Her er min opskrift på baconfrikadeller med kartoffelsalat. Frikadeller med bacon og kartoffelsalat er lækker aftensmad, som alle kan lide.
Baconfrikadeller er en lækker variant af den klassiske delle, hvor farsen omvikles med bacon inden stegning på panden.
Baconfrikadellerne er nemme at lave, og her får de følgeskab af en dejlig kartoffelsalat.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Farsruller med bacon på kartoffel porrebund
Opskrift på baconfrikadeller
Baconfrikadeller
Ingredienser
- 1 portion frikadellefars - grundopskrift på frikadeller - se linket
- 20 skiver bacon
- 800 g kartofler - små og med skræl
- olivenolie
- hvidløgspulver
- paprika
- oregano
- 1 stort rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 håndfulde rucola
- 1 bundt persille
- 4 spsk olivenolie
- 1 citron - saft fra en halv citron
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sennep
- 1 spsk honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartofler skylles og halveres. Kommes i en skål, hvor de vendes med en stor sjat olivenolie, hvidløgspulver, paprika, oregano, salt og peber. Jeg plejer at brug en teskefuld af henholdvis hvidløgspulver, paprika og oregano.
- Fordel kartoflerne i en bradepande, så de ikke overlapper hinanden, og bag dem i cirka 35-40 minutter ved 200 grader varmluft.
- Lav en portion frikadellefars som anvist i linket. Der kan også tilsættes en håndfuld havregryn til farsen. Stilles på køl en halv time.
- Lav 8-10 frikadeller, afhængig af hvor store de skal være. Lav dem en ad gangen, og vikl to skiver bacon om hver. En skive den ene vej rundt, og en skive den anden vej, så farsen er lukket næsten helt inde.
- Steg de skønne baconfrikadeller i olie og smør, og de skal have cirka 15 minutter i alt, hvor de vendes nogle gange undervejs, så de steges hele vejen rundt. Lægges på et stykke køkkenrulle.
- De færdigbagte kartofler kommes i en skål, sammen med rødløg i små tern eller skiver, peberfrugt i mindre tern, rucola og fint hakket persille.
- Dressing laves ved at røre olivenolie sammen med citron, eddike, sennep og honning. Smag til med salt og peber. Dressingen røres blank.
- Hæld dressingen over kartoffelsalaten og vend forsigtigt rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Baconfrikadeller og kartoffelsalat serveres straks som en lækker og nem aftensmad.
Du kan også lave den klassiske kartoffelsalat til retten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: