• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Viden om mad โ€บ Arabiske krydderiblandinger: za'atar, dukkah og baharat

Arabiske krydderiblandinger: za'atar, dukkah og baharat

Arabiske krydderiblandinger
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:ย  29. november 2024 - Udgivet:ย  21. august 2021

Arabiske krydderiblandinger giver den helt rette smag til din kebab, hummus og meget andet. Se, hvordan du kan lave tre forskellige blandinger.

Arabiske krydderiblandinger er aromatiske og sammensat, sรฅ man fรฅr prรฆcis de smage, man รธnsker sig.

Du kan kรธbe krydderiblandinger som za'atar og dukkah herhjemme, men det er ikke altid let at fรฅ fat i.

Og da de er nemme at lave selv, kan man lige sรฅ godt kaste sig ud i at lave dem selv.

Za'atar - det alsidige krydderi

Denne blanding er baseret pรฅ krydderurter, sesamfrรธ og sumak. Sumak er et rustrรธdt krydderi, som er lavet af knuste bรฆr fra en sรฆrlig hjortetaksbusk.

Du kan blandt andet bruge blandingen pรฅ disse lรฆkre fladbrรธd eller pรฅ briochebrรธd med oliven.

Fladbrรธd med za'atar fra Mellemรธsten

4.8 fra 6 stemmer
Fladbrรธd med za'atar fra Mellemรธsten hedder manakeesh og er traditionelt spist som morgenmad. Det er det perfekte sprรธde og krydret brรธd.
Gรฅ til opskrift
Fladbrรธd med za'atar

Olivenbrรธd: Brioche med za'atar og oliven

5 fra 3 stemmer
Olivenbrรธd er et briochebrรธd med krydderiblandingen za'atar og oliven. Det lรฆkreste madbrรธd fra Mellemรธsten, som bรฅde er sundt og smukt.
Gรฅ til opskrift
Fletbrรธd med Za'atar

Disse ingredienser skal du bruge til din za'atar:

  • 2 spiseskefulde tรธrret oregano
  • 2 spiseskefulde sumak
  • 2 spiseskefulde sesamfrรธ, ristes pรฅ panden fรธrst
  • 1 teskefuld spidskommen
  • 2 teskefulde salt

Baharat

Baharat, Bahฤrฤt,  er det arabiske ord for krydderi, og nรฅr det gรฆlder arabiske krydderiblandinger, er baharat ikke til at komme udenom.

Det er en krydret, stรฆrk blanding, som blandt andet bruges til gryderetter og supper. Det er ogsรฅ en god rub og giver en dejlig krydret i en marinade.

Du vil ogsรฅ ofte finde den pรฅ bordet sammen med salt og peber, hvor du blot drysser krydderiet ud over din ret.

Oprindeligt stammer baharat fra Libanon, men blandingen har bredt sig til arabiske lande samt Tyrkiet og Iran.

Disse ingredienser skal du bruge i baharat. Rist dem alle pรฅ panden i to minutter og stรธd derefter i en morter:

  • 2 tsk muskatnรธd
  • 1 spsk sort peber
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 0,5 spsk hele nelliker
  • 0,5 spsk kanel
  • 4 kardemommekapsler, de grรธnne
  • 1 spsk paprika

Dukkah

Denne blanding er oprindeligt egyptisk, men dukkah bruges i store dele af Mellemรธsten.

Det er en krydret, varm blanding af nรธdder, sesamfrรธ og krydderier, som bรฅde bruges til at strรธ over hummus, salater og gryderetter.

Disse ingredienser skal bruges til dukkah. Du rister fรธrst nรธdder og sesamfrรธ et par minttter.

Derefter hakker du dem i en minihakker, men de mรฅ ikke blive for finthakkede:

  • 1 dl. hasselnรธdder
  • 3 spsk mandler
  • 3 spsk valnรธdder
  • 4 spsk sesamfrรธ
  • 1 tsk fennikelfrรธ
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stรธdt koriander
  • Lidt salt og cayennepeber.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og sรฅ er hun en รฆgte madnรธrd, som elsker at eksperimentere i kรธkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grรธnne asparges.

Sauce gribiche med grรธnne asparges

Billede af valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel.

Valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud pรฅ aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppeโ†’ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lรฆkre retterโ†’ Se opskriften
Kylling med blomkรฅl i fad er en nem ret, hvor du ogsรฅ kommer porrer og gulerรธdder i fadet sammen med flรธde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rรธrby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkรฅl, porrer og gulerรธdder i fadโ†’ Se opskriften
salat med laks og รฆrter
Salat med laks og รฆrterโ†’ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressingโ†’ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift pรฅ lรฆkre sommerretter)โ†’ Se opskriften
Billede af sรธnderjysk stang.
Sรธnderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)โ†’ Se opskriften
jordbรฆrcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbรฆrcrumble - opskrift med jordbรฆr, kokos og hvid chokoladeโ†’ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og festโ†’ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift pรฅ gammeldags pandekagedejโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her