Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli, bimi og broccolini (fakta og opskrifter)

Billede med aspargesbroccoli bimi broccolini.
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMS
Indhold
  • Tilberedning
  • I ovn
  • Opskrifter
  • FAQ
  • Kommentarer

Måske er du stødt på den specielle aspargesbroccoli i supermarkedet, og tænkt hvad katten det er for en grøntsag?

Den kaldes også for bimi eller broccolini, som du ofte vil finde den som i grøntsafdelingen.

Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli, men aspargesbroccoli leder i stedet hen på smagen.

For den smager nemlig meget som en mellemting mellem netop asparges og broccoli.

Men faktisk er bimi udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.

Tilberedning

Det gode ved bimi er, at den kan spises på alle måder.

Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. Eller i madpakken.

I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.

Du kan også dampe aspargesbroccolien i 3 minutter, eller koge den i letsaltet vand. Her skal den også have 3 minutter. Pas på med ikke at koge eller dampe den for længe.

I ovn

Hvis du vil lave bimi eller broccolini i ovn, vendes den først med olivenolie og en smule salt, hvorefter den steges i cirka 8 minutter ved 200 grader almindelig luft.

Tag dem ud af ovnen, og vend straks de bagte aspargesbroccoli med friskpresset citronsaft. Det er altså lækkert.

Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.

Husk blot ikke at overtilberede bimi eller aspargesbroccoli, for så bliver de triste og kedelige. Både i smag, farve og konsistens.

Bimi indeholder i øvrigt 35 kalorier pr. 100 gram.

Opskrifter

Her får du udvalgte opskrifter med aspargesbroccoli, bimi og broccolini. Så kan du jo kalde den, hvad du synes.

Bimi med vindruer
Her får du min opskrift på bimi med vindruer. En nem og sund salat med den populære aspargesbroccoli, her tilsat valnødder og fennikelfrø.
Se opskriften her
billede til bimi med vindruer
Wokret med kalvekød, broccolini og ris
Her får du min opskrift på wokret med kalvekød og broccolini. En skøn, nem og hurtig ret, som du kan lave i pande eller wok. Nydes med ris.
Se opskriften her
Wokret med kalvekød, broccolini og ris
Stegt helleflynder - sund og nem opskrift
Få en nem og lækker opskrift på stegt helleflynder med tilbehør. Benfri filet af helleflynder, der steges på en pande i lidt olie og smør.
Se opskriften her
stegt helleflynder
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk
Min opskrift på vegetarisk wok, der er en nem og sund grøntsags wokret med kokosmælk. Du kan lave retten i en stor pande eller i din wok.
Se opskriften her
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Laks på pande med cremet tomatflødesovs
Her får du min opskrift med laks på pande, der serveres med ris, bimi og en virkelig skøn sovs, som du bla. laver med soltørrede tomater.
Se opskriften her
Laks på pande med cremet tomatflødesovs, bimi og ris
Tøm køleskabet salat - mættende og lækker
Her får du en god opskrift på en tøm køleskabet salat, hvor du får ryddet lidt i grøntsagsskuffen. Der kan anvendes forskellige slags grønt.
Se opskriften her
billederesultat for tøm køleskabet salat
Laks med kartofler
Her er min opskrift på laks med kartofler og grøntsager i fad. En nem fiskeret, som alle kan lide, og som du laver i et fad i ovnen.
Se opskriften her
laks med kartofler og grøntsager i ovn

FAQ

Hvad er broccolini?

Broccolini (som også kaldes for aspargesbroccoli og bimi) er en krydsning mellem broccoli og pak choy, der er en asiatisk kåltype. Du kan spise det hele på planten, så du skal altså ikke skære noget fra.

Kan man spise broccolini og bimi rå?

Du kan sagtens spise broccolini og bimi rå. Og hvis du tilbereder dem, skal de kun have meget kort tid for at bevare sprødheden.

Er aspargesbroccoli, broccolini og bimi det samme?

Ja, på trods af de lidt forskellige navne, så er det samme grøntsag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.