Vitamin C
 
71
mg
86
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte blomkål serveres straks som tilbehør til blandt andet frikadeller.

Hel bagt blomkål i ovn

Du kan også bage en hel blomkål i ovnen, og det er også ret nemt.

Pil bladene af blomkålen, og skyl den under den kolde hane. Ryst vandet af.

Læg blomkålen i et ildfast fad, og dryp den med lidt olivenolie.

Krydr med flagesalt (eller almindelig salt), og stil den ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.

Her skal blomkålen bages i cirka 40 minutter, afhængig af hvor mør du ønsker kålen.

Stik i den med en kådnål, og giv den nogle minutter mere, hvis du ønsker den mere mør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Larsen

    januar 22, 2025 at 11:07 pm

    Hej Holger
    Jeg sendte en besked i går hvor jeg efterlyste tilbehør til honningmarineret laks.
    Nu har jeg set at der er forslag til tilbehør længere nede på siden.
    Jeg undskylder at jeg ikke har læst opskriften ordentligt
    Med venlig hilsen
    Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:41 am

      Hej Jette
      Det er helt ok - godt du fandt det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    september 25, 2024 at 10:03 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv da gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  3. Jan Alex Gartner

    september 25, 2024 at 8:13 am

    Hvorfor kan man ikke printe opskrifterne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2024 at 10:04 am

      Hej Jan
      Tak for det. Opskriften lå i det gamle system, men den er nu opdateret og kan printes 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jytte Pedersen

    februar 19, 2023 at 11:06 am

    Jeg synes der utrolige mange reklamer der går ind og ødelægger siden og så kan man ikke udskrive opskriften.

    Svar
    • Jolanda Andersen

      februar 19, 2023 at 4:14 pm

      Hej Jytte.
      Du kan sende opskriften til din egen mail adresse, hvor du så kan printe den ud.
      Hilsen Jolanda

      Svar
  5. Jolanda

    september 16, 2022 at 2:54 pm

    Hej Holger. I opskriften skærer du blomkålen i skiver. På billedet er blomkål del i "buketter". Hvor længe skal sådan nogen have i ovnen?
    Tak for alle de dejlige opskrifter på din side.
    Jolanda

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required