Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans

Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans

billederesulat for bacon steg
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMS

Baconsteg er lige sagen hvis du er glad for bacon. Baconstegen er røget svinebryst, og er meget nem at lave. Den kan både laves i ovn, i gasgrill eller kuglegrill.

Baconsteg i ovn - sådan har jeg lavet denne steg, men du kan sagtens også stege den i enten gasgrill eller kuglegrill.

Stegetiden er den samme, men pas på du ikke får for meget varme i grillen, for så bliver stegen for sort i sværene. I begge tilfælde griller du stegen ved indirekte varme.

På en gasgrill griller du den midt i grillen med den inderste brænder slukket - og ved laveste blus. Afhængig af vejret passer det nogenlunde med 175 grader i grillen.

Bacon steg smager fantastisk når den er lun, men den bliver absolut ikke dårligere som pålæg på madpakken dagen efter. Skær nogle gode skiver til et stykke rugbrød.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bacon i ovn
  • Kan man stege bacon i vand?
  • Opskrifter med bacon
  • Bacongryde

Opskrift på baconsteg

Baconsteg: Den ultimative opskrift for bacon fans

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 35 minutter min
Baconsteg er lige sagen hvis du er glad for bacon. Baconstegen er røget svinebryst, og er meget nem at lave. Den kan både laves i ovn, i gasgrill eller kuglegrill.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1200 g baconsteg af røget svinebryst

Fremgangsmåde

  1. Gå til din slagter og bed om en god baconsteg. Køb en der ikke er alt for fed, der er nemlig stor forskel på udskæringerne og kvaliteten. Og stegen skal ikke indeholde alt for meget brusk.
  2. Læg baconstegen i en bradepande, og kom lidt vand ned i fadet, så det ikke brænder på. Eller læg den på et stykke bagepapir i fadet.
  3. Stil fad med steg ind i ovnen på nederste rille ved 175 grader. Baconstegen på cirka 1,2 kilo skal steges i omkring halvanden time (90 minutter).
  4. Tag et stegetermometer, stik det ind i den tykkeste del af kødet, og når den viser 90 grader er stegen færdig.

Næringsindhold

Kalorier834kcalKulhydrater3gProtein25gFedt79gMættet fedt27gFlerumættet fedt13gEnkelumættet fedt35gTransfedt0.3gKolesterol132mgNatrium1324mgKalium396mgVitamin A74IUCalcium10mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Tag baconstegen ud, og lad den hvile i ti minutter inden udskæring. Kan serveres med stuvet hvidkål eller andet lækkert tilbehør. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 27, 2024 at 5:49 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. Lisbeth skriver

    marts 10, 2023 at 5:46 pm

    Hej Holger
    Her hos os, laver jeg baconsteg kun til pålæg.
    Et stykke røget bacon af god kvalitet. Ridses godt og gnid SUKKER ned i rillerne. Steges i ovn, som du beskriver, med lidt vand i bunden og ca. 1 1/2 time ved 180-190 grader.
    Serveres på rugbrød i tynde (pålægs) skiver og med sennep og rødbeder på 😋
    (og har man det stramt med sennep, kan italiens salat også bruges)
    Mvh Lisbeth

    Svar
    • Kjeld skriver

      september 27, 2024 at 5:03 pm

      Er ved at lave en baconsteg i udhuset i min airfryer, jeg glæder mig som et lille barn😊Der dufter skønt og følger opskriften
      Kjeld

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        september 27, 2024 at 5:35 pm

        Tak for det, Kjeld - og nu blev jeg da lige for alvor sulten 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required