Baconsteg er lige sagen hvis du er glad for bacon. Baconstegen er røget svinebryst, og er meget nem at lave. Den kan både laves i ovn, i gasgrill eller kuglegrill.
Baconsteg i ovn - sådan har jeg lavet denne steg, men du kan sagtens også stege den i enten gasgrill eller kuglegrill.
Stegetiden er den samme, men pas på du ikke får for meget varme i grillen, for så bliver stegen for sort i sværene. I begge tilfælde griller du stegen ved indirekte varme.
På en gasgrill griller du den midt i grillen med den inderste brænder slukket - og ved laveste blus. Afhængig af vejret passer det nogenlunde med 175 grader i grillen.
Bacon steg smager fantastisk når den er lun, men den bliver absolut ikke dårligere som pålæg på madpakken dagen efter. Skær nogle gode skiver til et stykke rugbrød.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på baconsteg
Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans
Ingredienser
- 1200 g baconsteg - af røget svinebryst
Fremgangsmåde
- Gå til din slagter og bed om en god baconsteg. Køb en der ikke er alt for fed, der er nemlig stor forskel på udskæringerne og kvaliteten. Og stegen skal ikke indeholde alt for meget brusk.
- Læg baconstegen i en bradepande, og kom lidt vand ned i fadet, så det ikke brænder på. Eller læg den på et stykke bagepapir i fadet.
- Stil fad med steg ind i ovnen på nederste rille ved 175 grader. Baconstegen på cirka 1,2 kilo skal steges i omkring halvanden time (90 minutter).
- Tag et stegetermometer, stik det ind i den tykkeste del af kødet, og når den viser 90 grader er stegen færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag baconstegen ud, og lad den hvile i ti minutter inden udskæring. Kan serveres med stuvet hvidkål eller andet lækkert tilbehør. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.
Lisbeth
Hej Holger
Her hos os, laver jeg baconsteg kun til pålæg.
Et stykke røget bacon af god kvalitet. Ridses godt og gnid SUKKER ned i rillerne. Steges i ovn, som du beskriver, med lidt vand i bunden og ca. 1 1/2 time ved 180-190 grader.
Serveres på rugbrød i tynde (pålægs) skiver og med sennep og rødbeder på 😋
(og har man det stramt med sennep, kan italiens salat også bruges)
Mvh Lisbeth
Kjeld
Er ved at lave en baconsteg i udhuset i min airfryer, jeg glæder mig som et lille barn😊Der dufter skønt og følger opskriften
Kjeld
Holger Rørby Madsen
Tak for det, Kjeld - og nu blev jeg da lige for alvor sulten 🙂
Alt det bedste
Holger